Circolito
Praktisch

Animatorcursus & Begeleider in de Circuskunsten

Wil je ook graag mee circuslessen begeleiden? Dat kan! Al onze (assistent) lesgevers volgen een opleiding waarin ze leren hoe je circustechnieken het beste aanleert. Meer info over een paar van de mogelijke opleidingen tot circusbegeleider vind je hier!

Hoe word je assistent?

Wil je graag assistent lesgever worden? Volg dan de circus-jeugdanimatorcursus van het Circuscentrum.

De circus-jeugdanimatorcursus richt zich naar 15-, 16- en 17-jarigen die zin hebben om circuslessen met kinderen en jongeren mee te begeleiden als assistent. Het is een perfecte opstap om later ook zelf circuslesgever te worden.

Door de unieke combinatie van circus en animator in het jeugdwerk kan je nadien - als je tenminste 60u stage loopt - ook het erkende attest van ‘Animator in het jeugdwerk’ krijgen. Hiermee kan je op verschillende plaatsen aan de slag: sportstages, speelpleinwerkingen, vakantiekampen, …

De cursus vindt telkens plaats tijdens de krokusvakantie. Het aantal plaatsen is beperkt, elk circusatelier kan maar een beperkt aantal cursisten afvaardigen. Je kan je kanidaat stellen als je al 15 zal zijn op de eerste dag van de cursus. Wie geen plaatsje vindt in de circus-jeugdanimatorcursus van het Circuscentrum, kan natuurlijk een andere jeugdanimatorcursus volgen. En dan kom je ook in aanmerking om bij Circolito assistent-lesgever te worden en bijvoorbeeld als begeleider mee op kamp te gaan.

Meer info over de circus-jeugdanimatorcursus

Begeleider in de Circuskunsten worden?

Als begeleider in de circuskunsten kan jij de circusvibes mee helpen verspreiden. Met de cursus ‘Begeleider in de Circuskunsten’ van het Circuscentrum leer je enerzijds enkele belangrijke circusvaardigheden zoals acrobatie, evenwicht, jongleren, spel en theater. Anderzijds leer je deze vaardigheden over te brengen op kinderen, jongeren en volwassenen.

Met onze circusmethodiek leer je motorische, creatieve en sociale doelen voorop te stellen, in de eerste plaats door een veilige en aangename sfeer te creëren.

De cursus bestaat uit 10 dagen in de zomervakantie (in het begin van de vakantie in de oneven jaren, op het einde van de vakantie in de even jaren) en 5 weekends in de maanden nadien.

Op de website van het Circuscentrum vind je meer info over de cursus begeleider in de circuskunsten.

meer info over de cursus begeleider in de circuskunsten
Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2022 Circolito
BTW BE0478.541.877
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij