Creatieruimte

De creatieruimte, de eerste stap naar een nieuwe productiegroep

In 2014-2015 start er geen nieuwe productiegroep, maar gaan we in de creatieruimte op dinsdag wel nummers maken, en samen worden al die nummers een voorstelling! 

Dus ... zit je met een creatief circusei dat je niet kwijt geraakt?
Werk je (alleen of met vrienden) aan een eigen nummertje of act, en zou je graag wat hulp krijgen?
Zoek je een ruimte waarin je circus kan creëren, exploreren en uitproberen?

Dan is de 'creatieruimte' in Circolito waarschijnlijk iets voor jou!

Ongeveer tweewekelijks op dinsdag, van 18.30u tot 20.30u krijg je de tijd, de ruimte en de kans om te zoeken naar, te bouwen aan en te oefenen voor een eigen nummertje. Deels werk je dus met eigen inbreng met een zelf gekozen techniek (dat kan clownerie of goochelen zijn, jongleren of (lucht-)acro, of ..., of ...) en ga je zelf werken aan je act. (De juiste data waarop de mensen van de creatieruimte oefenen, zie je in de kalender)

Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Je krijgt input waar nodig, je wordt geholpen en je krijgt de kans om geregeld te try-outen (iets-tonen-om-het-uit-te-proberen) in een veilige omgeving voor een beperkt publiek.

We kennen nu al een aantal data waarop we met deze nummers, en misschien enkele groepsnummers, samen naar buiten willen komen: CircoliTOONweekend op 31 januari, MuseumNightFever in Brussel op 7 maart, Mechelen Speeldag op 24 mei, ... Daarnaast krijgen we regelmatig aanvragen voor losse circusacts, en daar kunnen jullie nummers ook een plaats krijgen. En wie weet vragen ze ons wel eens voor een uitwisseling, zoals vorig jaar met Obernai. En dan staan de optreed-artiesten natuurlijk in pole-position.

Misschien groeit over een jaar of twee uit deze 'Creatieruimte' wel de volgende echte productiegroep, dit is alvast een heel goede voorbereiding! Maar voorlopig vragen we slechts een engagement van 1 jaar.

De creatieruimte is bedoeld voor jongeren en volwassenen, vanaf 10 jaar, die graag optreden en daar stevig voor willen werken.

Prijs: Leerlingen die zich engageren voor de productieruimte betalen 75 euro per jaar. Ze moeten zich ook nog voor minstens 1 andere les inschrijven (150 euro / 185 euro). Maar vanaf de tweede les waar ze voor inschrijven, betalen ze slechts 65 euro meer ipv 105 euro.

 Pepijn MellaniumJoran Mellanium