Circolito
Circuslessen

18+

We geloven erin dat iedereen z'n ding kan vinden in circus, ongeacht leeftijd en ervaring. Net daarom bieden we ook een aantal lessen specifiek voor 18 plussers aan. Sommige lessen beiden we aan als jaarreeks, andere als kortere reeksen van vier tot tien lessen. Snuister eens rond!

Multicircus Mechelen

In de multicircuslessen komen alle circusdisciplines aan bod. Da’s de ideale manier om kennis te maken met elke techniek en dan later (eventueel) te kiezen wat je nu het liefst doet. Multicircusles is daardoor ook de perfecte circusles om mee te beginnen!

Acrobatie

Acrobatie is een diverse tak binnen de verschillende circusdisciplines. Bij Circolito splitsen we na het startniveau 'basisacro' op in 3 groepen: acrobatie (waar we dan grondacro of dynamische acro en acro porté mee bedoelen), luchtacrobatie en parkour. Ben je op zoek naar info over de lessen acro, dynamische acro, acro porté of bascule? Dan zit je hier juist!

Luchtacrobatie

Luchtacrobatie, hoogstwaarschijnlijk de meest elegante circusdiscipline die er is! Laat je niet misleiden: voor luchtacrobatie heb je een flinke portie kracht, lenigheid en doorzettingsvermogen nodig. In de lessen luchtacrobatie ligt de focus op trapeze en doek. Af en toe komen ook technieken zoals mast, aerial hoop of straps aan bod. De eerste stap naar luchtacrobatie is de les Basisacro.

Circustheater

Ook als je een circustechniek echt goed kan, heb je nog niet meteen een mooie voorstelling. Hoe verwerk je je circustechnieken in een straf nummer? Hoe reageer je op het publiek? Wat doe je als het eens fout gaat? Of hoe zorg je er voor dat alles opzettelijk fout gaat zonder dat het opvalt? Circustheater en clownerie weet mogelijke antwoorden! En theaterverhalen creëren zonder teksten te leren, en zonder te weten wat de tegenspelers gaan zeggen of doen? Leren om snel te reageren op wat er gebeurt? Dat leer je in improtheater.

Circusclub

Op zondagvoormiddag gaat er in de Hangar in Mechelen de Circusclub door! Iedereen is dan welkom om vrij te trainen. Het ideale moment om die ene truc te oefenen die je in de les net niet onder de knie kreeg! Ook diegene die geen wekelijkse les (meer) volgen zijn welkom om te komen oefenen.

Specialisatielessen Circus Punt

In Sint-Niklaas vind je onze zusterorganisatie, Circus Punt! Ook daar kan je specialisatielessen volgen.

Lessenrooster

Klik door op de lessen hierboven voor hun lesrooster, of bekijk het volledige Circolito-lesrooster met alle lessen multicircus en specialisaties. 

Bekijk alle lessenroosters

Prijzen

Bijna alle Circolitolessen lopen over een volledig circusjaar, tenzij het anders vermeld staat. Je schrijft in voor het hele jaar en je betaalt ook voor het hele jaar (zo’n tal 30 lessen). De standaardprijs voor een lesreeks van 1 uur per week is vanaf circusjaar 2023-2024 180 euro. Per extra halfuur komt daar 40 euro bij, zo kost een lesreeks van 1,5 uur per week bijvoorbeeld 220 euro.​​

Er is een korting voor bijkomende leerlingen uit eenzelfde gezin, en een grotere korting voor leerlingen die meerdere lessen willen volgen. Alle details hierover vind je bij veelgestelde vragen. We werken ook met korting voor houders van een UITpas met kansentarief (Mechelen), een V-pas (Vilvoorde) of een Kansenpas (Sint-Niklaas).

Als het inschrijvingsgeld een probleem vormt, neem dan zeker even contact op, dan zoeken we samen naar oplossingen en bekijken we welke kortingen Circolito kan geven.

 

Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2022 Circolito
BTW BE0478.541.877
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij