Details

Circalafiesta!

50 jaar na Woodstock, en naast festivalletjes als Werchter, Pukkelpop, Maanrock, Dour en Dranouter is er dit jaar een nieuw magisch festival, nl CIRCALAFIESTA!

logo Kamp 2019

Toitois en Dixi's met lange wachtrijen, festivalbandjes proberen uit te krijgen, wringen om vooraan te staan bij de mainstage, foodtrucks en eetbonnen, bands-waar-je-nog-nooit-van-gehoord-hebt op de zijpodia, sponsors en oordopjes, bekers oprapen (voor gratis bonnetjes) en eventueel ook een festivalliefje, meebrullen met teksten die je maar half begrijpt, Je tentje dat te dicht bij tientallen andere staat en dat je 's avonds niet meer terugvindt, je moe maar gelukkig na het laatste optreden huiswaarts slepen waar een bad wacht ... Je kan niet vroeg genoeg beginnen met fijne festivalherinneringen op te bouwen, nietwaar mama en papa? 

Daarom, en ook omdat het het 20ste Circolitokamp is, staat alles dit jaar in het thema 'Festival'!

Hieronder vind je alle nodige informatie om er een prachtig festival van te maken!

 • We verwachten je op maandag 19 augustus aan de hoofdingang van het festivalterrein 'Weyneshof' (Weynesbaan 126, Rijmenam (Bonheiden)) Plannetje. Gelieve de aanwijzingen van de parkeerboys (m/v/x) goed op te volgen!
 • De poorten van het festivalterrein en van de verschillende campings gaan pas open om 16u stipt. Je kan dus NIET vooraf al op de camping je tentje komen opzetten.
 • Het is zoveel leuker als iedereen al helemaal in stijl toekomt: dus ga op zoek naar toffe festival-kledij. We zijn een iedereen-is-welkom-festival: Woodstock- en andere flower-power-hippies, Hardrock- en deadmetalfans, hardcore house gabbers en gabberinnen, Pukkelpoppers en Rimpelrockers, People of Tomorrow, Yesterday or The Day Before, Emo's, Goths en andere Punkers, Hiphoppers en Disco- euh...Disco-Nicole-en-Hugo's, ... het mag allemaal. Mss verkleed jij je liever als festivalbandje, toitoitoilet, geluidsbox, luchtgitaar of (weg)werptentje? Dat kan ook! Als het er maar wat festival uitziet. En die outfit komt ongetwijfeld ook tijdens het kamp, euh, festival, van pas...

Zodra de poorten van het festivalterrein opengaan, passeer je best aan de volgende kraampjes/standen:

 • de eet-en drankbonnenstand: Zoals dat tegenwoordig hoort, zijn we een 'cashless festival'. Je zet zakgeld op de bank, en daarmee kan je 's avonds en tussendoor iets drinken aan een drankstandje. Met 10€ komen de meesten vlot 6 dagen toe (Eat this, Tomorrowland!). Alles wat je niet opgebruikt, krijg je op het einde terug (of kan je schenken aan het goede doel dat we kozen, nl... Circolito ;-)).
 • de stand van de festivalbandjes: zonder je persoonlijk festivalbandje geraak je niet op het terrein, het bandje moet (bijna) altijd gedragen worden!
 • de camping: op je festivalbandje staat meteen op welke camping jij je tentje mag zetten (als je niet in 'the Barn' slaapt. Meer info hieronder
 • De EHBO-post: helemaal drugsvrij gaan we het niet krijgen, ons festival, maar we vragen dat iedereen zijn/haar noodzakelijke geneesmiddelen afgeeft bij de EHBO-post. (tenzij je zelf genoeg verantwoordelijkheid hebt om ze niet te vergeten! Ouders, da's jullie beslissing, he!) Zorg dat op elke verpakking de naam staat, en de dosering. Wij zorgen ervoor dat alle afgegeven medicijnen tijdig ingenomen worden zoals het hoort. Stop er een briefje bij met een overzicht wat wanneer en hoeveel dient ingenomen te worden, samen met jullie naam, datum en handtekening. 
 • Aan de EHBO-post geef je ook je identiteitskaart/ Kid ID af, in een gesloten envelop met je naam op geschreven. Je mag er ook een klever van de mutualiteit bij doen. Wij houden al die IDkaarten bij om ze heel snel bij de hand te hebben als we onverhoopt naar de dokter of de apotheker moeten voor jou. We geven ze op het einde van het festival terug mee, hopelijk nog steeds in die gesloten envelop! 
 • Bij de merchandising-stand kan je je originele festival-T-shirt oppikken als je er een bestelde... Misschien zijn er nog enkele over als je er geen bestelde...

Over de slaapplaatsen

Slaap je in een tentPlaats je tent volgens de aanwijzingen van de campinguitbaters, op de juiste camping (kijk welk tekentje er op je festivalbandje staat!). Zet de tenten goed dicht bij elkaar want er is geen plaats te veel... (Grote tenten met weinig inwoners: niet doen! Vraag rond voor een kleiner tentje, of zoek wat extra medebewoners). Als je je tent deelt met iemand die eigenlijk op een andere camping moet slapen, dan komt de tent sowieso op de camping van de JONGSTE bewoner te staan.

Niet vergeteneigen tent met alles erop en eraan (check je stokken, tel je haringen, en kijk even na of er geen muizen in gekampeerd hebben...), matras (met pomp, zonder gaten en mét stopje!) of matje en slaapzak, slaapspullen, toiletgerief… Zaklamp niet vergeten! Het gaat echt niet warm zijn eind augustus. Een extra dekentje of een dikke trui meer is zeker geen luxe...

Slaap je in The Barn (= de slaaphoeve): Dan kan je een bed gaan kiezen in de slaaphoeve, we verdelen de bedden daar ook wat volgens leeftijd. Niet vergeten: een eigen hoeslaken voor over de matras is verplicht. Slaapzak of dekbed meebrengen, je eigen kussen meebrengen, slaapgerief, toiletspullen, en best ook een zaklamp,... 

Nadat je tent of je bed in orde is, je festivalbandje aangedaan, je T-shirt afgehaald (als je dat bestelde), je geld op de bank gezet hebt en je identiteitskaart en eventuele medicijnen bij de EHBO afgegeven hebt, dan mag je afscheid nemen van de meegekomen tentbouwers-zonder-festivalbandje, en dan verwachten we je aan de Main Stage. Volg de pijlen!

Elke dag zijn er verschillende circusworkshops om uit te kiezen, voor alle niveaus. Zowel beginners als specialisaten gaan zeker uitdagende workshops of trainingen vinden. We doen niet alleen maar circus. Er zijn grote spellen, een free podium, ... En 's avonds is er natuurlijk ook nog heel wat te beleven, tot we gaan slapen.

Er zijn drie leeftijdsgroepen, de oudsten mogen natuurlijk wat langer opblijven dan de jongsten... Opstaan gebeurt allemaal samen, elke dag word je op een andere manier gewekt!

Voor het lekkere eten rekenen we op de kookkunsten van Caroline en haar team: uitgebreid ontbijt, veel verse groenten, minstens één warme maaltijd per dag, een vieruurtje...

 BELANGRIJK - BELANGRIJK - BELANGRIJK!

 • Als je eigen circusmateriaal meebrengt MOET dat gemerkt zijn MET JE INITIALEN/OF JE NAAM. (een tekentje dat alleen jij herkent is NIET voldoende!) Stop alles samen in een zak of circuskoffer, en zet daar ook je naam op. (Circusmateriaal zonder naam krijgt meteen een grote C van Circolito!)
 • Wie zelf geen circusmateriaal heeft, moet niet wanhopen, er is genoeg materiaal van Circolito.
 • Speel jij een muziekinstrument? Zeker meebrengen als dat enigszins kan, want we gaan ook voor life muziek op ons festival! (Wij zorgen ervoor dat de instrumenten veilig binnen opgeborgen kunnen worden en niet in de tenten moeten blijven!)
 • Je identiteitskaart in een dichtgeplakte envelop met je naam erop. 
 • Kledij: voldoende en warme speelkledij = sportieve kledij die vuil mag worden, en waarbij het geen ramp is als ze met een scheurtje ofzo terug komt. Aangezien dit België is, en het klimaat het ook niet meer zo goed weet, moeten we een beetje op alles voorbereid zijn. Zeker meebrengen: regenjas (voor twee druppels blijven we niet binnen!), dikke warme trui, lange broek, en voldoende, sportief geschikt schoeisel zeker niet vergeten. T-shirts en ondergoed en korte broeken ook niet! (Ook bij mooi weer is het gras ’s morgens nat, dus met 1 paar schoenen kom je er echt niet.) Vraag even aan Frank of Sabine of er een kans is dat we een zwembroek nodig hebben, en stop ze in dat geval in de valies! ZET. OVERAL. JE. NAAM. OF. INITIALEN. IN! 
 • Anti-muggen-spul. Dat helpt vaak ook tegen teken. En aangezien we in een bos zitten, door gras lopen en er vaak ook een muggenfestival plaatsvindt in het Weyneshof wanneer wij daar zijn: zeker meenemen!
 • Zaklamp om 's nachts de ToiTois en de Dixies te vinden.
 • We zijn niet verantwoordelijk voor dure spullen zoals telefoons enzo die kwijt geraken of stukgaan omdat er iemand gaat opstaan in een donkere, al dan niet heel netjes opgeruimde tent. En we willen niet de verantwoordelijkheid nemen om 100 telefoons veilig bij te houden. Dus... beter niet meebrengen, of op eigen risico!
 • Ons adres (voor kaartjes en brieven, altijd leuk!): Weyneshof, Circolito, <naam deelnemer>, Weynesbaan 126, 2820 Rijmenam. Plannetje
 • Voor dringende gevallen kan je bellen naar Lieven: 0495 50 38 36

Op zaterdag 24 augustus is er omstreeks 14.30 het slotoptreden, met massa's topartiesten (zoals jij!). En dan zijn zelfs mensen zonder festivalbandje welkom, zoals (groot)ouders, vrienden, broers en zussen, ... inkom is helemaal gratis! Pas na de voorstelling is er tijd om de tentjes en valiezen in te pakken, en geven we jullie terug mee met je ouders! 

We hebben al 19 jaar geoefend, dus Circalafiesta wordt zeker een heerlijk geschift en onvergetelijk kamp!