Circolito
Praktisch

Veelgestelde vragen

Wellicht ben je niet de enige die zich afvraagt hoe 'mijn Circolito' werkt en wanneer de inschrijvingen precies starten. We hebben alvast een aantal 'meest-gestelde vragen' hier verzameld. Dus als je het antwoord op jouw vraag hieronder niet vindt, stuur ze zeker door. Als ze 'frequently asked' is, dan verschijnt jouw vraag en ons antwoord hier wellicht ook/

Op naar jouw 'Eureka!'

Inschrijven

De inschrijvingen gaan normaal gezien begin mei open. Dat wordt tijdig aangekondigd. Vanaf dat moment kan je online inschrijven via 'mijn Circolito'. 

Voor de lessen van het circusjaar 2024-2025 in Mechelen en Vilvoorde starten de inschrijvingen op maandag 13 mei 2024, om 19.00u.

Voor de lessen van Circus Punt in Sint-Niklaas is dat op maandag 27 mei 2024, ook om 19u.

De inschrijvingen gebeuren in principe online, en kunnen vanop computer, smartphone of tablet. Als dat voor jou niet haalbaar is, neem dan zeker even contact op via de telefoon, of spring binnen op kantoor.

We hebben het inschrijfproces zo beknopt mogelijk gehouden. 

  • Je kan bij de uitleg over de verschillende activiteiten meteen al inschrijven. We vragen dan naar de naam, familienaam en geboortedatum van de deelnemer. Afhankelijk van de activiteit zijn er enkele bijkomende vraagjes.
  • Als er al eerder een inschrijving gebeurde voor deze deelnemer, dan zijn er geen verdere vragen (vergis je dus niet in bijvoorbeeld de geboortedatum ;-)). Als het de eerste inschrijving is, wordt er nog een mailadres gevraagd, en eventueel ook een adres en telefoonnummer. 
  • Als er vanop dat mailadres voor het eerst ingeschreven wordt, maken we automatisch een account aanvoor 'mijn Circolito'. In het mailtje met de ontvangstbevestiging, staat meteen de link naar jouw gezinspagina op 'mijn Circolito'. Die link om naar 'mijn Circolito' te gaan, blijft altijd hetzelfde. Als je die ergens opslaat, moet je ze niet telkens opnieuw opvragen (al onthoudt je computer de pagina mogelijk ook dankzij cookies). Als je ze wel opvraagt, gebruik dan zeker hetzelfde mailadres als de vorige keer.

Je kan ook nieuwe inschrijvingen doen vanaf 'mijn Circolito'. Dit is zeker de aangeraden manier als je meerdere inschrijvingen wil doen...

  • Vanop 'mijn Circolito' kies je voor 'Schrijf je in voor een nieuwe circusactiviteit'.
  • Je komt dan op een pagina met de verschillende thema's waar je voor kan inschrijven: 'multilessen Mechelen', 'Eenwieler', 'Circusweken' ...
  • Binnen elk thema zie je de verschillende lessen of activiteiten. 
  • Ook voor de start van de inschrijvingen kan je al eens kijken waar jouw favoriete lessen precies staan.
  • Als je twijfelt over de juiste les, lees dan zeker de uitleg over alle lessen, zowel multilessen als specialisatielessen.
    • Voorbeeld: luchtacro A, B en C zijn NIET dezelfde lessen waartussen je vrij kan kiezen (A betekent hier beginners, B gevorderden en C zijn de experts). Circo 1, 2, 3, 4 en 5 zijn WEL dezelfde lessen, maar gewoon op een andere dag/uur. 

Na inschrijven ontvang je een mailtje met de bevestiging dat wij je inschrijving ontvangen hebben. Dat mailtje komt meestal binnen enkele minuten maar kan op piekmomenten ook wel wat op zich laten wachten. Kijk even je spam-box na (en pas de instellingen dan aan zodat je onze mails wel netjes in je inbox krijgt), en laat iets weten als die mail er echt niet doorkomt binnen een half uur. Want dan is er mogelijk iets mis.

Je kan een tweede, en soms zelfs derde keuze opgeven bij inschrijven voor de wekelijkse lessen, als er identieke lessen zijn op een ander moment. We raden heel sterk aan om die mogelijkheid te gebruiken. We verwerken alle inschrijvingen in volgorde van binnenkomen. Als je eerste keuze beschikbaar is, kijken we zelfs niet naar de tweede keuze. Maar als de eerste keuze volzet is, kunnen we wel meteen de tweede keuze bekijken. Als er geen tweede keuze ingevuld is, dan blijft de inschrijving op 'wachtlijst' staan. En als je dan achteraf een nieuwe inschrijving moet doen voor de  tweede keuze, staat die inschrijving weer achteraan in de volgorde, en is de tweede keuze ondertussen misschien ook volzet. 

Je kan niet 'Circo 2' opgeven als tweede keuze bij 'Diabolo'. De tweede en derde keuze gaat enkel over identieke lessen. Als je enkel wil inschrijven voor Circo 2 als Diabolo volzet is, dan maak je 2 aparte inschrijvingen, één voor Diabolo en één voor Circo 2. Je kan bij de inschrijving van Circo 2 bij 'Opmerkingen' vermelden dat het de backup-oplossing is voor als Diabolo volzet is. Wij verwijderen de Circo-inschrijving dan wel dan als Diabolo gelukt is.

Als je een 'nieuwe leerling' bent die inschrijft voor de wekelijkse lessen (dus je was vorig jaar niet ingeschreven voor de wekelijkse lessen), dan kom je tijdens de eerste twee weken van de inschrijvingsperiode sowieso op de wachtlijst terecht. Zelfs als je op dat ogenblik de enige inschrijving zou zijn. Ten vroegste 14 dagen na dat start van de inschrijvingen, kan je bevestigd worden, voor zover er dán nog plaats is in de gekozen les.

Als 'huidige leerling' kan je ook op de wachtlijst terecht komen, zelfs als je voor dezelfde les inschrijft. 'Jamaar, jullie garandeerden toch dat ik een plaats had?!' Gewoon even geduld hebben: het inschrijfsysteem telt alle inschrijvingen, ook die van nog-niet-leerlingen enzo. Als ons inschrijfsysteem tijdens de eerste weken van de inschrijfperiode 'zegt' dat een les volzet is, en jouw inschrijving dus op de wachtlijst zal komen, dan is dat in het echt misschien toch niet echt zo. Misschien zijn er plaatsen 'ingenomen' door nog-niet-leerlingen, en die zullen pas later bevestigd worden dan jouw inschrijving. In dat geval spring jij als huidige leerling over de nog-niet-leerlingen naar voren. (LET OP: wij garanderen 'een' plaats in de multiles van jouw leeftijd, maar we garanderen niet dat dat op hetzelfde dag en uur zal zijn van dit jaar! Zie volgende vraag!) 

Ook als je al leerling bent en binnen een specialisatie een niveau wil stijgen, of aan een specialisatieles wil beginnen zoals basisacro, evenwicht, jongleren, eenwieler of theater, zal je ook een week op de wachtlijst staan. Want eerst krijgt iedereen die al in die les zit, de kans om weer in te schrijven. Na een week kijken we hoeveel plaatsen er vrijkomen en voegen we nieuwe leerlingen, in volgorde van 'wie het meest klaar is' voor het hogere niveau (voor specialisatielessen waar startniveau belangrijk is) of in volgorde van inschrijven (voor basisacro, evenwicht, eenwieler A, juggler A en theater, waar geen vereist startniveau is).  

Dus ook het volgnummer op de wachtlijst wil tijdens de eerste weken van de inschrijvingsperiode niet veel zeggen.

Dit geldt enkel tijdens de drukke inschrijvingsweken in mei. Op andere momenten, of voor inschrijvingen voor circusweken of het kamp, klopt de teller wel, en heeft het dus niet veel zin om in te schrijven voor een volzette activiteit...

We weten ook niet wanneer en of er plaatsen vrijkomen voor wachtlijsters. Daarvoor bellen of mailen heeft dus niet zoveel (lees: geen) zin ;-)

Ja en ja!

Iedereen, al leerling of nog niet, kan tegelijkertijd inschrijven. Maar er is wel een voorrangssysteem bij het bevestigen.

  • Vanaf het begin bevestigen we de multilessen voor iedereen die al leerling is, en de specialisatieslessen voor leerlingen die dezelfde specialisatieles, met hetzelfde niveau, dit jaar al volgden. 
  • Na 1 week bekijken we hoeveel plaatsen er nog vrij zijn in de specialisatielessen en gaan die opvullen. Voor beginnersniveau gaat dat in volgorde van inschrijven. Dat is dus zo voor basisacro, eenwieler A, juggler A, evenwicht, circustheater.... Voor leerlingen die een niveau willen stijgen, kijken we naar wie daar het meest klaar voor is.
    • Let op: als jouw lesgever (bijvoorbeeld van luchtacro A) en de lesgever van de testles (je ging proberen in luchtacro B) je vertelde dat jij eventueel wel klaar bent voor een hoger niveau en dus mag inschrijven voor het hogere niveau (dus luchtacro B in dit voorbeeld), dan moet je zowel voor het huidige als het hogere niveau inschrijven, omdat we vooraf niet weten hoeveel plaatsen er vrij gaan komen.
    • In ons voorbeeld: Je moet dan inschrijven voor Luchtacro B én voor Luchtacro A. De inschrijving voor je huidige groep, Luchtacro A, bevestigen we meteen. Na een week zien we hoeveel er vrije plaatsen er zijn in luchtacro B en of jij daarvoor in aanmerking komt. Als er een plaats is voor jou bevestigen we die inschrijving voor Luchtacro B en verwijderen we de inschrijving voor Luchtacro A. Als er niet genoeg plaats is, houden we voorlopig de inschrijving voor Luchtacro A, en blijf je op de wachtlijst voor Luchtacro B. Als je enkel inschrijft voor Luchtacro B, dan gaan wij ervan uit dat je kiest voor 'Luchtacro B of niets'. Als er dan geen plaats is voor jou in Luchtacro B, dan is het dus niets. :-s
    • Als je nu al in een specialisatie zit, heb je dus één week tijd om de nieuwe inschrijving(en) voor die specialisatie in orde te maken. Het is niet nodig om dat meteen in de eerste minuten van de inschrijvingsperiode te doen, maar als je meer dan een week wacht, is je plaatsje wellicht weg!
  • 3) Na 2 weken vullen we alle vrije plaatsen op met nieuwe leerlingen, in volgorde van inschrijven.

Belangrijk voor de multilessen: als jij als huidige leerling anderhalve week wacht met inschrijven, dan ga je wel nog steeds zeker zijn van 'een' plekje in 'een' multiles voor jouw leeftijd, maar we garanderen niet dat er dan nog plaats is in de multiles van jouw keuze, ook niet als je dit jaar in die bepaalde les zit. Want misschien zijn alle plaatsen in die les ondertussen ingenomen door andere huidige leerlingen (die van een jongere groep komen, of die van dag willen wisselen), en dan moet je voor een andere dag kiezen.

Ja, zeker wel. Iedereen moet elk jaar opnieuw inschrijven, wij kunnen immers niet weten of je wil terugkomen of wil stoppen. Of misschien wil je wel van dag wisselen...

Proef- en testlessen

Ja, dat kan tijdens de 'proeflesweek', een beetje voor de start van de inschrijvingen van het volgende circusjaar, dus meestal begin mei. Tijdens die week zijn alle lessen (waarvoor er geen 'voorkennis' nodig is) proeflessen. Je bent zonder inschrijving welkom om te komen uitproberen of circus iets voor jou is. In principe komen alle multicircuslessen in aanmerking (kies de juiste leeftijdsgroep!), maar ook de eenwielerles, de improtheaterlessen voor jongeren, de juggler-A-les, ...

Vanaf september, als het circusjaar al begonnen is, zijn proeflessen enkel mogelijk als er nog plaats is in de groep, en dan is de proefles niet meer gratis. Je schrijft je best zelf in via de website, je vermeldt in de opmerkingen dat je een proefles wil volgen. Als het - louter hypothetisch - zou tegenvallen, laat je na die eerste les per mail weten dat je wil uitschrijven. Dan rekenen we 10€ aan voor de passeerde les. Als je gewoon blijft verder doen, kost die les uiteraard niets extra.    

In 2024 loopt de proeflesweek in Mechelen en Vilvoorde van donderdag 2 mei 2024 tot en met woensdag 8 mei 2024. De inschrijvingen starten een week later, op maandag 13 mei 2024.

Voor de lessen van Circus Punt in Sint-Niklaas zijn de proeflessen van dinsdag 21 mei 2024 tot en met maandag 27 mei 2024. De inschrijvingen voor Circus Punt starten op maandag 27 mei 2024.

Een 'proefles' kan je volgen om te kijken of circus iets voor jou is. Dat gaat dan over de lessen waarvoor er geen voorkennis nodig is. Dat legden we hierboven uit.

Een 'testles' is voor onze specialisatielessen waarvoor een bepaald startniveau wel belangrijk is, om de veiligheid te verzekeren en om iedereen in de groep zoveel mogelijk te kunnen bijbrengen. Daarom houden we 'testlessen' voor wie nieuw wil aansluiten in zo'n lesgroep.

In de testlessen doe je een aantal oefeningen, en kan je zo aan de lesgevers laten zien wat jouw niveau is, waardoor die gefundeerd kunnen beslissen of jij in de groep zou passen.  De lesgevers maken op basis van wat ze zien tijdens de testlessen een volgorde op van wie het meest klaar is om aan te sluiten bij de groep. Er kunnen maar zoveel nieuwe leerlingen aansluiten als er plaatsen vrijkomen in de groep.

Als je voor het eerst wil inschrijven voor een specialisatieles waar het startniveau belangrijk is, is een testles dus onontbeerlijk. Dat kan zijn omdat je van basisacro naar luchtacro A wil 'stijgen', of van Acro A naar Parcour A wil switchen, of zelfs van Parcour B naar Luchtacro A wil veranderen. Ook als je denkt genoeg te kunnen om bijvoorbeeld rechtstreeks van een multiles naar Acro A te gaan omdat je al veel circusweken enzo volgde, is de testles noodzakelijk.

De testlessen zijn voor onze lesgevers ook een manier om 'zij-instromers' in te schatten. Stel dat jij ergens anders al parkour- of gymlessen volgde, dan is het misschien wel mogelijk om meteen in te stappen in Parkour A of B, of in Dynamische Acro B, zonder eerst het gewone traject te doorlopen. Het is dan natuurlijk belangrijk dat de lesgevers jouw niveau een beetje kunnen inschatten en kunnen vergelijken met andere leerlingen die wel gewoon van het lagere niveau komen. Zoals gezegd, de lesgevers bekijken wie het meest klaar is om in de groep aan te sluiten.

Neem zeker vooraf even contact op als jij 'zij-instromer' bent of een niveau zou willen overslaan. Als je echt niet naar de testles kan komen, is het ook van belang om dat vooraf te laten weten.

Wie gewoon in dezelfde specialisatieles en hetzelfde niveau wil blijven, mag gewoon de testles meevolgen, als voorbeeld voor de nieuwen, maar dat moet natuurlijk niet om opnieuw te kunnen inschrijven. 

De testlessen gaan door in dezelfde periode als de proeflessen, ergens begin mei.

Ja, tijdens de proef- en testlesweek kan je gratis meedoen met de gewenste lessen.

Als je ná de testlesweek als zij-instromer nog wil laten zien wat je niveau is, dan wordt er een moment afgesproken met een lesgever, en daar staat wel een vergoeding tegenover. 

 

Voor de proeflessen moet je niet inschrijven. Je mag gewoon komen meedoen met de juiste les. Let op de leeftijden als je de juiste multiles kiest.

Voor de testlessen:

  • Wie al in een specialisatieles zit en een niveau wil stijgen, mag gewoon naar de testles voor dat volgende niveau gaan, inschrijven is niet nodig.
  • Wie 'zij-instromer' is, of wie een niveau wil overslaan, moet wel vooraf even contact opnemen, zodat we kunnen bekijken wat de mogelijkheden zijn.

De proeflessen en de testlessen gaan door in dezelfde periode: dit jaar is het van 2 tot 8 mei 2023 voor Mechelen en Vilvoorde, en van 15 tot 17 mei 2023 in Sint-Niklaas.

Welke lessen wanneer doorgaan, zie je in het lessenrooster.

Inschrijvingsgeld

De prijs van de lessen hangt af van de duur. Een les van 1 uur per week kost 180€ voor het hele jaar. Een les van 1.5u kost 220€ en een les van 2 uur kost 260€.

Er zijn enkele uitzonderingen:

  • de lessen kleutercircus duren een uur en kosten toch 220€, omdat zowel de kleuter als de ouder komen en verzekerd zijn.
  • de les Bascule B duurt 2 uur en kost 300€, wegens kleinere groep en dure bascule.

Het tweede lid van hetzelfde gezin krijgt 40€ korting, en vanaf het derde lid is er zelfs 80€ korting.

Wie meerdere lessen volgt, krijgt 80€ korting op de tweede, derde, vierde, ... les.

 

Ja, Circolito geeft korting aan de houders van een UITpas met kansentarief in Mechelen, van een Vrijetijdspas in Vilvoorde en van een kansenpas in Sint-Niklaas.

Als jij zo'n pas hebt, dan betaal je slechts 20% van het standaardtarief. (Er is dan geen korting meer voor bijkomende gezinsleden of bijkomende lessen.)

Om van die korting te genieten, moet je het nummer van je UITpas met kansentarief of van je Vrijetijdspas invoeren bij de 'opmerkingen' tijdens het inschrijven. De korting wordt manueel toegekend, en soms vergeten we dat. Dus als de korting niet verrekend is als je de bevestiging krijgt voor je inschrijving, laat het dan zeker weten, he, dan passen we het aan.

Voor de Kansenpas in Sint-Niklaas is het een beetje anders: je krijgt de korting daar pas als wij jouw 'attest vrijetijdsparticipatie' hebben ontvangen. Dat moet je afhalen in het Welzijnshuis.

Als je inschrijft en betaalt voor een Circolito-activiteit, ben je verzekerd tegen ongevallen tijdens de activiteiten, en ongevallen onderweg van en naar Circolito. Laat het meteen weten aan de lesgever of aan het bureau-team als je een ongeval had zodat we de nodige documenten in orde kunnen maken.

Wij zorgen voor het nodige circusmateriaal dat je tijdens de les kan gebruiken. Om ook thuis te kunnen oefenen, moet je wel zelf circusmateriaal hebben.

Wie inschrijft voor de wekelijkse lessen, krijgt ook korting op bepaalde andere activiteiten: circusweken, specialisatiestages, kamp, verjaardagsfeestjes, ...

 

Nee, wie inschrijft voor de wekelijkse lessen, schrijft meteen in voor een heel jaar en zal ook voor een heel jaar moeten betalen.

Wie het financieel lastig heeft, kan wel in twee schijven betalen. Dat betekent niet dat je eerst enkel voor het eerste halve circusjaar betaalt. Ook als je dan na december niet meer zou komen zonder dat te laten weten, moet je toch de tweede helft ook betalen.  

 

Wie het financieel lastig heeft om tegen eind augustus alle wekelijkse lessen in één keer te betalen, kan er voor kiezen om in twee schijven te betalen. Uiterlijk op 31 augustus moet minstens de helft van het lesgeld betaald zijn, de rest moet uiterlijk eind december op onze rekening staan (we hebben de uiterste betaaldatum daarom op 24/12 gezet). Je kan bij het online betalen dan zelf het bedrag aanpassen.

Let op: in twee schijven betalen betekent NIET dat je slechts voor een half jaar betaalt! Wie zonder dat per mail te melden gewoon niet meer komt na nieuwjaar, moet toch nog het resterende bedrag betalen.

Een nadeel van in twee schijven te betalen, is dat het attest van deelname - handig voor tegemoetkomingen van de mutualiteit etc - pas op het einde van het circusjaar zal beschikbaar zijn. Als het volledige bedrag tijdig betaald is, staat het deelname-attest al meteen na de eerste lesdag klaar.

Kampen, circusweken, specialisatiestages e.d. moeten wel in 1 keer betaald worden, uiterlijk 3 weken voor aanvang.

Betalen gebeurt bij voorkeur online, met de QR-code op 'mijn Circolito' (zie lager)

Enkel als dat niet kan, is storten op het rekeningnummer van Circolito een goede optie: IBAN BE44 4140 0510 3145.
Vermeld in dit geval dan de naam van diegene dat je inschrijft + de les waarvoor je hen inschrijft.

Circolito heeft een verzekering tegen lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid voor alle bij Circolito ingeschreven deelnemers van de wekelijkse lessen, circusweken, de circusclub, het kamp, specialisatiestages, ... De verzekering werd afgesloten bij Ethias.

De deelnemers van groepen die naar Circolito komen voor een initiatie of een teambuilding vallen daar NIET onder. Zij zijn normaal gezien verzekerd via hun school, organisatie, bedrijf... (De enige uitzondering zijn de verjaardagsfeestjes: die deelnemers zijn niet persoonlijk ingeschreven bij Circolito, maar we zorgen wél voor een verzekering voor hen. Zij zijn immers gewoon de vriendjes van de jarige, en niet allemaal lid van een vereniging die het feestje organiseert.)

Wat lichamelijke ongevallen betreft, zorgt Ethias voor de terugbetaling van de kosten die de eigen mutualiteit niet terugbetaalt. Dat is bijvoorbeeld een deel van de factuur van de spoeddienst of het remgeld bij een bezoek aan de dokter. Als 'slachtoffer' meld je meteen bij de lesgever dat je een lichamelijk ongeval had, zodat wij het dossier kunnen opstarten. Na de doktersbezoeken etc ga je met de facturen langs bij de mutualiteit, en daarna stuur je de documenten door naar Ethias. Let op: zij betalen niet altijd alle medische handelingen terug. Enkel 'geneeskundige verstrekkingen die opgenomen zijn in de nomenclatuur van het RIZIV-tarief' worden terugbetaald.

Binnen de verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid is de schade gedekt die een deelnemer veroorzaakt door bijvoorbeeld tijdens een buitenles tegen de geparkeerde wagen van een derde te eenwieleren. Of de schade door een diabolo die met een straatlamp botst. Schade aan of diefstal van persoonlijke bezittingen van verzekerde deelnemers is niet verzekerd, schade door deelnemers aan spullen van Circolito ook niet. Als er sprake is van doelbewuste schade, kan de familiale verzekering van de veroorzakende deelnemer aangesproken worden.   

'Mijn Circolito'

'Mijn Circolito' is jouw 'gezinspagina', belangrijk om in te schrijven, om een overzicht te houden op alle inschrijvingen van je gezin, om online te betalen voor onze activiteiten, om attesten van deelname te downloaden en om belangrijke info (adres, telefoonnummer, medische info...) up to date te houden. 

Er is de overzichtspagina met inschrijvingen voor voorbije, lopende en toekomstige activiteiten en de status ervan (te bevestigen / wachtlijst / bevestigd / geannuleerd). Bovenaan zie je meteen ook of er nog iets moet betaald worden en tegen wanneer.

Er is een familiepagina, waarop elk gezinslid staat dat inschreef.

  • Je kan het persoonlijke mailadres van alle gezinsleden apart ingeven, zodat tieners bijvoorbeeld zelf ook de mails ontvangen over hun lessen.
  • Je kan het rijksregisternummer van jezelf en je kinderen invullen als je voor kinderen jonger dan 14 een fiscaal attest voor kinderopvang wenst (niet voor wekelijkse lessen, wel voor weekend, circusweken, kamp...)
  • En je kan voor iedereen een foto uploaden! (dat moet niet, wij hebben ook leuke 'foto's' voor jullie. :-).
  • De 'accounthouder' moet op zijn/haar persoonlijke pagina ook enkele vraagjes over nieuwsbrief en foto's beantwoorden. Zeker doen!

En er is de betalingspagina met een overzicht van de betalingen en de mogelijkheid om online - via een QR-code - te betalen.

Tip: Jouw 'mijn Circolito' heeft een unieke link die niet verandert. Door het mailtje met die link ergens bij te houden, verlies je nooit tijd met het opnieuw opvragen.

De betalingen gebeuren bij voorkeur online, met de QR-code op 'mijn Circolito'. Op die manier is alle info op 'mijn Circolito' meteen up to date.

  • Binnen de persoonlijke pagina klik je op 'mijn betalingen'
  • Het totale bedrag, voor alle inschrijvingen die je deed voor gezinsleden, staat daar vermeld, eventueel opgedeeld volgens uiterste betaaldatum. (Het inschrijvingsgeld voor een paasweek moet vroeger betaald worden dan dat van een zomerweek)
  • Het gemakkelijkst is om alles in één keer te betalen. Je kan ook kiezen om slechts een gedeelte te betalen, maar zorg er dan voor dat je tijdig opnieuw langs de pagina passeert om het resterende bedrag te betalen, vóór de uiterste betaaldatum.
  • Je kan betalen met je smartphone door de QR-code te scannen die op de pagina verschijnt, of door je 'bancontact-app' te gebruiken als je 'mijn Circolito' op je smartphone opende.
  • Je kan ook kiezen om zonder smartphone te betalen, maar met een bankkaart. Wellicht heb je dan het 'bakske van de bank' nodig.
  • Als je enkel via overschrijving kan betalen, dan kan je het standaard rekeningnummer van Circolito gebruiken: IBAN BE44 4140 0510 3145.  Zorg dan dat je een duidelijke, volledige omschrijving meegeeft in de opmerkingen. 'circusweek' is niet voldoende, 'circusweek van 12 tot 16 juli, voor Emma Janssen' wel). Wij moeten betalingen via overschrijvingen manueel invoeren. Dat is extra werk voor ons, en het duurt dan ook veel langer eer 'mijn Circolito' de juiste info weergeeft. Het zou dus kunnen dat je toch nog een betalingsherinnering krijgt...

Deze automatisatie van de betalingen maakt dat 'mijn Circolito' beter en sneller up to date is, dat de gebruikers geen gestructureerde mededelingen meer moeten overtypen en dat wij meer tijd kunnen investeren in circusprojecten, ipv in administratie. Waarvoor dank!

Met een deelname-attest kan je een tegemoetkoming aanvragen bij je mutualiteit. Je kan dat attest zelf downloaden vanuit 'mijn Circolito'. Op de overzichtspagina verschijnt er een vakje met 'deelname attest'. Door daarop te klikken, kan je het attest downloaden met daarin de data, de prijs, etc. Tot dusver hoorden we van geen enkele mutuatliteit dat zij dit document niet zouden aanvaarden.

Voor circusweken, specialisatiedagen, het circuskamp, het Circolitoweekend... verschijnen de deelname-attesten (samen met de fiscale attesten voor -14-jarigen) automatisch vlak na afloop van de activiteit.

Voor de wekelijkse lessen plaatsen we de deelname-attesten al aan het begin van de lessenreeks online, op voorwaarde dat de reeks helemaal betaald is. Als de lessenreeks nog niet volledig betaald is voor de start, wordt het attest pas gegenereerd op het einde van het jaar (als het bedrag dan wel volledig betaald werd). Dat betekent ook dat het attest pas na de laatste les beshcikbaar zal zijn als je er voor koos om in twee schijven te betalen.

Circolito mag fiscale attesten voor kinderopvang voorzien voor circusweken, kampen, specialisatiestages, circolitoweekends... Voor de wekelijkse lessen kan dat wettelijk gezien niet omdat er niet betaald wordt per dag.

Voor elke opvangdag van kinderen jonger dan 14de kan je een bedrag aftrekken van je belastbaar inkomen, waardoor je minder belastingen moet betalen. Dat geldt tot en met de dag vóór ze 14 worden.

Vanaf 2022 (aanslagjaar 2023) moet Circolito de attesten doorgeven aan de overheid, zodat ze automatisch verschijnen op de belastingsbrief. Dat vergemakkelijkt het alvast voor de ouders die geen documenten moeten bij elkaar zoeken en bijhouden en de belastingsaftrek dus automatisch toegekend krijgen. Maar daarvoor hebben we wel het rijksregisternummer van de deelnemer en van de ouder nodig. De attesten worden opgesteld met de naam, het adres en het rijksregisternummer van de 'accounthouder' die de inschrijvingen doet. Het is aan de ouders om te zorgen dat die accounthouder dus ook de persoon is die de belastingsaftrek voor kinderopvang zal indienen. Het is de verantwoordelijkheid van de indiener om een correcte belastingsaangifte in te dienen.

Dit is ook belangrijk voor gescheiden ouders. Die kunnen beiden een account hebben, maar het is de ouder (de 'accounthouder' of de 'boeker') die de inschrijving doet, die het fiscale attest voor die activiteit op de belastingsaangifte zal vinden, ongeacht hoe de betaling ervan onderling geregeld werd.. 

 

 

Dat is nieuw vanaf 2022... Een rijksregisternummer is een privacygevoelig persoonsgegeven. En dus geef je het niet zomaar aan iedereen. Maar sinds 2022 is het systeem voor de fiscale attesten voor kinderopvang veranderd. Wij kunnen vanaf nu enkel attesten afleveren als we het rijksregisternummer van de deelnemer en van de 'schuldenaar' hebben. Niets aan te doen. Maar uiteraard gaan we uiters voorzichtig om met alle persoonsgegevens (zie ook onze privacyverklaring

We vragen die gegevens dan ook enkel als er een fiscaal attest voor kinderopvang kan uitgeschreven worden. We vragen het niet voor jongeren die 14 of ouder zijn of voor kinderen die enkel de wekelijkse lessen volgen. Als je bij 'mijn familie' het rijksregisternummer niet kán invullen, betekent dat dat je kind 14 of ouder is, of geen activiteiten (circusweken, kamp, ....) volgt die recht geven op een fiscaal attest.

Circusmateriaal - Circuskledij

Vooral veel goesting. En zorg daarnaast ook voor wat sportieve kledij, en voor binnenschoenen.

Een strakke jeans is niet handig bij acrobatie of als je op de bal wil klimmen. En een rokje geeft mogelijk ook wat problemen als je ondersteboven in de trapeze hangt. Wie in het doek wil klimmen, moet ervoor zorgen om geen knopen, ritsen, armbandjes, kettingkjes of oorbellen te dragen. Als je daarmee in het doek blijft haken, kan je het doek beschadigen. (En eventueel ook jezelf, bijvoorbeeld in het geval van oorbellen: je oren!)

Binnenschoenen zijn sportschoenen met propere zolen die je meebrengt naar de les, dus niet aan je voeten draagt om naar de les te komen. Anders breng je steentjes en andere viezigheid mee in de zolen die de sportvloeren kunnen beschadingen en onze kuismensen nodeloos extra werk geven. De kleuters en de (lucht)acrobaten lopen meestal op blote voeten (zonder sokken). Voor die groepen zijn binnenschoenen dus niet nodig. (Voor Parkour en Bascule is het wél zeker nodig, ook al zijn dat acro-technieken) 

Eigen circusmateriaal meebrengen mag, maar moet niet. Circolito heeft zelf ook heel veel materiaal. Als je eigen spullen meebrengt, zet er dan zeker je naam of je initialen op.  

Voor de eenwielerlessen in de sporthal van Muizen is er de verplichting dat de band van je eenwieler én de zolen van je schoenen geen strepen afgeven. Dus een witte of gele band is verplicht, en binnenschoenen met 'non-marking'-zolen meebrengen.

Omkleden gebeurt in de kleedkamer-containers. Voor de meeste deelnemers is dat vooral het wisselen tussen buiten- en binnenschoenen. Wie een sportbroek wil aantrekken en dat liever niet snel in de container doet, kan boven in het toilet gaan omkleden. 

Je buitenschoenen, jas, rugzak, ... kan je in de container laten. Heel waardevolle spullen kan je in het witte rek in de zaal leggen zodat er voortdurend zicht op is. Vergeet ze niet weer mee te nemen! Persoonlijke spullen zijn niet verzekerd tegen diefstal of schade, laat waardevolle spullen dus zeker niet zomaar zichtbaar slingeren. Thuislaten is het beste idee. 

We vragen - steeds opnieuw - om je persoonlijke spullen te voorzien van je naam, of minstens je initialen.

Dat geldt uiteraard voor circusmateriaal dat je zelf meebrengt. 'Ja maar ik herken mijn spullen' is geen goed argument. Want de mensen die jouw vergeten spullen vinden, moeten ook weten van wie ze zijn, zodat ze kunnen terugbezorgd worden. Geen naam of initialen op je circusspullen? Dan zetten we er de C van Circolito op. En dan zijn we je erg dankbaar! :-)

Zet ook je naam of initialen op alle spullen waarvan er een redelijke kans is dat je ze tijdens een circusactiviteit zal uitdoen: rugzakken, fietshelmen, fluo-hesjes, jassen, maar ook truien, schoenen, broeken, zelfs uurwerken etc (Tip: als je die IN je buitenschoenen stopt, is de kans op vergeten klein)... Zet er je naam in, of minstens de initialen. Iedereen vergeet vroeg of laat spullen, da's niet erg. Maar dat we met hopen kledij blijven zitten die we niet terug bij de eigenaar krijgen, is wel jammer.

Wat Mechelen betreft: anonieme voorwerpen leggen we in de 'weggeefkast' beneden, naast de ingang. Iedereen mag daar bruikbare spullen uithalen. Gevonden voorwerpen met naam of initialen leggen we boven op het rek, naast de lesgeverscontainer, en we proberen de eigenaar via mail op de hoogte te brengen. 

Ja, dat kan!

We willen geen circuswinkel zijn, maar we zien het verkopen van kwalitatief circusmateriaal als een service naar onze deelnemers. En we willen verhinderen dat mensen minder bruikbare spullen - zeg maar speelgoed - gaan kopen in plaats van iets meer te betalen voor degelijk materiaal.

We kopen het materiaal aan bij Circus Jojo, en verkopen het aan dezelfde prijzen als Circus Jojo. In 'de rode kast' in Mechelen hebben we een standaardaanbod van diabolo's, kegels, balletjes, bordjes, flowersticks, stelten en eenwielers in stock. Alle andere spullen die je op de site van Circus Jojo vindt, kunnen besteld worden.

Betalen kan cash, via Payconiq of met overschrijving. 

 

 

De specialisatielessen eenwieler vinden plaats in de stedelijke sporthal 'Appelaar' in Muizen. En daar zijn zwarte banden (en trouwens ook schoenzolen die strepen geven) verboden. Daarom verkopen wij enkel eenwielers met een witte band. Als jij er toch een hebt met een zwarte band, kan je een witte vervangband bestellen (moest je eigen fietsenmaker daar niet aan kunnen geraken.)

Mag je met die eenwieler-met-witte-band dan niet buiten rijden? Natuurlijk wel! Ga gerust buiten oefenen, doe eens een langere tocht op straat of een boscross... Gewoon achteraf zorgen dat je band proper en droog is voor je de sporthal binnenkomt. 

Blijf je op je honger zitten?

Als jouw vraag er niet tussenstaat, of het antwoord is niet helemaal duidelijk, neem dan zeker contact op. Want jij bent vast niet de enige met die vraag, en dan kunnen we het lijstje hierboven aanvullen. Alvast bedankt!

Contacteer ons
Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2022 Circolito
BTW BE0478.541.877
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij