Circolito
Vakantieaanbod

Circusweken

Wie ook in de vakanties wil circussen of wie na school te weinig tijd heeft om wekelijks te komen, zijn er de circusweken van Circolito. Er zijn multiweken in de herfstvakantie (3daagse), paasvakantie en in de zomervakantie, en nog enkele specialisatiestages in de kerst- en krokusvakantie.

Wat?

Bal- en tonlopen, trapeze, doek en mast, loopkabel en stelten, eenwieleren en rolla bolla, jongleren met doekjes, balletjes, ringen (en misschien zelfs kegels), diabolo en flowerstick, acrobatie en circustheater, ... 

In vergelijking met de wekelijkse lessen is er meer oefentijd voor de technieken die je echt wil leren of wil verbeteren. Er zijn elke dag lessen van 9 tot 16u, met een middagpauze rond 12u, en een korte pauze in de voor- en namiddag. Er is opvang tussen 8u30 en 17u.

Op het einde van de week, omstreeks 15u15, is er een optreden om te laten zien wat we geleerd hebben! Ouders, broers en zussen, buurvrouwen en de meester van op school, ... : iedereen welkom, inkom is gratis!

Voor wie?

De circusweken zijn niet bedoeld voor 12-13jarige Circolito's die hier al vele jaren les volgen, hun niveau is wellicht al te hoog om hen nog te kunnen uitdagen met het aanbod van de circusweken. Voor hen is er het Circolito-kamp, en de specialisatiestages. Jongere kinderen, en kinderen of jongeren zonder, of met een paar jaar circuservaring, gaan wel superveel kunnen bijleren.

Je hebt helemaal geen 'speciale gaven' nodig om circus te leren. Iedereen kan iets, en niemand kan alles. Voor kinderen met een heel goede motoriek is jongleren een heel mooie uitdaging, voor artiesten met minder straffe motoriek, is het een goede oefening. En als dat jongleren niet zo goed lukt voor hen, dan hebben ze vast wel genoeg doorzettingsvermogen om te leren eenwieleren. Of genoeg durf voor de mast of de loopbal. Circus is voor iedereen!

Je kan deelnemen aan onze circusweken als je al eventjes in het eerste leerjaar zit, of 7 jaar bent (of snel wordt). Voor kleuters of kinderen die nog maar net in het eerste leerjaar zitten, ligt het tempo wat hoog, en is 7 uur per dag circus (gemiddeld) te zwaar. In de multi-circusweken is er (meestal) een A groep voor artiesten van 7 tot 10 jaar, en een B-groep voor kinderen van 9 tot 14 jaar

De 9- en 10-jarigen kunnen dus kiezen. Maar als je heel weinig of geen circuservaring hebt, dan hoor je echt thuis in de A-groep. Wie al eerder deelnam aan enkele circusweken of wie meer dan een jaar de wekelijkse lessen volgt, zit in groep B op zijn plaats.

Op de planning: Herfst, kerst en krokus

Deze circusweken staan op de planning voor circusjaar 2023-2024:

 • Maandag 30 oktober tot en met vrijdag 3 november (maar niet op woensdag 1 november): Herfst4daagse, vier dagen multicircus in de herfstvakantie, met een rustdagje in het midden.
 • DINSDAG 2 januari tot en met vrijdag 5 januari: Nieuwjaarsweek! Begin 2024 goed en kom mee circussen!.
 • Maandag 12 februari tot en met vrijdag 16 februari: Krokusweek, vijf dagen vol multicircus tijdens de krokusvakantie.
 • Maandag 12 februari en dinsdag 13 februari: Kleuter2daagse, twee dagen multicircus voor kleuters van geboortejaar 2018 en 2019.

Meer uitleg over de specialisatiestages (zoals de Jongleerdag, Luchtacrodag en de Acro4daagse), kan je hier terugvinden.

Op de planning: Paasvakantie

We zijn de circusweken voor de paasvakantie van 2024 nog aan het finetunen, maar dit staat al wel vast:

 • Paasweek 1, DINSdag 2 april tot en met vrijdag 5 april: multicircus4daagse.
 • Paasweek 1, DINSdag 2 april tot en met vrijdag 5 april: multicircus4daagse @Circus Punt
 • Cirvival, DINSdag 2 april tot en met vrijdag 5 april: een combinatie maken van circus en survival. Cirvival is dé ideale circusweek voor iedereen die graag een beetje variatie wil. 
 • Circomove/Bustalito, maandag 8 april tot en met vrijdag 12 april: multicircusweek in de tweede week van de paasvakantie.
 • Nocturne 16+, dinsdag 9 april tot en met donderdag 11 april: een multi-circus driedaagse ('s avonds, van 19u tot 22u) speciaal voor onze 16 plussers! 

Meer uitleg over de specialisatiestages (zoals de Jongleerdag, Luchtacrodag en de Acro4daagse), kan je hier terugvinden.

Op de planning: Zomer

Deze circusweken staan op de planning voor circusjaar 2023-2024:

 • Zomerweek 1, maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli 2024: vijf dagen lang multicircus bij Circolito in Mechelen.
 • Zomerweek Circus Punt, maandag 1 tot en met vrijdag 5 juli 2024: vijf dagen lang multicircus bij Circus Punt in Sint-Niklaas.
 • Zomerweek 2, maandag 8 tot en met vrijdag 12 juli 2024: vijf dagen lang multicircus bij Circolito in Mechelen.
 • Zomerweek Vilvoorde, maandag 15 tot en met vrijdag 19 juli 2024: vijf dagen lang multicircus bij Circolito in Vilvoorde. (Onder voorbehoud, de datum kan nog wijzigen)
 • Zomerweek 5, maandag 29 juli tot en met vrijdag 2 augustus 2024: vijf dagen lang multicircus bij Circolito in Mechelen.
 • Zomerweek Circus Punt, maandag 5 tot en met vrijdag 9 augustus 2024: vijf dagen lang multicircus bij Circus Punt in Sint-Niklaas.

Meer uitleg over de specialisatiestages (zoals de Jongleerdag, Luchtacrodag en de Acro4daagse), kan je hier terugvinden.

Prijzen

Een multi-circusweek van vijf dagen kost standaard 125 euro. Er is korting voor leerlingen van Circolito die ingeschreven zijn in de wekelijkse lessen. Ook bijkomende deelnemers uit hetzelfde gezin krijgen korting. Alle details hierover vind je bij veelgestelde vragen. We werken ook met korting voor houders van een UITpas met kansentarief (Mechelen) of een V-pas  (Vilvoorde).

Inschrijven

Inschrijven voor de circusweken kan hierronder of via Mijn Circolito. Heb je een vraag? Neem dan zeker eens een kijkje bij de veelgestelde vragen. Als inschrijven via de computer niet zo goed lukt, kan je altijd even bellen naar: 015 33 07 34

Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2022 Circolito
BTW BE0478.541.877
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij