Geleide initiaties

Samen circussen

Een gediplomeerde begeleider, maximaal 15 deelneemers vanaf 7 jaar, voldoende plaats en een hoop circusmateriaal dat wij meebrengen. Een initiatie kan een uurtje duren, zodat het mooi past in een doorschuifsysteem, een halve dag of zelfs langer (maar dan begint het op een circusproject te lijken)

Chinese bordjes draaien, diabolo's opgooien (en vangen!), trucjes met de flowersticks, en het begin van jongleren met doekjes en balletjes. Dat doen we in groep.

De evenwichtstechnieken worden samen uitgelegd. Pedalo is niet zo moeilijk, rolla bolla, tonlopen en op de bal blijven staan is al lastiger, en eenwieleren lijkt zelfs onmogelijk. Iedereen kan naar eigen voorkeur alles uitproberen.

Afhankelijk van de leeftijd van de deelnemers en de duur van een sessie, kan er acro bijkomen (piramides bouwen), of kunnen we naar een mini-voorstelling werken.

'Ik kan dat niet' is verboden (moet zijn: 'ik kan dat nog niet'), en 'ik kan dat al' niet juist, want er zijn altijd nieuwe trucjes te leren. Iedereen kan circus. En ook tieners vinden het leuk.

Praktisch: een sporthal met sportramen (voor eenwieler en rolla bolla) is ideaal, maar ook elke andere ruimte met verharde ondergrond en genoeg hoogte (voor de diabolo's) is OK. Een muur of nadar-afsluitingen waaraan de eenwieleraars zich kunnen vasthouden, is handig.

Belangrijk: Begeleide initiaties kunnen aangevraagd worden voor een minimum van 3 uur.

Voor meer info en prijzen: info@circolito.be