Circolito
Nieuws, Evenementen

Startevent rond Europa

12 december 2023
Op zaterdag 6 januari 2024 is Mechelen het centrum van Europa en daar horen straffe circusvoorstellingen bij, die ook nog eens helemaal gratis zijn.

Mechelen, Vlaanderen, België, Europa

Op zaterdag 6 januari 2024 is Mechelen even het centrum van Europa. Enkele straffe circusvoorstellingen van Vlaamse gezelschappen zijn deel van de festiviteiten.

In de eerste helft van 2024 is België de EU-voorzitter, en ook Vlaanderen wil zich dan van zijn beste kant laten zien. En daarom wordt de start van dat voorzitterschap groots gevierd in Vlaanderen, met Mechelen als gaststad. 

Tegelijkertijd is 6 januari ook de start van het Mechelse stadsfestival 'Construct Europe', waarbij een hoop activiteiten georganiseerd worden die te maken hebben met de Europese waarden van verbinding, samenwerking en democratische dialoog. 

Jonge Circolito's spelen mee met gerenommeerd gezelschap

Anyway, gratis circusvoorstellingen dus... En niet van de minste. Het zijn stuk voor stuk Vlaamse toppers die ook in het buitenland hoge ogen gooien: 

  • Alexander Vantournhout/not standing - Screws XL (vanaf 10 jaar)
  • Piet Van Dycke/Circumstances - EXIT (vanaf 8 jaar)
  • Jesse Huygh/Rocio Garrote/ADM - À 2 mètres (vanaf 5 jaar)
  • Grensgeval/aifoon - Korrol (vanaf 4 jaar)
  • Ward Mortier/Thomas Decaesstecker/Be Flat - Follow Me (vanaf 8 jaar)

En wat het voor ons extra speciaal maakt, is dat er 6 jonge Circolito's deel uitmaken van de cast van Screws XL! Josefien, Otto, Hanne, Emil, Charlotte en Fré zijn hard aan het oefenen om de choreografieën van Screws onder de knie te krijgen, en zij zullen samen met de vaste acrobaten/dansers van Screws in twee voorstellingen spelen.

Naast de circusvoorstellingen zijn er nog een hoop andere activiteiten, inclusief een grote avondshow met Bart Peeters, Metejoor, Laura Tesoro, Gunther Neefs, Coely, ...

Vanaf vrijdag 15 december kan je gratis kaartjes voor de voorstellingen bestellen via deze site: https://www.vlaanderen.be/zie-ons-doen

(voorlopig staat er nog geen schema met de uren van de optredens, enkel van Screws weten we al dat ze om 14u en om 16.30 spelen)

 

Mis niets van Circolito!

Ook op onze (sociale)media kanalen wordt er veel getoond! We proberen regelmatig foto's te delen van tijdens de lessen, Circolito-activiteiten, initaties en de andere coole activiteiten waar Circolito deel van mag zijn. Goesting om sneller op de hoogte zijn van ons doen en laten?
Volg ons op Facebook, Instagram of YouTube!

Elke maand nieuws over Circolito in je mailbox? Laat dan hier je gegevens achter en ontvang onze nieuwsbrief.

Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief