Acrobatie

Acro op 3 niveaus

Alle acrobaten hebben een stevige basis nodig, en daarvoor is basisacro perfect. Lenigheid en kracht is voor elke acrobaat een belangrijke basis, en dat kan je zowel op de grond als in de lucht oefenen. De les bestaat uit oefeningen aan de trapeze, in de doeken, op de tumblingmatten en de airtrack, op de mini- of de grote trampolines, er is acro-porté, en oefeningen uit parkour, ... Je kan inschrijven voor basisacro als je minstens 1 jaar multicircus hebt gevolgd.

Als je niveau te hoog wordt voor basisacro (overleg even met de lesgevers) , dan kan je kiezen. Je kan verder naar luchtacro A (trapeze, doek, koord), of naar acro A, of naar Parkour A. Alledrie kan natuurlijk ook.... 

De meeste beginnende acrobaten zijn jonger dan 12, enkel als er genoeg tieners zijn die met acro willen beginnen, is er opnieuw een basisacroles voor +12. En volwassenen kunnen terecht in acro18+: luchtacro, grondacro, acro porté voor alle niveaus, vanaf 15-16 jaar, tot 115-116 jaar.

In acro A komt zowel acro-porté (parteneracrobatie, piramides ...) als dynamische acro (handstand, tumbling, trampoline, bascule, ...) aan bod, en technieken die bij 'parkour' aansluiten.

Na acro A kan je opnieuw kiezen. Ofwel specialiseer je verder in acro-porté B, ofwel in dynamische acro B, ofwel in Bascule B (en je kan wellicht ook naar Parkour B. Allevier mag ook!) 

  • Basisacro: maandag van 17u00 tot 18u30, donderdag van 16u30 tot 18u00 of vrijdag van 16u30 tot 18u00
  • Acro A: vrijdag van 18u00 tot 20u00
  • Parkour A: maandag van 17u00 tot 18u30
  • Parkour B: maandag van 18u30 tot 20u00
  • Acro 18+: dinsdag van 20u00 tot 22u00
  • Dynamische acro B: woensdag van 19u00 tot 21u00
  • Acro-porté B: vrijdag van 20u00 tot 22u00
  • Bascule B: Zaterdag van 15u30 tot 17u30

Inschrijven (voor basisacro) kan vanaf 8 jaar (derde leerjaar, en minstens 1 jaar multicircus gedaan, liefst twee). Enkel als er toch nog plaatsen vrij zijn, laten we ook kinderen uit het tweede leerjaar toe, als ze minstens 1 jaar mulitcircus hebben gedaan.) Acro A kan ten vroegste vanaf 9 jaar.

De lessen vinden plaats in Den Hangar, Douaneplein 8, Mechelen.

Op zondag is er de acro-club: geen echte les, maar eerder een ‘geleide training’. Er is een lesgever aanwezig die bij de acroclub bijvoorbeeld een goede gezamenlijke opwarming begeleid (wie later komt, is verplicht om zelf stevig op te warmen) en die tips geeft, uitdagingen biedt, ... Na de opwarming kan je acro en luchtacro oefenen, maar ook evenwichtstechnieken en jongleren. De clubs zijn de momenten waarop de gemotiveerde Circolito’s elkaar tegenkomen om van elkaar te leren, om te oefenen wat ze in de les leerden, om op eigen tempo nieuwe dingen te ontdekken, … De clubs zijn toegankelijk voor iedereen die zelfstandig kan oefenen op een veilige manier. Elke zondag van 10 tot 13u, ook tijdens de vakanties (tenzij er andere activiteiten zijn). Je kan voor een heel jaar inschrijven (160€, 80€ voor wie al voor een andere les ingeschreven is), of langskomen en voor 1 keer betalen (10€).

De jongeren vanaf 9 die in een van de acro-lessen ingeschreven zijn, kunnen ook deelnemen aan de acrostage van Circolito. Aanrader!