Animatorcurcus

Hoe word ik assistent?

Door de circus-jeugdanimatorcursus van het Circuscentrum te volgen, bijvoorbeeld.

De circus-jeugdanimatorcursus richt zich naar 15-, 16- en 17-jarigen die zin hebben om circuslessen met kinderen en jongeren mee te begeleiden als assistent. Het is een perfecte opstap om later ook zelf circuslesgever te worden.

Door de unieke combinatie van circus en animator in het jeugdwerk kan je nadien - als je tenminste 60u stage loopt - ook het erkende attest van 'Animator in het jeugdwerk' krijgen. Hiermee kan je op verschillende plaatsen aan de slag: sportstages, speelpleinwerkingen, vakantiekampen, ... 

De cursus vindt telkens plaats tijdens de krokusvakantie. Het aantal plaatsen is beperkt, elk circusatelier kan maar een beperkt aantal cursisten afvaardigen. Je kan je kanidaat stellen als je al 15 zal zijn op de eerste dag van de cursus. Wie geen plaatsje vindt in de circus-jeugdanimatorcursus van het Circuscentrum, kan natuurlijk een andere jeugdanimatorcursus volgen. En dan kom je ook in aanmerking om bij Circolito assistent-lesgever te worden en bijvoorbeeld als begeleider mee op kamp te gaan.

Meer info over de circus-jeugdanimatorcursus.