Luchtacro

Luchtacro op 4 niveaus

De jongste acrobaten beginnen met basisacro. Lenigheid en kracht kan je zowel op de grond als in de lucht oefenen. De les bestaat afwisselend uit oefeningen aan de trapeze en in de doeken, en op de tumblingmatten, airtrack en trampoline.

De meeste beginnende acrobaten zijn jonger dan 12, maar er is ook een basisacroles voor +12 (die gaan wellicht een stukje sneller vooruit). En volwassenen kunnen terecht in acro18+

Wanneer je het basisacro-niveau ontgroeid bent (overleg even met de lesgevers), dan kan je kiezen. Ofwel ga je verder naar acro A (grondacro en acro-porté), of naar luchtacro A. Of naar alletwee, dat kan ook.

In luchtacro A oefen je in trapeze, doek, en misschien ook wat 'Aerial hoop', straps of koord. Raf en Sofie zijn de lesgevers. In luchtacro B wordt de uitdaging wat groter, en ga je zelf figuren uitvinden en reeksen creëren, onder leiding van Sofie. Het hoogste niveau is luchatcro C, met Annelies.

  • Basisacro: maandag van 17u00 tot 18u30 of vrijdag van 16u30 tot 18u00
  • Basisacro 12+: maandag van 17u00 tot 18u30
  • Luchacro A: maandag van 18u30 tot 20u00
  • Luchtacro B: donderdag van 18u00 tot 19u30
  • Luchtacro C: vrijdag van 18u00 tot 19u30 
  • Er zijn ook algemene acrolessen voor volwassenen: luchtacro, grondacro, acro porté voor alle niveaus, vanaf 15-16 jaar. (tot 115-116 jaar)

De lessen vinden plaats in Den Hangar, Douaneplein 8, Mechelen.

Inschrijven (voor basisacro) kan vanaf 7 jaar. Luchtacro A kan ten vroegste vanaf 9 jaar.

Op zaterdagnamiddag is er de acro-club: geen echte les, maar eerder een ‘geleide training’. Er is een lesgever aanwezig die bij de acroclub bijvoorbeeld een goede gezamenlijke opwarming begeleid (wie later komt, is verplicht om zelf stevig op te warmen) en die tips geeft, uitdagingen biedt, ... De clubs zijn de momenten waarop de gemotiveerde Circolito’s elkaar tegenkomen om van elkaar te leren, om te oefenen wat ze in de les leerden, om op eigen tempo nieuwe dingen te ontdekken, … De clubs zijn toegankelijk voor iedereen die zelfstandig kan oefenen op een veilige manier.