Circolito
Praktisch

Huisregels en afspraken

Bij Circolito hebben wij respect voor onszelf, de anderen en het materiaal. Wie bij ons over de vloer komt, dient zich daarom te houden aan onze huisregels.

Samen met alle lesgevers en assistenten somden we de belangrijkste regels op. De Circolito-leerlingen kregen inspraak. Dit is het resultaat.

Huisregels

Bij Circolito hebben wij respect voor onszelf, de anderen en het materiaal. Wie bij ons over de vloer komt, dient zich daarom te houden aan onze huisregels.
Samen met alle lesgevers en assistenten somden we de belangrijkste regels op. De Circolito-leerlingen kregen inspraak. Dit is het resultaat!

Respect voor jezelf

 • Verzorg je lijf: warm altijd goed op - drink voldoende water - Draag geen juwelen, daar kan je jezelf en anderen mee kwetsen
 • Geef je volledig: concentreer je tijdens de lessen - doe mee
 • Wees aandachtig en voorzichtig: doe geen dingen waar je nog niet klaar voor bent of waar je de uitleg nog niet hebt voor gekregen
 • Ontdek: voor de les mag je in het midden circussen, enkel met materiaal uit het groene rek, niet op de loopkabel, de matten en de wescoblokken 

Respect voor elkaar

 • Haal samen het maximum uit de les: kom op tijd - luister naar elkaar 
 • Help: help elkaar - kijk waar je nodig bent
 • Wacht: wees geduldig - ouders wachten op het platform - enkel met toestemming op de trampoline
 • Reageer: zit iets je dwars?spreek dan je lesgever of iemand van het team aan

Respect voor het materiaal

 • Ruim goed op: sorteer je afval - laat niets achter in de container - zet al het materiaal terug op zijn plaats
 • Beperk je gesmos: eet en drink op het platform - alleen water in de zaal - geen buitenschoenen (*) in de zalen
 • Beperk je afval: gebruik bij voorkeur een drinkbus - drink water van het kraantje - schrijf je naam op je materiaal
 • Blijf van de muren en gordijnen

(*) buitenschoenen draag je buiten, om naar Circolito te komen. Binnenschoenen zijn sportschoenen met een propere zool die jemeebrengt om binnen aan te doen. Want de schoenen die je buiten draagt, brengen een hoop kleine steentjes en andere dingen mee die onze vloer niet leuk vindt. We vragen dat iedereen binnenschoenen draagt omdat het voor steltlopen, koorddansen, rolla bolla, eenwieler etc nodig is. Enkel de leerlingen uit de kleuterlessen en de (lucht)acrolessen werken op blote voeten. De leerlingen van parcours en bascule hebben wel binnenschoenen nodig.

Integriteitsbeleid

Bij Circolito is er plaats voor iedereen en iedereen mag zichzelf zijn. 

We willen dan ook dat iedereen zich goed voelt en zetten daar op in. Niet enkel door gepast te reageren als er iets mis loopt, maar ook door actief en kwalitatief te werken aan een open cultuur.

Om ervoor te zorgen dat het 'integriteitsbeleid' niet gewoon lettertjes op een papier zijn, investeren we hier jaarlijks tijd in. Door samen naar het beleid te kijken en eraan te werken met het team, blijft er vanalles in beweging. Zo coachen we onze lesgevers en assistenten om in een sfeer van openheid en veiligheid les te geven, alert te zijn en reiken we hen tools aan om gepast en consequent te reageren. 

Zit iets je dwars? Dan hopen we dat je daarover kan praten met iemand. Dat kan gaan over pestgedrag of ruzie, over ongepaste opmerkingen of gedragingen, over ongewenste aanrakingen en ander grensoverschrijdend gedrag. 

1. Spreek je lesgever of je assistent aan.
2. Lukt dat om een of andere reden niet? Dan ben je welkom bij onze A.P.I (Leen Bervoets) en/of coördinator Lieven Leemans.
Spring binnen op kantoor of stuur een mailtje naar leen@circolito.be of lieven@circolito.be.
3. Zie je dat om een of andere reden ook niet zitten? Dan kan je terecht bij Dieter Goossens, voorzitter van de Raad Van Bestuur van Circolito: diet_goossens@hotmail.com
4. Overstijgt je probleem Circolito? Dan kan je bijvoorbeeld contact opnemen met Awel of de Opvoedingswinkel of met Tele-Onthaal.
Er komt binnenkort ook een overkoepelend meldpunt bij het Circus Centrum.

Het belangrijkste blijft: praat erover. 

Lieven is al jaren coördinator bij Circolito, Dieter zetelt als voorzitter in onze Raad Van Bestuur, Leen is A.P.I en medewerker 'diversiteit en inclusie',. Alle drie bezitten de juiste vaardigheden om discreet met jouw verhaal om te gaan.

A.P.I. = AanspreekPersoon Integriteit

Deze persoon kan er in een organisatie mee zorg voor dragen dat jongeren, hun ouders, begeleiders of andere betrokkenen iemand hebben bij wie ze terechtkunnen met een vraag, vermoeden of klacht over integriteit en lichamelijk of psychisch grensoverschrijdend gedrag. De API luistert en geeft advies of verwijst door wanneer nodig. Verder kan de API ook preventieactiviteiten uitvoeren binnen de organisatie en adviezen formuleren met betrekking tot dit thema.

Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2022 Circolito
BTW BE0478.541.877
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij