Circolito
Nieuws, Internationaal, Malawi

Dit was 24Circus

20 november 2023
Het was gezellig druk, er waren artiesten van alle leeftijden, de biercolito's en CircoliThees vielen in de smaak en er werd een erg groot bedrag verzameld om het circusproject in Malawi op te zetten.

Exact 200 artiesten circusten meer dan 4000 kwartieren bij elkaar!

Op zaterdag om 17u stip was Joran de eerste die begon te circussen. Hij hield het in het totaal 18 uur vol. Na hem meldden er zich nog 199 andere artiesten aan het onthaal. Alles samen werden er meer dan 1000 circusuren volgemaakt!

Je kon zelfstandig circussen of samen of van elkaar trucjes leren, maar je kon ook meedoen met de workshops: de eenwieleraars fietsten vrolijk verlicht naar het stadhuis, er was een workshop bascule, straps en jongleren met vuur en tegen middernacht werd er loos gegaan op de kampliedjes van de laatste jaren.

Om 2u 's nachts gingen de deuren dicht. Enkel wie erbij was, weet welke workshops de nachtploegbazen Raff en Pepijn voorschotelden, en hoe ze te werk gingen om de slotvoorstelling te creëren. 

Om 7 uur werden de nachtraven voor een paar uurtjes richting bed gestuurd, en namen enkele vroege vogels over. Zij maakten (uit heimwee naar het kleutercircus?) een groot hindernissenparcours voor zichzelf. Er was nog een improworkshop, grootouders kwamen met hun kleinkinderen circussen, daarna was het aan de kleuters en volgde er ook nog een sessie G-circus (voor artiesten met een beperking). Theresa gaf een workshop slap touw, Siebe van Locorotondo kwam ons leren messenwerpen.

Tegen 16.30u stonden de deelnemers van de nachtploeg klaar voor de eenmalige opvoering van hun 's nachts gecreëerde voorstelling, en konden we de opbrengst van 24Circus bekend maken. En die overtrof ruimschoots onze verwachtingen: 8.664.25€ aan sponsorgeld, barinkomsten en opbrengsten van de verkoop van bier, thee en kaartjes. WOWH!

Een heel dikke dankjewel aan alle artiesten, medewerkers, toeschouwers en sponsors!

VRT op bezoek

Het Circuscentrum organiseerde voor het eerst 'de circusnachten', op 17, 18 en 19 november, om circus in al zijn vormen wat meer zichtbaar te maken. De datum van onze 24Circus was natuurlijk ook niet willekeurig gekozen, wij waren overigens het enige circusnachten-event dat ook écht 's nachts doorliep. Misschien koos het VRTjournaal daarom wel Circolito om een reportage te komen maken voor het 7-uur-journaal. En ook in Karrewiet op maandag mocht Arwin nog eens ondersteboven vertellen hoeveel sponsorgeld hij verzamelde.

Mis niets van Circolito!

Ook op onze (sociale)media kanalen wordt er veel getoond! We proberen regelmatig foto's te delen van tijdens de lessen, Circolito-activiteiten, initaties en de andere coole activiteiten waar Circolito deel van mag zijn. Goesting om sneller op de hoogte zijn van ons doen en laten?
Volg ons op Facebook, Instagram of YouTube!

Elke maand nieuws over Circolito in je mailbox? Laat dan hier je gegevens achter en ontvang onze nieuwsbrief.

Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief