Circolito
Circuslessen

Specialisatielessen

Lijkt een les met enkel luchtacrobatie je wat? Of ben je benieuwd wat er nog allemaal kan naast jongleren met drie balletjes? In de specialisatielessen kan je je 'specialiseren' in één bepaalde circustechniek. In tegenstelling tot onze multilessen, zijn de specialisatielessen opgedeeld per niveau en niet per leeftijd. Iedereen vanaf acht jaar (en met de juiste basis) is welkom. We hebben specialisaties in elke circusfamilie: jongleren, evenwicht, acrobatie en circustheater. Neem hieronder een kijkje of er iets voor jou tussenzit!

Eénwieler

Leren rijden op een eenwieler is waarschijnlijk één van de moeilijkste circustechnieken om onder de knie te krijgen. Eenmaal je vertrokken bent, zijn de opties natuurlijk zalig (en eindeloos). Heb je een grote portie motivatie, doorzettingskracht en ben je niet bang van een blauwe plek? Dan heb je alles in je dat je nodig hebt om te leren rijden op een eenwieler! Ook diegenen die al reeds kunnen eenwieleren en op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging, kunnen zich inschrijven voor een specialisatieles op hun niveau.

Acrobatie

Acrobatie is een diverse tak binnen de verschillende circusdisciplines. Bij Circolito splitsen we na het startniveau 'basisacro' op in 3 groepen: acrobatie (waar we dan grondacro of dynamische acro en acro porté mee bedoelen), luchtacrobatie en parkour. Ben je op zoek naar info over de lessen acro, dynamische acro, acro porté of bascule? Dan zit je hier juist!

Luchtacrobatie

Luchtacrobatie, één van de meer elegante circusdisciplines! Laat je niet misleiden: voor luchtacrobatie heb je een flinke portie kracht, lenigheid en doorzettingsvermogen nodig. In de lessen luchtacrobatie ligt de focus op trapeze en doek. Af en toe komen ook technieken zoals mast, aerial hoop of straps aan bod. De eerste stap naar luchtacrobatie is de les Basisacro.

Parkour

Parkour is een discipline binnen de acrobatie waar vrijheid centraal staat. Het doel is om zo snel of zo sierlijk mogelijk van punt A naar punt B te gaan. Hierbij zijn conditie, kracht, lenigheid en coördinatie belangrijke tools.

Jongleren

Jongleren dat is voorwerpen in de lucht houden op verschillende manieren! Denk aan 1, 2, 3 of meer balletjes, ringen, kegels, diabolo, flowerstick, chinese bordjes, poi, ... Kan je al redelijk overweg met drie balletjes? Kijk even bij 'Juggler'! Of heb je die diabolo al aardig in bedwang? Neem dan zeker een kijkje bij 'Diabolo'!

Evenwicht

Eén van de vier grote circusdisciplines is evenwicht. Tot voor kort hadden we bij Circolito enkel eenwieler als specialisatieles, maar vanaf 2022-2023 hebben we er een nieuwe bij: 'evenwicht'. Hierbij komen alle (ja, écht alle) evenwichtstechnieken aan bod. Bal, ton, rolla bolla, stelten, springstelten, kabel, slackline, funambule, slap touw, eenwieler, flessen lopen, ladder, … Iedereen vanaf 8 jaar is welkom, ongeacht ervaring of niveau.

Circustheater

Ook als je een circustechniek echt goed kan, heb je nog niet meteen een mooie voorstelling. Hoe verwerk je je circustechnieken in een straf nummer? Hoe reageer je op het publiek? Wat doe je als het eens fout gaat? Of hoe zorg je er voor dat alles opzettelijk fout gaat zonder dat het opvalt? Circustheater en clownerie weet mogelijke antwoorden! En theaterverhalen creëren zonder teksten te leren, en zonder te weten wat de tegenspelers gaan zeggen of doen? Leren om snel te reageren op wat er gebeurt? Dat leer je in improtheater.

Circusclub

Op zondagvoormiddag - in de zomervakantie op donderdagavond - gaat er in de Hangar in Mechelen de Circusclub door! Iedereen is dan welkom om vrij te trainen. Het ideale moment om die ene truc te oefenen die je in de les net niet onder de knie kreeg! Ook diegene die geen wekelijkse les (meer) volgen zijn welkom om te komen oefenen.

Specialisatielessen Circus Punt

In Sint-Niklaas vind je onze zusterorganisatie, Circus Punt! Ook daar kan je specialisatielessen volgen.

PROEF- en TESTlessen

Voor de start van de inschrijvingen is er een TESTlesweek waarop je kan laten zien wat je niveau is binnen een bepaalde specialisatie. Dat is van belang als je een niveautje wil stijgen, of als je al 'voorkennis' hebt opgedaan buiten Circolito. 

Voor de multilessen, en de lessen eenwieler A, basisacro, luchtacro 18+, acro 18+ en improvisatietheater is er geen voorkennis vereist, en zijn er geen TESTlessen, maar wel PROEFlessen.

Bij de 'Veelgestelde vragen' lees je er alles over.  

Lessenrooster

Klik op één van de lessen hierboven voor de lessen per circustechniek of klik hier voor het volledige Circolito-lessenrooster.

Bekijk het volledige lessenrooster!

Prijzen

Bijna alle Circolitolessen lopen over een volledig circusjaar, tenzij het anders vermeld staat. Je schrijft in voor het hele jaar en je betaalt ook voor het hele jaar (zo’n tal 30 lessen). De standaardprijs voor een lesreeks van 1 uur per week is vanaf circusjaar 2023-2024 180 euro. Per extra halfuur komt daar 40 euro bij, zo kost een lesreeks van 2 uur per week bijvoorbeeld 260 euro.​​

Er is een korting voor bijkomende leerlingen uit eenzelfde gezin, en een grotere korting voor leerlingen die meerdere lessen willen volgen. Alle details hierover vind je bij veelgestelde vragen. We werken ook met korting voor houders van een UITpas met kansentarief (Mechelen), een V-pas (Vilvoorde) of een Kansenpas (Sint-Niklaas).

Als het inschrijvingsgeld een probleem vormt, neem dan zeker even contact op, dan zoeken we samen naar oplossingen en bekijken we welke kortingen Circolito kan geven.

 

 

PROEF- en TESTlessen

Voor de start van de inschrijvingen is er een TESTlesweek waarop je kan laten zien wat je niveau is binnen een bepaalde specialisatie. Dat is van belang als je een niveautje wil stijgen, of als je al 'voorkennis' hebt opgedaan buiten Circolito. 

Voor de multilessen, en de lessen eenwieler A, basisacro, luchtacro 18+, acro 18+ en improvisatietheater is er geen voorkennis vereist, en zijn er geen TESTlessen, maar wel PROEFlessen.

Bij de 'Veelgestelde vragen' lees je er alles over.  

Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2022 Circolito
BTW BE0478.541.877
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij