Acrobatie

Acro op 3 niveaus

Alle acrobaten hebben een stevige basis nodig, en daarvoor is basisacro perfect. Lenigheid en kracht is voor elke acrobaat een belangrijke basis, en dat kan je zowel op de grond als in de lucht oefenen. De les bestaat uit oefeningen aan de trapeze, in de doeken, op de tumblingmatten en de airtrack, op de mini- of de grote trampolines, er is acro-porté, en oefeningen uit parkour, ...

Als je niveau te hoog wordt voor basisacro (overleg even met de lesgevers) , dan kan je kiezen. Je kan verder naar luchtacro A (trapeze, doek, koord), of naar acro A. Allebei kan natuurlijk ook.... Vanaf volgend jaar kan je wellicht ook voor parkour kiezen na Basisacro.

De meeste beginnende acrobaten zijn jonger dan 12, maar er is ook een basisacroles voor +12 (die gaan wellicht een stukje sneller vooruit). En volwassenen kunnen terecht in acro18+

In acro A komt zowel acro-porté (parteneracrobatie, piramides ...) als dynamische acro (handstand, tumbling, trampoline, bascule, ...) aan bod, en technieken die bij 'parkour' aansluiten.

Na acro A kan je opnieuw kiezen. Ofwel specialiseer je verder in acro-porté B, ofwel in dynamische acro B, ofwel ga je voor Parkour B. Alledrie mag ook! (in de toekomst komt er wellicht ook een trampoline/bascule B-groep)

  • Basisacro: maandag van 17u00 tot 18u30 of vrijdag van 16u30 tot 18u00
  • Basisacro 12+: maandag van 17u00 tot 18u30
  • Acro A: vrjdag van 18u00 tot 20u00
  • Parkour B: maandag van 18u00 tot 20u00
  • Dynamische acro B: woensdag van 19u00 tot 21u00
  • Acro-porté B: vrijdag van 20u00 tot 22u00
  • Acro 18+: luchtacro, grondacro, acro porté voor alle niveaus, vanaf 15-16 jaar, tot 115-116 jaar.

Inschrijven (voor basisacro) kan vanaf 7 jaar. Acro A kan vanaf 9 jaar.

De lessen vinden plaats in Den Hangar, Douaneplein 8, Mechelen.

Op zaterdagnamiddag is er de acro-club: geen echte les, maar eerder een ‘geleide training’. Er is een lesgever aanwezig die bij de acroclub bijvoorbeeld een goede gezamenlijke opwarming begeleid (wie later komt, is verplicht om zelf stevig op te warmen) en die tips geeft, uitdagingen biedt, ... De clubs zijn de momenten waarop de gemotiveerde Circolito’s elkaar tegenkomen om van elkaar te leren, om te oefenen wat ze in de les leerden, om op eigen tempo nieuwe dingen te ontdekken, … De clubs zijn toegankelijk voor iedereen die zelfstandig kan oefenen op een veilige manier.  

De jongeren vanaf 9 die in een van de acro-lessen ingeschreven zijn, kunnen tijdens de krokusvakantie ook deelnemen aan de acrostage van Circolito. Aanrader!