Circolito
Praktisch

Veelgestelde vragen

Wellicht ben je niet de enige die zich afvraagt hoe 'mijn Circolito' werkt en wanneer de inschrijvingen precies starten. We hebben alvast een aantal 'meest-gestelde vragen' hier verzameld. Dus als je het antwoord op jouw vraag hieronder niet vindt, stuur ze zeker door. Als ze 'frequently asked' is, dan verschijnt jouw vraag en ons antwoord hier wellicht ook/

Op naar jouw 'Eureka!'

Inschrijven

De inschrijvingen gaan elk jaar begin mei open. Vanaf dat moment kan je online inschrijven via onze website en via 'mijn Circolito'. 

Voor de lessen van het circusjaar 2024-2025 in Mechelen en Vilvoorde starten de inschrijvingen op maandag 13 mei 2024 om 19.00u.

Voor de lessen van Circus Punt in Sint-Niklaas is dat op maandag 27 mei 2024 om 19u00.

Alle inschrijvingen gebeuren online via onze website. Als dit voor jou niet gaat, laat het ons weten, dan zoeken we samen naar een oplossing.  

We hebben het inschrijfproces zo gemakkelijk mogelijk gemaakt:

Inschrijven per les:

 • Bij de uitleg over de verschillende lessen/activiteiten op onze website kan je je meteen inschrijven door op de knop ‘inschrijven’ te klikken. Er zal dan gevraagd worden naar de naam en geboortedatum van de deelnemer. 
 • Als er al eerder een inschrijving gebeurde voor deze deelnemer, zijn er geen verdere vragen. Het inschrijvingsformulier verschijnt en je kan beginnen! Vul dus zeker de juiste naam en geboortedatum in.
 • Als naam en geboortedatum bij ons nog niet bekend zijn, krijg je ook het inschrijvingsformulier. Nadat je het formulier hebt ingevuld, vragen we nog wat extra gegevens zoals je e-mailadres, adres en telefoonnummer. Zodra je dit bevestigt, is je inschrijving voltooid en wordt je 'mijn Circolito'-account automatisch aangemaakt. Je ontvangt een bevestigingsmail met de persoonlijke link naar jouw gezinspagina. Bewaar deze link, want je hebt deze nodig om in te loggen op je 'mijn Circolito'-pagina!

 

Inschrijven vanuit 'mijn Circolito' (handig voor meerdere inschrijvingen):

 • Vanuit 'mijn Circolito' klik je op 'Schrijf je in voor een nieuwe circus activiteit'.
 • Je komt vervolgens op een overzichtspagina met de verschillende thema's: Multilessen Mechelen, Eenwieler, Circusweken,(...).
 • Binnen elk thema zie je verschillende lessen of activiteiten staan. 
 • Als je twijfelt over de juiste les, lees dan zeker de uitleg over onze multilessen en specialisatielessen. 

 

Opgelet: Luchtacro A, B en C zijn verschillende lessen met verschillende niveaus (A betekent hier beginners, B gevorderden en C zijn de experts). Circo 1, 2, 3, 4 en 5 zijn dezelfde lessen, maar gewoon op een andere dag/uur 

 • Is dit de eerste keer dat je Circus gaat doen? Dan raden wij altijd aan om in een multicircusles te beginnen. Circus is multidisciplinair. Een multiles is de ideale manier om kennis te maken met circus en van zoveel mogelijk verschillende technieken te proeven voordat je je verder gaat specialiseren.

​​​​​​​

Na het inschrijven ontvang je een mailtje met de bevestiging dat wij je aanvraag goed ontvangen hebben. Dat mailtje verschijnt meestal binnen enkele minuten (check ook zeker je spambox!). Heb je na een half uur nog altijd geen bevestiging ontvangen, laat het ons dan zeker weten. 

 

Bij een inschrijving voor wekelijkse lessen kun je een tweede, en soms zelfs een derde keuze opgeven als er identieke lessen zijn op een ander moment. Wij raden sterk aan om van deze mogelijkheid gebruik te maken. We verwerken alle inschrijvingen in volgorde van binnenkomst. Als je eerste keuze beschikbaar is, kijken we niet eens meer naar je tweede keuze. Maar als de eerste keuze volzet is, kunnen we meteen naar de tweede keuze kijken. Als er geen tweede keuze is ingevuld, blijft je inschrijving op de wachtlijst staan. Als je dan later een nieuwe inschrijving moet doen voor de tweede keuze, komt die inschrijving helemaal achteraan in de volgorde te staan, en is de tweede keuze mogelijk ook al volzet.

Belangrijk: Je kunt niet 'Circo 2' opgeven als tweede keuze bij 'Diabolo'. De tweede en derde keuze gelden alleen voor identieke lessen. Als je alleen wilt inschrijven voor Circo 2 als Diabolo volzet is, moet je twee aparte inschrijvingen doen, één voor Diabolo en één voor Circo 2. Je kunt bij de inschrijving voor Circo 2 in het opmerkingenveld vermelden dat het een backup-oplossing is voor als Diabolo volzet is. We zullen de inschrijving voor Circo dan verwijderen als Diabolo beschikbaar is.

 • Als je voor het eerst inschrijft voor wekelijkse lessen, sta je de eerste 2 weken op de wachtlijst. Leden van vorig jaar krijgen voorrang, zodat zij kunnen blijven circussen! Na deze periode proberen we de wachtlijstleden een plek te geven en sturen we een bevestigingsmail.
 • Als huidige leerling kun je ook op de wachtlijst belanden, zelfs als je je voor dezelfde les inschrijft als vorig jaar. Ons systeem houdt rekening met alle inschrijvingen, ook die van de nieuwe leerlingen. Dus als een les vol lijkt, kan dit later veranderen omdat nieuwe leerlingen pas later bevestigd worden dan onze huidige leerlingen. Jij, als huidige leerling krijgt dus altijd voorrang.

 

LET OP: We garanderen huidige leerlingen volgend circusjaar een plaatsje in de multiles van hun leeftijdsgroep, maar niet noodzakelijk ook op hetzelfde tijdstip als vorig jaar. Heb je een sterke voorkeur dan is het dus aangeraden om je zo snel mogelijk in te schrijven, zodra het kan. 

 • Ook als je als huidige leerling binnen een specialisatie een niveau wil stijgen, of wil starten met een specialisatieles (basisacro, evenwicht, jongleren, eenwieler of theater) zal je een week op de wachtlijst staan. Want eerst krijgt iedereen die al in die les zit, de kans om weer in te schrijven. Na die week kijken we hoeveel plaatsen er vrijkomen en voegen we nieuwe leerlingen, in volgorde van 'wie het meest klaar is' voor het hogere niveau (voor specialisatielessen waar startniveau belangrijk is) of in volgorde van inschrijven (voor basisacro, evenwicht, eenwieler A, juggler A en theater, waar geen vereist startniveau is).  

 

Ook het volgnummer op de wachtlijst wil tijdens de eerste 2 weken van de inschrijvingsperiode niet veel zeggen. 

Bovenstaande geldt enkel tijdens de inschrijvingsweken in mei. Op andere momenten, voor inschrijvingen voor circusweken of het kamp, klopt de teller wel en heeft het dus niet veel zin om in te schrijven voor een volzette activiteit.

We weten helaas ook niet wanneer en of er plaatsen vrijkomen voor ‘wachtlijsters’. Daarvoor bellen of mailen heeft dus ook niet zoveel (lees: geen) zin ;-).

 

JA en JA!

Iedereen, of je nu al een leerling bent of nieuw, kan op hetzelfde moment inschrijven. Maar onze huidige leerlingen krijgen wel voorrang bij het bevestigen van de beschikbare plekken.

Inschrijvingen voor multilessen voor alle huidige leerlingen worden direct bevestigd. Dit geldt ook voor specialisatielessen voor leerlingen die dezelfde specialisatie op hetzelfde niveau al volgden vorig jaar.

Na een week bekijken we hoeveel plekken er nog vrij zijn in de specialisatielessen en vullen we die op. Voor lessen waar geen voorkennis voor vereist is, is dit op volgorde van inschrijving (basis acrobatiek, eenwieler A, juggler A, evenwicht A en theater) Voor leerlingen die naar een hoger niveau willen, kijken we wie daar het meest klaar voor is. Dit werd vastgesteld tijdens de testles (zie uitleg testlessen). 

Belangrijk voor de multilessen: We garanderen huidige leerlingen voor het volgende circusjaar een plekje in de multiles van hun leeftijdsgroep, maar niet noodzakelijkerwijs op hetzelfde tijdstip als vorig jaar. Als je een sterke voorkeur hebt voor een specifieke dag en/of tijd, is het daarom verstandig om je zo snel mogelijk in te schrijven. Wacht je anderhalve week met inschrijven, dan ben je nog steeds verzekerd van een plek in een multiles voor jouw leeftijdsgroep, maar het kan zijn dat de les die je wil inmiddels vol is door andere leerlingen, bijvoorbeeld zij die van een jongere groep komen of die van dag/tijdstip willen wisselen. Het is dus belangrijk om snel in te schrijven!

Belangrijk voor de specialisatielessen: Als jouw lesgever en de lesgever van de testles hebben gezegd dat je klaar bent voor een hoger niveau, schrijf je dan in voor zowel het huidige niveau als voor het hogere niveau. We weten namelijk niet van tevoren hoeveel plekken er vrij zullen zijn in.

voorbeeld: Als je van luchtacrobatiek A naar B wilt gaan, schrijf je in voor beide. We bevestigen je inschrijving voor A meteen. Na een week bekijken we of er plek is in B. Als dat zo is, bevestigen we die inschrijving en verwijderen we die voor A. Als er niet genoeg plek is, blijf je op de wachtlijst voor B staan. Als je je alleen voor B inschrijft, gaan we ervan uit dat je kiest voor 'B of niets'. Als er dan geen plek is in B, is het dus niets. 

Wie momenteel een specialisatieles volgt, krijgt een week de tijd om de nieuwe inschrijving(en) voor die specialisatie te regelen. Je hoeft dit niet meteen aan het begin van de inschrijfperiode te doen, maar als je langer wacht, loop je het risico je plek te verliezen.

Na twee weken vullen we alle overgebleven plekken op volgens de inschrijving volgorde. Snel inschrijven is dus belangrijk! 

 

Ja, iedereen moet zich elk jaar opnieuw inschrijven. Wij kunnen immers niet weten of je wil terugkomen of wil stoppen. 

De prijs per jaar hangt af van de duur van de lessen die je gaat volgen: 

 • Een les van 1 uur per week = 180 euro. 
 • Een les van 1,5 uur per week = 220 euro
 • Een les van 2 uur per week  = 260 euro.

​​​​​​​​​​​​​​

Er zijn enkele uitzonderingen:

 • De lessen kleutercircus duren een uur, maar kosten toch 220 euro. Dit is, omdat zowel de kleuter als de ouder de les volgt en beiden ook verzekerd zijn.
 • Bascule B duurt 2 uur en kost 300 euro, wegens een kleinere groep en een dure bascule.

 

KORTING:

 • Het tweede lid van hetzelfde gezin dat zich inschrijft, krijgt 40 euro korting en vanaf het derde lid is er zelfs 80 euro korting.
 • Wie meerdere lessen volgt, krijgt 80 euro korting op de tweede, derde, vierde,(...) les.

 

Proef- en testlessen

Ja, dat kan! Tijdens onze 'proef- en testlesweek', vlak voor de start van de inschrijvingen voor het volgende circusjaar (begin mei). Dan dan zijn alle lessen (waarvoor er geen 'voorkennis' nodig is) proeflessen. Je kan dan zonder voorafgaande inschrijving komen 'proeven' of circus iets voor jou is. Je kunt gewoon het lessenrooster bekijken en naar de les komen die je interesseert (kies wel voor een les voor jouw leeftijdsgroep  waar geen voorkennis voor vereist is en lees zeker eens welke ‘proeflessen kan ik volgen’ hieronder). Onze lesgevers en leerlingen zullen je met open armen verwelkomen! 

Vanaf september, als het circusjaar begonnen is, zijn proeflessen enkel mogelijk als er nog plaats is in de groep. In dat geval is een proefles niet langer gratis. Je kunt het beste zelf inschrijven via de website en erbij vermelden dat je een proefles wilt volgen. Als het (louter hypothetisch gezien natuurlijk) zou tegenvallen, laat je na die eerste les per mail weten dat je je wil uitschrijven. We rekenen dan enkel 10 euro aan voor de gepasseerde les. Als je gewoon blijft verder doen, kost die les je uiteraard niets extra.   

Alle multicircuslessen (ideaal voor wie nog geen circuservaring heeft!), Eenwieler A, Diabolo, Juggler A, Theater voor jongeren, Luchtacro 18+ en Acro 18+. 

LET OP! Voor het volgen van een proefles Basisacro en Evenwicht A moet je eerst minstens een jaar multicircuslessen hebben gevolgd. 

Voor alle andere specialisatielessen : Luchtacro (A, B, C), Parkour (A, B), Acro A, Juggler B, Dynamische Acro B, Acro Porté B en Bascule B kan je geen 'proefles' volgen. Hiervoor is een 'testles' nodig (zie uitleg testlessen).

Een 'proefles' is eigenlijk een 'probeerles'. Die kan je volgen om te kijken of circus iets voor jou is. Dat gaat over de lessen waarvoor er geen voorkennis nodig is (zie uitleg proefles). Proeflessen zijn vooral voor nieuwe leerlingen of voor huidige leerlingen die eens een andere Circus techniekles willen proberen (waarvoor geen voorkennis nodig is). Voor meer informatie over wanneer en hoe je een proefles kan volgen, zie uitleg proeflessen. 

Een 'testles' is voor specialisatielessen waarvoor een bepaald startniveau belangrijk is. Dit om de veiligheid te verzekeren en om iedereen in de groep zo veel mogelijk te kunnen bijbrengen. Daarom houden we 'testlessen' voor wie nieuw wil aansluiten in zo'n lesgroep. Voor meer informatie over hoe en wanneer je een testles kan volgen, zie uitleg testlessen.

Als je graag wilt beginnen in een specialisaties waar voorkennis voor vereist is of als je graag naar een hoger niveau wil doorstromen. 

Tijdens de testlessen doe je een aantal oefeningen, en kan je zo aan de lesgevers laten zien wat jouw niveau is, die kunnen dan beslissen of jij in de groep zou passen. De lesgevers maken vervolgens een volgorde op van wie het meest klaar is om aan te sluiten bij de groep. Er kunnen altijd maar een beperkt aantal nieuwe leerlingen aansluiten, wanneer er plaatsen vrijkomen in een groep. 

Enkele voorbeelden:

 • Als je voor het eerst wil inschrijven voor een specialisatieles waar het startniveau belangrijk is, is het volgen van een testles verplicht. 
 • Je wil van basisacro doorschuiven naar luchtacro A, Acro A of Parkour A. Doe dan zeker de testles van Luchtacro A, Acro A of Parkour A (of alle drie!)
 • Wil je switchen van Acro A naar Parcour A? Volg de testles van Parcour A.
 • Wil je veranderen van Parcour B naar Luchtacro A? Volg een testles van Luchtacro A. 
 • Denk je dat je al genoeg acro beheerst (door het volgen van de multilessen en ook een aantal circusweken) en je wil rechtstreeks van een multiles naar Acro A gaan (en basisacro overslaan)? Dan is het volgen van de testles Acro A verplicht. 

 

Zij-instromers

De testlessen zijn voor onze lesgevers ook een manier om 'zij-instromers' in te schatten die elders al de basis leerden. Stel dat jij ergens anders al parkour- of gymlessen volgde, dan is het misschien wel mogelijk om meteen in een hoger niveau te beginnen. Het is dan natuurlijk belangrijk dat de lesgevers jouw niveau goed kunnen inschatten en kunnen vergelijken met de andere leerlingen. De lesgevers beslissen wie het meest klaar is om in de groep aan te sluiten. Neem zeker vooraf even contact op als jij een 'zij-instromer' bent en/of een niveau wilt overslaan. 

Ik kan niet komen naar een testles

Lukt het echt niet om naar een testles, laat het ons dan weten! 

 

Ja, tijdens de proef- en testlessenweek zijn de lessen gratis. Je moet je ook niet inschrijven van te voren.

Wil je een proef of testles volgen buiten de proef- en testlessenweek, dan vragen we wel een kleine vergoeding. 

 

Voor de proeflessen moet je niet inschrijven. Je mag gewoon komen meedoen met de juiste les. Let op de leeftijden als je de juiste multiles kiest.

Voor de testlessen:

 • Wie al in een specialisatieles zit en een niveau wil stijgen, mag gewoon naar de testles voor dat volgende niveau gaan, inschrijven is niet nodig.
 • Wie 'zij-instromer' is, of wie een niveau wil overslaan, moet vooraf even contact opnemen, zodat we kunnen bekijken wat de mogelijkheden zijn.

De proeflessen en de testlessen gaan door in dezelfde week, wij noemen dat de 'proef- en testlessenweek. Hieronder staan de data:

Mechelen en Vilvoorde: begin mei 2025.

Circus Punt (Sint-Niklaas): Proeflessen dinsdag 21 tot en met donderdag 23 mei 2024 in Sint-Niklaas + 27 mei Proefles jongleren.

 

Welke lessen wanneer doorgaan, zie je op het lessenrooster.

Inschrijvingsgeld

De prijs van de lessen hangt af van de duur. Een les van 1 uur per week kost 180€ voor het hele jaar. Een les van 1.5u kost 220€ en een les van 2 uur kost 260€.

Er zijn enkele uitzonderingen:

 • de lessen kleutercircus duren een uur en kosten toch 220€, omdat zowel de kleuter als de ouder komen en verzekerd zijn.
 • de les Bascule B duurt 2 uur en kost 300€, wegens kleinere groep en dure bascule.

Het tweede lid van hetzelfde gezin krijgt 40€ korting, en vanaf het derde lid is er zelfs 80€ korting.

Wie meerdere lessen volgt, krijgt 80€ korting op de tweede, derde, vierde, ... les.

 

Ja, Circolito geeft korting aan de houders van een UITpas met kansentarief in Mechelen, van een Vrijetijdspas in Vilvoorde en van een kansenpas in Sint-Niklaas.

Als jij zo'n pas hebt, dan betaal je slechts 20% van het standaardtarief. (Er is dan geen korting meer voor bijkomende gezinsleden of bijkomende lessen.)

Om van die korting te genieten, moet je het nummer van je UITpas met kansentarief of van je Vrijetijdspas invoeren bij de 'opmerkingen' tijdens het inschrijven. De korting wordt manueel toegekend, en soms vergeten we dat. Dus als de korting niet verrekend is als je de bevestiging krijgt voor je inschrijving, laat het dan zeker weten, he, dan passen we het aan.

Voor de Kansenpas in Sint-Niklaas is het een beetje anders: je krijgt de korting daar pas als wij jouw 'attest vrijetijdsparticipatie' hebben ontvangen. Dat moet je afhalen in het Welzijnshuis.

Als je inschrijft en betaalt voor een Circolito-activiteit, ben je verzekerd tegen ongevallen tijdens de activiteiten, en ongevallen onderweg van en naar Circolito. Laat het meteen weten aan de lesgever of aan het bureau-team als je een ongeval had zodat we de nodige documenten in orde kunnen maken.

Wij zorgen voor het nodige circusmateriaal dat je tijdens de les kan gebruiken. Om ook thuis te kunnen oefenen, moet je wel zelf circusmateriaal hebben.

Wie inschrijft voor de wekelijkse lessen, krijgt ook korting op bepaalde andere activiteiten: circusweken, specialisatiestages, kamp, verjaardagsfeestjes, ...

 

Nee, wie inschrijft voor de wekelijkse lessen, schrijft meteen in voor een heel jaar en zal ook voor een heel jaar moeten betalen.

Wie het financieel lastig heeft, kan wel in twee schijven betalen. Dat betekent niet dat je eerst enkel voor het eerste halve circusjaar betaalt. Ook als je dan na december niet meer zou komen zonder dat te laten weten, moet je toch de tweede helft ook betalen.  

 

Wie het financieel lastig heeft om tegen eind augustus alle wekelijkse lessen in één keer te betalen, kan er voor kiezen om in twee schijven te betalen. Uiterlijk op 31 augustus moet minstens de helft van het lesgeld betaald zijn, de rest moet uiterlijk eind december op onze rekening staan (we hebben de uiterste betaaldatum daarom op 24/12 gezet). Je kan bij het online betalen dan zelf het bedrag aanpassen.

Let op: in twee schijven betalen betekent NIET dat je slechts voor een half jaar betaalt! Wie zonder dat per mail te melden gewoon niet meer komt na nieuwjaar, moet toch nog het resterende bedrag betalen.

Een nadeel van in twee schijven te betalen, is dat het attest van deelname - handig voor tegemoetkomingen van de mutualiteit etc - pas op het einde van het circusjaar zal beschikbaar zijn. Als het volledige bedrag tijdig betaald is, staat het deelname-attest al meteen na de eerste lesdag klaar.

Kampen, circusweken, specialisatiestages e.d. moeten wel in 1 keer betaald worden, uiterlijk 3 weken voor aanvang.

Betalen gebeurt bij voorkeur online, met de QR-code op 'mijn Circolito' (zie lager)

Enkel als dat niet kan, is storten op het rekeningnummer van Circolito een goede optie: IBAN BE44 4140 0510 3145.
Vermeld in dit geval dan de naam van diegene dat je inschrijft + de les waarvoor je hen inschrijft.

Circolito heeft een verzekering tegen lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid voor alle bij Circolito ingeschreven deelnemers van de wekelijkse lessen, circusweken, de circusclub, het kamp, specialisatiestages, ... De verzekering werd afgesloten bij Ethias.

De deelnemers van groepen die naar Circolito komen voor een initiatie of een teambuilding vallen daar NIET onder. Zij zijn normaal gezien verzekerd via hun school, organisatie, bedrijf... (De enige uitzondering zijn de verjaardagsfeestjes: die deelnemers zijn niet persoonlijk ingeschreven bij Circolito, maar we zorgen wél voor een verzekering voor hen. Zij zijn immers gewoon de vriendjes van de jarige, en niet allemaal lid van een vereniging die het feestje organiseert.)

Wat lichamelijke ongevallen betreft, zorgt Ethias voor de terugbetaling van de kosten die de eigen mutualiteit niet terugbetaalt. Dat is bijvoorbeeld een deel van de factuur van de spoeddienst of het remgeld bij een bezoek aan de dokter. Als 'slachtoffer' meld je meteen bij de lesgever dat je een lichamelijk ongeval had, zodat wij het dossier kunnen opstarten. Na de doktersbezoeken etc ga je met de facturen langs bij de mutualiteit, en daarna stuur je de documenten door naar Ethias. Let op: zij betalen niet altijd alle medische handelingen terug. Enkel 'geneeskundige verstrekkingen die opgenomen zijn in de nomenclatuur van het RIZIV-tarief' worden terugbetaald.

Binnen de verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid is de schade gedekt die een deelnemer veroorzaakt door bijvoorbeeld tijdens een buitenles tegen de geparkeerde wagen van een derde te eenwieleren. Of de schade door een diabolo die met een straatlamp botst. Schade aan of diefstal van persoonlijke bezittingen van verzekerde deelnemers is niet verzekerd, schade door deelnemers aan spullen van Circolito ook niet. Als er sprake is van doelbewuste schade, kan de familiale verzekering van de veroorzakende deelnemer aangesproken worden.   

'Mijn Circolito'

'Mijn Circolito' is jouw 'gezinspagina' en is belangrijk om in te schrijven, om een overzicht te hebben op alle inschrijvingen, online te betalen voor onze activiteiten, attesten van deelname te downloaden en om je info en gegevens up to date te houden. 

Er is de overzichtspagina met inschrijvingen voor voorbije, lopende en toekomstige activiteiten en de status ervan (te bevestigen / wachtlijst / bevestigd / geannuleerd). Bovenaan zie je meteen ook of er nog iets moet betaald worden en tegen wanneer.

Er is een familiepagina, waarop elk gezinslid staat dat inschreef.

 • Je kan het persoonlijke mailadres van alle gezinsleden apart ingeven, zodat tieners bijvoorbeeld zelf ook de mails ontvangen over hun lessen.
 • Je kan het rijksregisternummer van jezelf en je kinderen invullen als je voor kinderen jonger dan 14 een fiscaal attest voor kinderopvang wenst (niet voor wekelijkse lessen, wel voor weekend, circusweken, kamp...)
 • En je kan voor iedereen een foto uploaden! (dat moet niet, wij hebben ook leuke 'foto's' voor jullie. :-).
 • De 'accounthouder' moet op zijn/haar persoonlijke pagina ook enkele vraagjes over nieuwsbrief en foto's beantwoorden. Zeker doen!

En er is de betalingspagina met een overzicht van de betalingen en de mogelijkheid om online - via een QR-code - te betalen.

Tip: Jouw 'mijn Circolito' heeft een unieke link die niet verandert. Door het mailtje en de link op te slaan, verlies je nooit tijd met het opnieuw opvragen!

De betalingen gebeuren bij voorkeur online, met de QR-code op 'mijn Circolito'. Op die manier is alle info op 'mijn Circolito' meteen up to date.

 • Binnen de persoonlijke pagina klik je op 'mijn betalingen'
 • Het totale bedrag, voor alle inschrijvingen die je deed voor gezinsleden, staat daar vermeld, eventueel opgedeeld volgens uiterste betaaldatum. (Het inschrijvingsgeld voor een paasweek moet vroeger betaald worden dan dat van een zomerweek)
 • Het gemakkelijkst is om alles in één keer te betalen. Je kan ook kiezen om slechts een gedeelte te betalen, maar zorg er dan voor dat je tijdig opnieuw langs de pagina passeert om het resterende bedrag te betalen, vóór de uiterste betaaldatum.
 • Je kan betalen met je smartphone door de QR-code te scannen die op de pagina verschijnt, of door je 'bancontact-app' te gebruiken als je 'mijn Circolito' op je smartphone opende.
 • Je kan ook kiezen om zonder smartphone te betalen, maar met een bankkaart. Wellicht heb je dan het 'bakske van de bank' nodig.
 • Als je enkel via overschrijving kan betalen, dan kan je het standaard rekeningnummer van Circolito gebruiken: IBAN BE44 4140 0510 3145.  Zorg dan dat je een duidelijke, volledige omschrijving meegeeft in de opmerkingen. 'circusweek' is niet voldoende, 'circusweek van 12 tot 16 juli, voor Emma Janssen' wel). Wij moeten betalingen via overschrijvingen manueel invoeren. Dat is extra werk voor ons, en het duurt dan ook veel langer eer 'mijn Circolito' de juiste info weergeeft. Het zou dus kunnen dat je toch nog een betalingsherinnering krijgt...

Deze automatisatie van de betalingen maakt dat 'mijn Circolito' beter en sneller up to date is, dat de gebruikers geen gestructureerde mededelingen meer moeten overtypen en dat wij meer tijd kunnen investeren in circusprojecten, ipv in administratie. Waarvoor dank!

Met een deelname-attest kan je een tegemoetkoming aanvragen bij je mutualiteit. Je kan dat attest zelf downloaden vanuit 'mijn Circolito'. Op de overzichtspagina verschijnt er een vakje met 'deelname attest'. Door daarop te klikken, kan je het attest downloaden met daarin de data, de prijs, etc. Tot dusver hoorden we van geen enkele mutuatliteit dat zij dit document niet zouden aanvaarden.

Voor circusweken, specialisatiedagen, het circuskamp, het Circolitoweekend... verschijnen de deelname-attesten (samen met de fiscale attesten voor -14-jarigen) automatisch vlak na afloop van de activiteit.

Voor de wekelijkse lessen plaatsen we de deelname-attesten al aan het begin van de lessenreeks online, op voorwaarde dat de reeks helemaal betaald is. Als de lessenreeks nog niet volledig betaald is voor de start, wordt het attest pas gegenereerd op het einde van het jaar (als het bedrag dan wel volledig betaald werd). Dat betekent ook dat het attest pas na de laatste les beshcikbaar zal zijn als je er voor koos om in twee schijven te betalen.

Circolito mag fiscale attesten voor kinderopvang voorzien voor circusweken, kampen, specialisatiestages, circolitoweekends... Voor de wekelijkse lessen kan dat wettelijk gezien niet omdat er niet betaald wordt per dag.

Voor elke opvangdag van kinderen jonger dan 14de kan je een bedrag aftrekken van je belastbaar inkomen, waardoor je minder belastingen moet betalen. Dat geldt tot en met de dag vóór ze 14 worden.

Vanaf 2022 (aanslagjaar 2023) moet Circolito de attesten doorgeven aan de overheid, zodat ze automatisch verschijnen op de belastingsbrief. Dat vergemakkelijkt het alvast voor de ouders die geen documenten moeten bij elkaar zoeken en bijhouden en de belastingsaftrek dus automatisch toegekend krijgen. Maar daarvoor hebben we wel het rijksregisternummer van de deelnemer en van de ouder nodig. De attesten worden opgesteld met de naam, het adres en het rijksregisternummer van de 'accounthouder' die de inschrijvingen doet. Het is aan de ouders om te zorgen dat die accounthouder dus ook de persoon is die de belastingsaftrek voor kinderopvang zal indienen. Het is de verantwoordelijkheid van de indiener om een correcte belastingsaangifte in te dienen.

Dit is ook belangrijk voor gescheiden ouders. Die kunnen beiden een account hebben, maar het is de ouder (de 'accounthouder' of de 'boeker') die de inschrijving doet, die het fiscale attest voor die activiteit op de belastingsaangifte zal vinden, ongeacht hoe de betaling ervan onderling geregeld werd.. 

 

 

Dat is nieuw vanaf 2022... Een rijksregisternummer is een privacygevoelig persoonsgegeven. En dus geef je het niet zomaar aan iedereen. Maar sinds 2022 is het systeem voor de fiscale attesten voor kinderopvang veranderd. Wij kunnen vanaf nu enkel attesten afleveren als we het rijksregisternummer van de deelnemer en van de 'schuldenaar' hebben. Niets aan te doen. Maar uiteraard gaan we uiters voorzichtig om met alle persoonsgegevens (zie ook onze privacyverklaring

We vragen die gegevens dan ook enkel als er een fiscaal attest voor kinderopvang kan uitgeschreven worden. We vragen het niet voor jongeren die 14 of ouder zijn of voor kinderen die enkel de wekelijkse lessen volgen. Als je bij 'mijn familie' het rijksregisternummer niet kán invullen, betekent dat dat je kind 14 of ouder is, of geen activiteiten (circusweken, kamp, ....) volgt die recht geven op een fiscaal attest.

Circusmateriaal - Circuskledij

Vooral veel goesting. En zorg daarnaast ook voor wat sportieve kledij, en voor binnenschoenen.

Een strakke jeans is niet handig bij acrobatie of als je op de bal wil klimmen. En een rokje geeft mogelijk ook wat problemen als je ondersteboven in de trapeze hangt. Wie in het doek wil klimmen, moet ervoor zorgen om geen knopen, ritsen, armbandjes, kettingkjes of oorbellen te dragen. Als je daarmee in het doek blijft haken, kan je het doek beschadigen. (En eventueel ook jezelf, bijvoorbeeld in het geval van oorbellen: je oren!)

Binnenschoenen zijn sportschoenen met propere zolen die je meebrengt naar de les, dus niet aan je voeten draagt om naar de les te komen. Anders breng je steentjes en andere viezigheid mee in de zolen die de sportvloeren kunnen beschadingen en onze kuismensen nodeloos extra werk geven. De kleuters en de (lucht)acrobaten lopen meestal op blote voeten (zonder sokken). Voor die groepen zijn binnenschoenen dus niet nodig. (Voor Parkour en Bascule is het wél zeker nodig, ook al zijn dat acro-technieken) 

Eigen circusmateriaal meebrengen mag, maar moet niet. Circolito heeft zelf ook heel veel materiaal. Als je eigen spullen meebrengt, zet er dan zeker je naam of je initialen op.  

Voor de eenwielerlessen in de sporthal van Muizen is er de verplichting dat de band van je eenwieler én de zolen van je schoenen geen strepen afgeven. Dus een witte of gele band is verplicht, en binnenschoenen met 'non-marking'-zolen meebrengen.

Die laat je best thuis! Voor luchtacro zijn sieraden (armbandjes met metalen onderdelen, oorbellen, uurwerken, ...) strikt verboden. Dat is enerzijds om de doeken te beschermen, maar anderzijds ook jezelf. Je wil immers echt niet met een piercing in het doek blijven haken. De leerlingen doen ze zelf uit voor de les (beter nog: thuis), de lesgevers hebben daar de tijd niet voor.

Stel dat je een oorbel (tijdelijk) niet kán uitdoen, dan zorg je ervoor dat ze thuis, met medische pleisters, afgeplakt worden.

Ook voor andere circustechnieken waarbij je elkaar moet helpen of op elkaar gaat staan, zijn juwelen en uurwerken een potentieel gevaar. Dus eigenlijk geldt voor elke les: doe ze uit voor de les (tip: stop ze in je buitenschoenen, dan is de kans op vergeten of kwijtspelen minimaal)

Omkleden gebeurt in de kleedkamer-containers. Voor de meeste deelnemers is dat vooral het wisselen tussen buiten- en binnenschoenen. Wie een sportbroek wil aantrekken en dat liever niet snel in de container doet, kan boven in het toilet gaan omkleden. 

Je buitenschoenen, jas, rugzak, ... kan je in de container laten. Heel waardevolle spullen kan je in het witte rek in de zaal leggen zodat er voortdurend zicht op is. Vergeet ze niet weer mee te nemen! Persoonlijke spullen zijn niet verzekerd tegen diefstal of schade, laat waardevolle spullen dus zeker niet zomaar zichtbaar slingeren. Thuislaten is het beste idee. 

We vragen - steeds opnieuw - om je persoonlijke spullen te voorzien van je naam, of minstens je initialen.

Dat geldt uiteraard voor circusmateriaal dat je zelf meebrengt. 'Ja maar ik herken mijn spullen' is geen goed argument. Want de mensen die jouw vergeten spullen vinden, moeten ook weten van wie ze zijn, zodat ze kunnen terugbezorgd worden. Geen naam of initialen op je circusspullen? Dan zetten we er de C van Circolito op. En dan zijn we je erg dankbaar! :-)

Zet ook je naam of initialen op alle spullen waarvan er een redelijke kans is dat je ze tijdens een circusactiviteit zal uitdoen: rugzakken, fietshelmen, fluo-hesjes, jassen, maar ook truien, schoenen, broeken, zelfs uurwerken etc (Tip: als je die IN je buitenschoenen stopt, is de kans op vergeten klein)... Zet er je naam in, of minstens de initialen. Iedereen vergeet vroeg of laat spullen, da's niet erg. Maar dat we met hopen kledij blijven zitten die we niet terug bij de eigenaar krijgen, is wel jammer.

Wat Mechelen betreft: anonieme voorwerpen leggen we in de 'weggeefkast' beneden, naast de ingang. Iedereen mag daar bruikbare spullen uithalen. Gevonden voorwerpen met naam of initialen leggen we boven op het rek, naast de lesgeverscontainer, en we proberen de eigenaar via mail op de hoogte te brengen. 

Ja, dat kan!

We willen geen circuswinkel zijn, maar we zien het verkopen van kwalitatief circusmateriaal als een service naar onze deelnemers. En we willen verhinderen dat mensen minder bruikbare spullen - zeg maar speelgoed - gaan kopen in plaats van iets meer te betalen voor degelijk materiaal.

We kopen het materiaal aan bij Circus Jojo, en verkopen het aan dezelfde prijzen als Circus Jojo. In 'de rode kast' in Mechelen hebben we een standaardaanbod van diabolo's, kegels, balletjes, bordjes, flowersticks, stelten en eenwielers in stock. Alle andere spullen die je op de site van Circus Jojo vindt, kunnen besteld worden.

Betalen kan cash, via Payconiq of met overschrijving. 

 

 

De specialisatielessen eenwieler vinden plaats in de stedelijke sporthal 'Appelaar' in Muizen. En daar zijn zwarte banden (en trouwens ook schoenzolen die strepen geven) verboden. Daarom verkopen wij enkel eenwielers met een witte band. Als jij er toch een hebt met een zwarte band, kan je een witte vervangband bestellen (moest je eigen fietsenmaker daar niet aan kunnen geraken.)

Mag je met die eenwieler-met-witte-band dan niet buiten rijden? Natuurlijk wel! Ga gerust buiten oefenen, doe eens een langere tocht op straat of een boscross... Gewoon achteraf zorgen dat je band proper en droog is voor je de sporthal binnenkomt. 

Blijf je op je honger zitten?

Als jouw vraag er niet tussenstaat, of het antwoord is niet helemaal duidelijk, neem dan zeker contact op. Want jij bent vast niet de enige met die vraag, en dan kunnen we het lijstje hierboven aanvullen. Alvast bedankt!

Contacteer ons
Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2022 Circolito
BTW BE0478.541.877
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij