Circolito
Over Circolito

Geschiedenis

Circolito ontstond in het hoofd van Jeronimo Terrones en werd in januari 2000 geboren... Heel veel leerlingen, lesgevers, vrijwilligers en medewerkers hebben Circolito gemaakt tot wat het nu is. 

Hieronder vind je een aantal 'milestones' uit onze geschiedenis.

18 januari 2000

De allereerste circusles in de turnzaal van 'De Luchtballon'. Er waren 6 leerlingen.

3 maanden later waren dat er al 45, verspreid over 3 lesgroepen. En in augustus 2000 gingen er 100 enthousiaste deelnemers mee op het allereerste circolitokamp.

In het eerste echte atelierjaar 2000-2001 schreven er 95 leerlingen in en verhuisden de lessen naar de Kapel in het Klein Begijnhof. Na een tijdje namen we, naast de kapel, ook de turnzaal in gebruik, en kwam er een kleine secretariaatsruimte, en de derde grote ruimte werd het  materiaallokaal.

Jeronimo is de oprichter van Circolito, en jarenlang de grote bezieler.

2006: groeien

In 2006 kwamen er trapezes en doeken in de kapel, zodat we het aanbod in specialisatielessen konden uitbreiden.

De specialisatielessen werden gaandeweg in verschillende niveaus opgedeeld. Ook de kleutergroep groeide zodat we in 2009 twee groepen konden maken. Twee jaar later werden beide  kleutergroepen nog eens ontdubbeld.

De eenwielers verhuisden enkele keren van sportzaal: Van Scheppersinstituut via Donkerlei en de sporthal van Walem kwamen we in de Appelaar in Muizen terecht. In 2011 moesten alle eenwielers plots witte banden ‘dragen’ om nog in de sporthal van Muizen te mogen rijden.

2013: een grote sprong

In de zomer van 2013 organiseerden we voor het eerst zelf een internationale uitwisseling, met gasten uit Nederland, Zwitserland en Tsjechië. Onze eigen leerlingen trokken eerder al naar Marokko, Frankrijk en Duitsland.

En vanaf september 2013 waren er plots 4 Circolito's! Het was niet echt de bedoeling om in één klap drie extra circusateliers te openen, maar de drie mooie kansen kwamen toevallig tegelijkertijd. Circolito-Mechelen kreeg gezelschap! Circolito-Putte (in Fitness Centrum Body World) en Circolito-Vilvoorde (eerst in 'de Loods' in de Marie-José-wijk, na twee jaar in de Kruitfabriek) waren helemaal nieuw, Circolito-Lier werd de nieuwe naam van Lierocirco… We konden plots meer dan 100 leerlingen extra laten genieten van wekelijkse circuslessen.

groep C in de zaal van Bodyworld in Putte

2015: Cultuureducatief jeugdwerk

Een volgende mijlpaal was de erkenning als cultuur-educatieve jeugdvereniging. Onze provinciale ondersteuning was in 2013 gestopt, gelukkig voldeden we ook aan de voorwaarden om op Vlaams niveau erkend te worden.

2016: Circus Punt

Lesgeefster Sofie maakte een jarenlange droom waar in Sint-Niklaas: Circus Punt is een circusatelier met een eigen naam en identiteit, onder de vleugels van Circolito vzw, met een aanbod van multilessen van kleuters tot volwassenen, luchtacro en jongleren.

2018: Verhuis naar Douaneplein

Na lang zoeken en vragen, na veel plannen en vergaderen, en na heel hard werken in de laatste rechte lijn, konden we in april 2018 verhuizen naar 'Den Hangar' op het Douaneplein. Véél meer plaats, véél meer licht en véél meer mogelijkheden dan in het Klein Begijnhof... Hier zitten we goed voor enkele tientallen jaren... 

Bascule springen bij Circolito

Mis niets van Circolito!

Ook op onze (sociale)media kanalen wordt er veel getoond! We proberen regelmatig foto's te delen van tijdens de lessen, Circolito-activiteiten, initaties en de andere coole activiteiten waar Circolito deel van mag zijn. Goesting om sneller op de hoogte zijn van ons doen en laten?
Volg ons op Facebook, Instagram of YouTube!

Elke maand nieuws over Circolito in je mailbox? Laat dan hier je gegevens achter en ontvang onze nieuwsbrief.

Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2022 Circolito
BTW BE0478.541.877
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij