Geschiedenis

18 januari 2000

... is de geboorte van Circolito, met de allereerste circusles in de turnzaal van 'De Luchtballon'. Er waren 6 leerlingen.

3 maanden later waren dat er al 45, verspreid over 3 lesgroepen. En in augustus 2000 waren er 100 enthousiaste deelnemers op het eerste circuskamp.

In het eerste echte atelierjaar 2000-2001 waren er 95 leerlingen ingeschreven. Circolito verhuisde naar de Kapel in het Klein Begijnhof, en daar wonen we nog altijd.

Jeronimo Terrones (zie onder) maakte van Circolito een creatief en kleurrijk circuslabo waar de leerlingen en het aanleren van circustechnieken centraal stonden.

Naast de kapel namen we ook de turnzaal in gebruik, en kwam er een kleine secretariaatsruimte, en het materiaallokaal.

In 2006 kwamen er trapezes en doeken in de kapel, zodat we het aanbod in specialisatielessen konden uitbreiden.

De specialisatielessen werden in verschillende niveaus opgedeeld. Ook de kleutergroep werd zo groot dat we in 2009 twee groepen maakten, twee jaar later werden beide groepen nog eens ontdubbeld.

De eenwielers verhuisden enkele keren van sportzaal, en moesten in 2011 ineens verplicht witte banden 'dragen' om nog een de sporthal van Muizen te mogen rijden.

in de zomer van 2013 organiseerden we voor het eerst zelf een internationale uitwisseling, met gasten uit Nederland, Zwitserland en Tsjechië. Onze eigen leerlingen trokken eerder al naar Marokko, Frankrijk en Duitsland.

In 2013 was er een grote sprong. Het was niet echt de bedoeling om in een klap drie extra circusateliers te openen, maar de drie mooie kansen kwamen toevallig tegelijkertijd. Circolito-Putte en Circolito-Vilvoorde zijn helemaal nieuw, Circolito-Lier is de nieuwe naam van Lierocirco... We kunnen nu meer dan 100 kinderen extra laten genieten van de circuslessen.

In 2016 startte Circus Punt in Sint-Niklaas. Het is een atelier met een eigen naam en identiteit, onder de vleugels van Circolito vzw, met een aanbod van multilessen van kleuters tot volwassenen, luchtacro en jongleren.

In april 2016 verhuisden we van het Klein Begijnhof naar de nieuwe locatie in Den Hangar op het Douaneplein. Om op woensdagmiddag veel leerlingen te kunnen ontvangen in de ruime, goed uitgeruste zalen, beslisten we om de lessen in Putte vanaf september 2016 te stoppen. En in september 2020 droegen we de werking in Lier over aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans (en nu dus ook Circus). 

Jeronimo