Voor wie?

Circus is voor iedereen.

De multi-circusweken zijn voor kinderen die nog niet veel, of helemaal geen circuservaring hebben.

Je hebt helemaal geen 'speciale gaven' nodig om circus te leren. Iedereen kan iets, en niemand kan alles. Voor kinderen met bijvoorbeeld een heel goede motoriek is jongleren een heel mooie uitdaging, voor artiesten met minder straffe motoriek, is het een goede oefening. En als dat jongleren niet zo goed lukt voor hen, dan hebben ze vast wel genoeg doorzettingsvermogen om te leren eenwieleren. Of genoeg durf voor de mast of de loopbal. Circus is voor iedereen!

Je kan deelnemen aan onze circusweken als je al eventjes in het eerste leerjaar zit, of 7 jaar bent (of snel wordt). Voor kleuters of kinderen die nog maar net in het eerste leerjaar zitten, ligt het tempo wat hoog, en is 5 dagen met 7 uur per dag circus (gemiddeld) te zwaar. De bovengrens voor de circusweken ligt op 14 jaar.

In de multi-circusweken is er vaak een A groep voor artiesten van 7 tot 10 jaar, en een B-groep voor kinderen van 9 tot 14 jaar

De 9- en 10-jarigen kunnen dus kiezen. Als je heel weinig of geen circuservaring hebt, dan hoor je thuis in de A-groep. Wie 9 of 10 is en al eerder deelnam aan circusweken of wie de wekelijkse lessen volgt, zit in groep B op zijn plaats.

Als je echt al heel veel circuservaring hebt, dan gaan de circusweken niet uitdagend genoeg zijn. Maar er zijn dan nog de specialisatielessen in jongleren of acrobatie. Of je kan mee op het Circolito-kamp, op het einde van de zomervakantie.