Jongleren

Ballen, kegels, ringen, fakkels ...

In de juggler-lessen ligt de focus op jongleren. Voorwaarde om in te schrijven, is dat je de cascade met 3 balletjes al wat onder de knie hebt.

In deze specialisatielessen wordt de lat steeds hoger gelegd, de technieken worden uitgebreid en verbeterd en er worden nieuwe tricks aangeleerd en uitgevonden. Langzaamaan ga je op zoek naar je eigen, unieke jongleerstijl.

Balletjes en kegels worden het meest gebruikt, maar ook diabolo, botsballen, poi, cigarboxes etc. komen aan bod.

Er zijn drie niveaus, juggler A voor beginnende jongleursjuggler B voor gevorderden en juggler C voor experts. Juggler A en juggler B zijn op hetzelfde tijdstip, zo kunnen lesgevers Sander en Raf in het begin van het jaar bekijken wie best in welke groep thuishoort.

  • Juggler A: donderdag, van 18u00 tot 19u30
  • Juggler B: donderdag, van 18u00 tot 19u30
  • Juggler C: donderdag, van 19u30 tot 21u00

De lessen vinden plaats in Den Hangar in Mechelen.

Op vrijdagavond is er de jongleerclub: geen echte les, maar eerder een ‘geleide training’. Er is een lesgever aanwezig die tijdens een jongleerclub bijvoorbeeld mensen bij elkaar brengt die met hetzelfde bezig zijn, of die tips en uitdagingen geeft. De clubs zijn de momenten waarop de gemotiveerde Circolito’s elkaar tegenkomen om van elkaar te leren, om te oefenen wat ze in de les leerden, om op eigen tempo nieuwe dingen te ontdekken, … De jongleerclub is toegankelijk voor iedereen die zelfstandig kan oefenen, op een verantwoorde manier.