Circolito
Nieuws

Circus In Scènes!

10 februari 2023
In het weekend van 11 en 12 februari gaat ons CircoliTOONweekend door! Op zaterdagavond is het dan Circus In Scènes, en dan podium overgenomen door een aantal van onze eigen lesgevers, onze productiegroep XIZO én een paar professionele circusartiesten, die een link hebben met Circolito. In dit nieuwsbericht stellen we hen graag aan jullie voor!

Matt(i)s,
Matt(i)s, het duo bestaande uit Mattis en Matts, kiest voor nieuwe energie in hun nummer ‘White is the new black’. Samen verkennen ze hoe hun witte kegels terug voor licht in het donker kunnen zorgen. Matts en Mattis zijn twee van de jongsten in ons Circolito-lesgeversteam, maar horen zonder twijfel bij de beste jongleurs die Circolito al voortgebracht heeft.

Belka Roca
Wat spoken de doden uit na middernacht? 
Via een combinatie van koorddansen en acrobatie geeft Belka Roca een eigen draai aan deze eeuwenoude mythe met hun première van “Baile de la muerta”
Belka Roca bestaat uit het duo Ella en Rohan, twee van onze lesgevers en doorwinterde Circolito’s.

Henri
Henri Kangas, ook afgestudeerd aan Codarts, komt helemaal uit het verre Finland en brengt ‘Unfortunate Events’, een verhaal over een man die ondanks al zijn inspanningen in de problemen komt.  Wat hij ook probeert, alles mislukt. ‘Unfortunate Events’ is een komische diabolo-act met een unieke techniek op smaak gebracht met humor.

Yentl
Yentl, jullie misschien ook wel gekend als één van de vaste lesgevers bij Circolito,  stond tijdens vorige edities van Circus In Scènes vaak samen met haar eenwieler en jongleerkegels op het podium. Dit jaar ruilt ze die in voor een trapeze en een ballon. Yentl brengt ‘Wat als…’, een pittige trapeze-act over een ongelofelijk moeilijk keuze en vragen die je jezelf nooit wil stellen: 

Wat als je voor een keuze staat waar je nooit had willen voor staan…
Wat als je voor jezelf kiest of lijkt te kiezen…
Wat als het moeilijk is om over te praten en het een plaats te geven?
Wel… Dan is het tonen met een techniek waar ik van hou, tussen mensen die ik vertrouw, misschien wel een goede manier…

Met ‘Wat als…’ bewijst Yentl zich als sterke allround circusartiest en toont ze een kwetsbare kant van zichzelf, die we nog niet eerder zagen op de planken. 

Maarten 
Maarten, één van onze jonge lesgevers met gigantisch veel potentieel,  brengt zijn eerste werk op de planken: Luminous. Je kan je verheugen op een energieke act en het fascinerend lichtspektakel. De combinatie van lichtkegels en een lichtgevende eenwieler doen de naam ‘Luminous’ eer aan.

Can
Can, onze internationale vrijwilliger uit Turkije, is nog maar twee weken bij ons, én toch stemde hij vol enthousiasme in om op te treden op ons CircoliTOONweekend. Can startte met jongleren als 14-jarige en alhoewel hij de laatste tijd vooral met kegels jongleert, haalt hij speciaal voor Circus In Scènes zijn ouwe, trouwe diabolo boven. Bereid je voor op een diabolo show, waar de horizontale en verticale as elkaar ontmoeten. 

Anouk
Anouk, de eigenaar van ‘t mysterieuze witte doek in Den Hangar,  ruilde na ruim 15 jaar de turnvloer in voor alles wat in de hoogte kan, en ontdekte zo haar passie voor doek. Tijdens Circus In Scènes brengt ze ‘Higher comfort’. Met haar nummer wil ze haar liefde voor doek tonen aan iedereen die het wil zien. Het is een feel-good act waar je zeker van zal genieten. 

Xizo
Onze productiegroep XIZO gaat tijdens Circus in Scènes in première met hun voorstelling 'Do not wash'!
Acro, jongleren, diabolo,... raakt verwikkeld in een wirwar van witte lakens en wasmanden. De Xizo's zoeken doorheen de voorstelling allerlei manieren om de alledaagse handelingen van deze objecten, die normaal geassocieerd worden met wassen, om te vormen tot een creatieve circussensatie.

Batist
Batist Van Baekel, een bekend gezicht voor véél Circolito’s, brengt zijn afstudeerproject: Les couleurs de la forêt. Een eigenzinnige combinatie van kegeljongleren, objectmanipulatie en dans. Een poëtische pas de deux waarin de connectie tussen het lichaam en de objecten wordt onderzocht. ‘Les couleurs de la forêt’ is een ode aan jeugdige avonturen die zich afspelen in de fictieve wereld die Batist zelf creëert. 

Julia
Julia, die een paar weken terug de Trapezedag kwam geven bij Circolito én in 2021 afstudeerde aan Codarts, treed op met ‘Iana’. ‘Iana’ is een act in de statische trapeze, met een hoog technisch gehalte en een melancholische bijklank. Julia brengt statische trapeze in haar  unieke stijl en we beloven je nu al dat je onder de indruk zal zijn! 

Raff
Raff Pringuet, nog een ex-Circolito die professioneel circusartiest geworden is, brengt de act ‘Play!’, waarmee hij afstudeerde aan Codarts Circus Arts in juni 2021. 'Play!' is een acro-jongleer act waarin Raff je meen neemt in zijn bizarre wereld. Terwijl zijn doel is om op de saxofoon te spelen tuimelt hij in bizar, grappige, en stressvolle situaties. 

 

Mis niets van Circolito!

Ook op onze (sociale)media kanalen wordt er veel getoond! We proberen regelmatig foto's te delen van tijdens de lessen, Circolito-activiteiten, initaties en de andere coole activiteiten waar Circolito deel van mag zijn. Goesting om sneller op de hoogte zijn van ons doen en laten?
Volg ons op Facebook, Instagram of YouTube!

Elke maand nieuws over Circolito in je mailbox? Laat dan hier je gegevens achter en ontvang onze nieuwsbrief.

Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief