Circolito
Circolito op aanvraag

Ons aanbod voor scholen

Circus als één van de activiteiten op je sportdag. Of een circusvoorstelling als schoolfeest. Met de klas een week naar Circolito komen in plaats van bos- of boerderijklassen. Circus en school, een geweldigeen veelzijdige mix!

Circus-schoolfeest

We maken van jullie schoolfeest een geweldige circusvoorstelling, alle leerlingen krijgen een rol, de leerkrachten worden circuscoach, onvermoede talenten steken de kop op, het publiek staat gegarandeerd paf door zoveel creativiteit...

Je kan zo'n project over een heel schooljaar spreiden, of het op enkele weken laten lopen, ideaal is een maand of 3 als je de hele school wil betrekken en iedereen wat oefentijd wil geven.

Bijvoorbeeld: ongeveer 3 maanden vooraf komen we een eerste keer langs, en maakt elke klas kennis met de circustechnieken. De leerkrachten krijgen een 'teach-the-teacher-workshop'. Daarna kiest iedereen een favoriete techniek, om de komende tijd stevig mee verder te oefenen. Klasdoorbrekend is het leukst! Onze begeleiders komen nog enkele keren langs, voor 'specialisatie-sessies', zodat iedereen een hoop trucjes onder de knie krijgt. En dan maken we samen de act. Elk nummer een eigen thema? Dat kan. Alle nummers hebben een rode draad? Ook leuk!

De kleuters kunnen betrokken worden met een kleine kennismaking met het circusmateriaal om dan met hun juf een circus-geïnspireerd nummertje te maken. Of misschien willen ze wel samen met de leerlingen uit het vijfde en het zesde wat acrobatie leren... En misschien kunnen er ouders ingezet worden om kostuums te maken of een decor te verzinnen. Of om voor popcorn te zorgen... 

Is de grote voorstelling in een circustent? Of op een podium? Of in het midden van de speelplaats?

Het applaus is onvergetelijk. En de herinneringen ook.

Sportdag - klasdag

Circus past perfect in een doorschuifsysteem voor een sportdag. Doordat er binnen circus verschillende technieken zijn - jongleren, bordjes draaien, diabolo, bal- of tonlopen, eenwieler, flowerstick, ...- is een lesuur zowat het minimum wat we nodig hebben. Vanaf het eerste leerjaar tot het laatste middelbaar, het past eigenlijk voor alle leeftijden.

Jullie kunnen ook naar Circolito op het Douaneplein in Mechelen komen voor een sportdag, eventeel in een doorschuifsysteem met muurklimmen (via Klimkaffee) en skaten (via Skatehouse). Wij zorgen voor de coördinatie tussen onze buren. Of jullie kunnen zelf ook regelen om een halve dag naar Circolito te komen en een halve dag te gaan schaatsen, de schaatspiste is vlakbij.

Uiteraard kunnen we veel meer tijd vullen dan een uurtje per groep. Een klasactiviteit van een hele dag, met op het einde een toonmomentje? Ook dat is mogelijk.

En voor wie langer dan een dag wil, zijn er de 'circusklassen'! 

Circusklassen

Bosklassen, zeeklassen, boerderijklassen, ... maar je kan natuurlijk ook op circusklassen!

Met je klas word je een aantal dagen ondergedompeld in de wonderlijke wereld van het circus. Iedereen kan heel snel iets van circus en niemand kan alles, onverwachte talenten komen tevoorschijn. Ideaal voor je klasgroep! 

Leren samenwerken, doorzetten, eigen creativiteit ontdekken, leren omgaan met succes en tegenslag, (zelf)vertrouwen aansterken, ... De kinderen en jongeren leren een hele hoop vaardigheden terwijl ze zich uitleven in onze prachtige circusschool.

Je kan kiezen voor een circusklassen van 3, 4 of 5 dagen. Het grootste deel van jullie dag spenderen jullie op Circolito onder leiding van onze deskundige begeleiders: in de trapezes, op een eenwieler, klimmend in een Chinese mast, terwijl je een diabolo laat vliegen, loopt op een ton en jongleert met doekjes. Tijdens de vrije (avond)momenten kunnen jullie erop uit trekken in Mechelen, wandelen in het natuurgebied Mechels Broek, skaten in het skatepark, ... Jullie logeren en eten in domein De Nekker, op 10 minuutjes wandelen van Circolito. Veel groen, een grote speeltuin, sportvelden, en jullie krijgen er bovendien een gratis zwembeurt bovenop.

Je mag er zeker van zijn dat na die enkele dagen 'circusbad' je groep naar huis gaat met een vermoeide maar tevreden glimlach op hun gezicht. En als echte circusambassadeurs nemen ze de circusvibe mee naar de school om zo andere klassen aan te steken (en misschien wel les te geven). 

Circolito op school?
Je hoeft het maar te vragen.

Circolito

Douaneplein 8
2800 Mechelen
Belgium

Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2022 Circolito
BTW BE0478.541.877
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij