Eenwielerconventie

Heel veel volk, op één wiel.

Een keer per jaar komen alle eenwielerliefhebbers van Vlaanderen, en een beetje daarbuiten, bij elkaar voor een weekend vol eenwielers.

In 2017 is het op zaterdag 18 en zondag 19 februari te doen, en Neerpelt is the place to be!

Op zaterdag zijn er vooral eenwielerworkshops: voor beginners, gevorderden en experten, er is een boscross, er zijn recordpogingen, je kan je eenwieler 'pimpen' etc. Er is ook een jongleerruimte en acroruimte, voor wie andere technieken wil oefenen. Op zondag is er het eenwielerbasket-tornooi, maar er zijn dan ook andere workshops in acro, jongleren, en dit jaar is er zelfs een goochelworkshop.

Voor het eenwielerbaskettornooi maken we normaal gezien 3 Circolito-ploegen: een ploeg in de categorie 'sport' (waar de strafste ploegen van alle circusateliers strijden voor de eer van beste "eenwielerbasketploeg van België"), een ploeg bij 'fun' (vanaf 14 jaar) en een ploeg bij 'Jump' (tot 14 jaar). 

De eenwielerconventie is bedoeld voor kinderen en jongeren vanaf 10 jaar. Er zijn heel wat Circolito-lesgevers en -assistenten aanwezig, alle Circolito's eten tegelijkertijd en slapen op dezelfde locatie, maar overdag kiest iedereen zelf welke workshops hij of zij wil volgen.

  • Leerlingen van de Vlaamse circusateliers zoals Circolito, kunnen voor het hele weekend inschrijven: alle workshops, de maaltijden, de voorstelling op zaterdagavond, de overnachting, ... alles is inbegrepen. De all-in-prijs bedraagt 65€.
  • Als je enkel zaterdag of zondag wil gaan, dan moet je een 'dagpas' reserveren voor 10€ (voor leerlingen van circusateliers). Dan zijn er geen maaltijden, geen voorstelling en geen overnachting inbegrepen, maar je kan wel aan alle workshops meedoen. 
  • Toeschouwers mogen gratis binnen.
  • De Circolito's gaan met de trein naar Neerpelt, bagage kan mee met de wagen.

Op de website van het circuscentrum lees je er meer over.

Circolito's kunnen hier inschrijven. Het aantal plaatsen is beperkt! De inschrijvingen stoppen sowieso op 24 januari.

eenwielerconventie