Wat

Iedereen artiest.

De leerlingen van de lagere school maken kennis met de verschillende circustechnieken tijdens een korte initiatie. Per klas, en gedurende bijvoorbeeld 1 lesuur. Daarna kiezen ze hun favoriete circustechniek: bordjes draaien, diabolo, jongleren met doekjes of balletjes, flowerstick, kiwido, rolla bolla, bal- en tonlopen.

Er blijft een set circusmateriaal achter op school, maar er kunnen ook zelf balletjes, flowersticks, kiwido's en rolla bolla's geknutseld worden..

De Circolito-lesgever komt een paar keer langs en oefent dan met de groepen per techniek. Tussendoor kan er best extra geoefend worden. Per klas tijdens de turnles, of als ontspanning na een lastige les rekenen. Of er wordt een uurtje per week door iedereen samen geoefend, in groepjes per techniek.

Elke techniek wordt gecoacht door een van de leerkrachten. Een coach moet het allemaal niet even goed kunnen als de leerlingen natuurlijk, de coach is belangrijk om aan te moedigen, uit te dagen, mee te denken, ... De leerkrachten krijgen vooraf wel een 'teach the teacher'-workshop, zodat iedereen weet hoe je de verschillende technieken creatief en veilig kan begeleiden.

We maken samen een nummer per techniek, alle leerlingen krijgen de kans om hun strafste kunstjes te laten zien. En zo ontstaat een eigen, unieke circusvoorstelling. Best enkele gezamelijke momenten afspreken voor korte repetities.

De Circolito-begeleider komt nog één keer langs voor de generale repetitie, en dan is het grote optreden daar...

Bewonderende blikken en luid applaus gegarandeerd!