Hoe werkt de inschrijvingstool?

Inschrijven

De inschrijvingstool wordt op dit eigenste ogenblik aangepast, dus de uitleg hieronder is niet meer helemaal accuraat. Zodra alles weer op punt staat, passen we ook de uitleg aan!

Vooraf

 • Ouders krijgen een ‘dashboard’ waarop ze alle mogelijke Circolito-inschrijvingen voor al hun kinderen kunnen zien.
 • Als je nog geen account hebt, kan je dat voor de start van de inschrijvingen al aanmaken, en al je kinderen toevoegen, zodat je bij de start van de inschrijvingen slechts enkele klikken nodig hebt om ze in te schrijven. Je verliest dan geen extra tijd bij de start van de inschrijvingen. Hou ook de 'auto-login-link' ergens bij in je mailbox, zodat je bij de start van de inschrijving niet moet wachten op een mailtje met een nieuwe link. Als je wel een account hebt, kijk je best vooraf even na of je de auto-login-link nog hebt, of vraag je die opnieuw aan door je mailadres in te geven.
 • Je kan binnen een ouderaccount best twee mailadressen opgeven, van elke ouder 1. Beide ouders krijgen dan alle mails via dezelfde account, op beide adressen wordt de auto-login-link ontvangen, etc. Je kan per account wel maar 1 paswoord instellen, en dat hoort dan bij het eerste mailadres.
 • Als jij als ouder ook wenst in te schrijven voor bepaalde lessen voor volwassenen, dan zorg je best dat jij de 'accounthouder' bent, of dat het account m.a.w. op jouw naam staat. Als beide ouders lessen voor volwassenen willen volgen, dan kan je de tweede ouder toevoegen als bijkomend familielid. 
 • 2 aparte accounts aanmaken is handig voor gescheiden ouders, en soms zelfs nodig bij nieuw-samengestelde gezinnen. De eerste ouder kan zijn/haar kinderen zelf toevoegen. De tweede ouder maakt gewoon een account aan (en voegt eventueel half- of stiefbrussen toe). Wij linken de 'gemeenschappelijke' kinderen dan manueel aan de tweede ouder (vraag het via een mailtje). Vanaf dan zien beide ouders alle info over de (gemeenschappelijke) kinderen, en krijgen ze de bijhorende mails. 

 

Bij de start van de inschrijvingen

 • Je gaat, zeker in de eerste rush van de inschrijvingen, niet kunnen zien of er nog plaats is voor een bepaalde les of niet. Nadat de wachtperiode van de nieuwe leerlingen voorbij is, gaan we wel zorgen dat de site up to date info geeft wat dat betreft. Wacht daar niet op om in te schrijven, mailtjes met 'is er nog plaats?' zijn tijdsverlies. We proberen de bevestigingen zo snel mogelijk te versturen. Nieuwe leerlingen gaan sowieso langer moeten wachten eer ze hun bevestiging krijgen (zie lager)
 • Let erop dat je bij het inschrijven meteen ALLE en de JUISTE opties aanduidt: Wil je 1, 2 of 3 talententickets  inbrengen? (voor de inwoners van Mechelen. Hou de talententickets bij de hand want zonder de correcte codes kunnen de tickets niet gebruikt worden!) Heb je een UITpas (Mechelen) of een Vrijetijdspas (Vilvoorde). (Hou het nummer van de pas bij de hand!). 
 • Duid ook een tweede keuze en zelfs derde keuze aan als dat enigszins een mogelijkheid is. Als er plaats is in je eerste keuze, krijg je sowieso die eerste keuze. Het is dus NIET zo dat je minder kans hebt om je eerste keuze te krijgen omdat je een tweede keuze gaf. Als je pas later inschrijft voor een alternatieve les, is die lesgroep misschien ondertussen ook al volzet…

inschrijving

Huidige leerlingen – specialisatielessen - nieuwe leerlingen

 • Iedereen kan tegelijkertijd inschrijven van zodra de inschrijvingen geopend zijn.
 • Leerlingen van het lopende atelierjaar krijgen, samen met hun broers en zussen, voorrang bij het opvullen van de lesplaatsen, in volgorde van inschrijven. Zij worden meteen ingeschreven zolang er vrije plaatsen zijn in de gekozen multiles.
 • Voor specialisatielessen worden de leerlingen die in het lopende atelierjaar exact dezelfde les (zelfde niveau) volgden ook meteen ingeschreven.
 • Leerlingen van dit jaar die deze specialisatieles nog niet eerder volgden, komen eerst op een wachtlijst. Precies één week na de start van de inschrijvingen, schrijven we hen effectief in voor de gekozen specialisatieles, voor zover er nog vrije plaatsen zijn. (bijvoorbeeld: Je doet dit jaar Circo, en wil volgend jaar (ook) basisacro doen. Of je doet nu basisacro, en wil volgend jaar graag luchtacro A volgen. Dan sta je eerst een week op de wachtlijst voor de specialisatieles, en dan pas kijken we of er plaats is voor jou. BELANGRIJK: Schrijf dus zeker ook in voor je huidige les, dan ben je toch daar al zeker van. Als we plaats hebben in de (hogere) specialisatieles, kunnen we de andere nog gemakkelijk annuleren…
 • Nieuwe leerlingen kunnen ook meteen inschrijven bij de start van de inschrijvingen, maar zij komen eerst op een wachtlijst. Precies twee weken na de start van de inschrijvingen schrijven we hen effectief in, voor zover er dan nog vrije plaatsen zijn in de gekozen les. Zij krijgen hun bevestiging dus ten vroegste twee weken na de start van de inschrijvingen.

In de inschrijvingsvoorwaarden lees je er meer over.