Hoe werkt de inschrijvingstool?

Inschrijvingen voor volgend atelierjaar

Met de inschrijvingstool wordt inschrijven voor de lessen een beetje gemakkelijker en overzichtelijker, je moet niet telkens opnieuw dezelfde info opgeven, en je kan je zelfs een beetje voorbereiden...

Vooraf

 • Ouders krijgen een ‘dashboard’ waarop ze alle mogelijke Circolito-inschrijvingen voor al hun kinderen kunnen zien.
 • Je kan voor de start van de inschrijvingen al een account aanmaken, en al je kinderen toevoegen, zodat je bij de start van de inschrijvingen slechts enkele klikken nodig hebt om ze in te schrijven. Je verliest dan geen extra tijd bij de start van de inschrijvingen. Hou ook de 'auto-login-link' ergens bij in je mailbox, zodat je bij de start van de inschrijving niet moet wachten op een mailtje met een nieuwe link.
 • Je kan binnen een ouderaccount best twee mailadressen opgeven, van elke ouder 1. Beide ouders krijgen dan alle mails via dezelfde account, op beide adressen wordt de auto-login-link ontvangen, etc. Je kan per account wel maar 1 paswoord instellen, en dat hoort dan bij het eerste mailadres.
 • Als jij als ouder ook wenst in te schrijven voor bepaalde lessen voor volwassenen, dan zorg je best dat jij de 'accounthouder' bent, of dat het account m.a.w. op jouw naam staat. Als beide ouders lessen voor volwassenen willen volgen, dan moet je twee accounts aanmaken.
 • 2 aparte accounts aanmaken is handig voor gescheiden ouders, en soms zelfs nodig bij nieuw-samengestelde gezinnen. De eerste ouder kan zijn/haar kinderen zelf toevoegen. De tweede ouder maakt gewoon een account aan (en voegt eventueel half- of stiefbrussen toe). Wij linken de 'gemeenschappelijke' kinderen dan manueel aan de tweede ouder (vraag het via een mailtje). Vanaf dan zien beide ouders alle info over de (gemeenschappelijke) kinderen, en krijgen ze de bijhorende mails. 
 • Je kan in je account je familie enkel uitbreiden met 'kinderen'. De tweede ouder kan je op die manier dus NIET toevoegen (of het worden vreemde combinaties met papa's die broer zijn van hun dochters, enzo ;-)). Je kan wel een tweede mailadres ingeven bij de persoonlijke info van de ene ouder, bijvoorbeeld een tweede mailadres, zodat je beiden de mails ontvangt (zoals hierboven beschreven)

Ga naar inschrijven.circolito.be

Bij de start van de inschrijvingen

 • Je gaat, zeker in de eerste rush van de inschrijvingen, niet kunnen zien of er nog plaats is voor een bepaalde les of niet. Nadat de wachtperiode van de nieuwe leerlingen voorbij is, gaan we wel zorgen dat de site up to date info geeft wat dat betreft. Wacht daar niet op om in te schrijven, mailtjes met 'is er nog plaats?' zijn tijdsverlies. We proberen de bevestigingen zo snel mogelijk te versturen. Nieuwe leerlingen gaan sowieso langer moeten wachten eer ze hun bevestiging krijgen (zie lager)
 • Let erop dat je bij het inschrijven meteen ALLE en de JUISTE opties aanduidt: volgt je kind (of de broers/zussen) dit jaar ook al de lessen? Wil je 1, 2 of 3 talententickets  inbrengen? (voor de inwoners van Mechelen. Hou de talententickets bij de hand!) Heb je een UITpas (Mechelen) of een Vrijetijdspas (Vilvoorde). (Hou het nummer van de pas bij de hand!). Aanpassingen achteraf zijn erg omslachtig.
 • Duid ook een tweede keuze en zelfs derde keuze aan als dat enigszins een mogelijkheid is. Als er plaats is in je eerste keuze, krijg je sowieso die eerste keuze. Het is dus NIET zo dat je minder kans hebt om je eerste keuze te krijgen omdat je een tweede keuze gaf. Als je pas later inschrijft voor een alternatieve les, is die lesgroep misschien ondertussen ook al volzet…

inschrijving

Huidige leerlingen – specialisatielessen - nieuwe leerlingen

 • Iedereen kan tegelijkertijd inschrijven van zodra de inschrijvingen geopend zijn.
 • Leerlingen van het lopende atelierjaar krijgen, samen met hun broers en zussen, voorrang bij het opvullen van de lesplaatsen, in volgorde van inschrijven. Zij worden meteen ingeschreven zolang er vrije plaatsen zijn in de gekozen multiles.
 • Voor specialisatielessen worden de leerlingen die in het lopende atelierjaar exact dezelfde les (zelfde niveau) volgden ook meteen ingeschreven.
 • Leerlingen die deze specialisatieles nog niet eerder volgden, komen eerst op een wachtlijst. Precies één week na de start van de inschrijvingen, schrijven we hen effectief in voor de gekozen specialisatieles, voor zover er nog vrije plaatsen zijn. (bijvoorbeeld: Je doet dit jaar Circo, en wil volgend jaar (ook) basisacro doen. Of je doet nu basisacro, en wil volgend jaar graag luchtacro A volgen. Dan sta je eerst een week op de wachtlijst voor de specialisatieles, en dan pas kijken we of er plaats is voor jou. BELANGRIJK: Schrijf dus zeker ook in voor je huidige les, dan ben je toch daar al zeker van. Als we plaats hebben in de (hogere) specialisatieles, kunnen we de andere nog gemakkelijk annuleren…
 • Nieuwe leerlingen kunnen ook meteen inschrijven bij de start van de inschrijvingen, maar zij komen eerst op een wachtlijst. Precies twee weken na de start van de inschrijvingen schrijven we hen effectief in, voor zover er dan nog vrije plaatsen zijn in de gekozen les. Zij krijgen hun bevestiging dus ten vroegste twee weken na de start van de inschrijvingen.

In de inschrijvingsvoorwaarden lees je er meer over.