Circolito
Nieuws, Internationaal, Malawi

Biercolito en CircoliThee!

18 november 2023
Om de nodige fondsen te verzamelen voor het Kuwala-project, waarbij Circolito samen met medewerkers van opvangtehuis Kudimba in Malawi een circusproject op poten zet, verkopen we Biercolito (limited edition!) en CircoliThee.

Biercolito: een fris bier, gebrouwen in de Circus Brouwerij.

Biercolito is een fris, blond biertje, met een 'touch of lemongrass', en 6.5° sterk, 33 cl.

Het werd gebrouwen samen met de Circus Brouwerij in Zwevegem. De kleine brouwerij werd tien jaar geleden opgericht door enkele circusartiesten, en is van een micro-brouwerij gegroeid tot een craft brouwerij. (Zij stonden overigens ook mee aan de wieg van 'Bruur', het circusbier van Collectif Malunés!)

De link naar ons project proef je in de frisse smaak van citroengras, een van de exportproducten van Malawi. Maarten ontwierp het etiket voor dit uniek biertje.

Op 24Circus werd het voor het eerst geschonken, en het viel duidelijk in de smaak. Je kan bier (en thee, zie verder) bestellen via het bestelformulier. Het perfecte cadeautje voor Nieuwjaar!  

  • 3.80€ per flesje
  • 15€ voor een karton van 4
  • 85€ voor 24 flesjes.

Hartverwarmende kerstkaartjes

We maakten met foto's uit Malawi 5 kerstkaartjes om je warmste eindejaarswensen over te brengen aan familie en vrienden, én om het Kuwala-project in Malawi te steunen. 

4 verschillende ontwerpen, 5 kaartjes op dik papier, en 5 luxe enveloppes, te koop voor 5€. 

CircoliThee: 4 soorten thee, rechtstreeks uit Malawi.

Naast het Biercolito-bier met citroengras uit Malawi, verkopen we ook eerlijke en lekkere thee uit Malawi!

Onze thee wordt geteeld op Satemwa, een thee- en koffieplantage verstopt in de Shire Highlands in Malawi. Het familiebedrijf werd opgericht in 1923 en wordt dit jaar dus 100 jaar! Op Satemwa houden ze rekening met terroir, met de seizoenen, met thee cultivars. Ze werken aan de hand van regeneratieve en organische landbouwprincipes, verdiepen zich in unieke verwerkingstechnieken en experimenteren met smaken & combinaties. Door in te zetten op innovatie en kwaliteit creëren ze duurzame jobs op en rond Satemwa.  Samen met de direct trade partners rollen ze initiatieven uit als de Satemwa Tree Planting Club waarmee ze per jaar duizenden bomen planten in Malawi. Ook blijven ze investeren in de Satemwa Primary School waar ondertussen meer dan 1000 studenten school lopen.

Circolito kwam via de bezielers van het Kudimba tehuis in contact met Satemwa, en zij willen graag ons project mee ondersteunen. 

Wij stellen 4 thee-soorten voor. Heerlijke thee van hoge kwaliteit, verpakt in handige luxe theezakjes die de natuurlijke aroma's beschermen en de versheid van de thee behouden. Voor de liefhebbers van losse thee hebben we voor 2 van de varianten ook zakjes van 80g losse thee.

Green Mint

De brutale charmeur van de SATEMWA-familie, met al het knisperende van knapperige muntblaadjes vers van de hellingen van de Thyoloberg. Een krachtige combinatie! Een vers gestoomde groene thee gemengd met munt van een kleine plantage. De samenwerking tussen de kleine boeren en Satemwa is een project waar we erg trots op zijn. Het onderstreept onze missie van duurzaamheid, ethisch gedrag en eerlijk zakendoen!

  • 7.50€ voor een doosje, 12 luxe theebuiltjes
  • 10€ voor een zakje van 80 g losse thee

White Hibiscus

De vrijgevochten dochter van de Satemwa-familie, die zingt met de aardse tonen van onze fijnste witte thee en de zoete, kenmerkende noten van hibiscus. Een vleugje passievrucht maakt haar betoverend, een vleugje perzik maakt haar uniek. Witte thee gemengd met rode hibiscus van kleine plantages. Kleine stukjes rozenbottel en natuurlijke aroma's van passievrucht en perzik maken dit een uniek fruitig alternatief.

  • 7.50€ voor een doosje, 12 luxe theebuiltjes

Earl Grey

De voorname heer van de Satemwa-familie en combineert twee van onze beste zwarte theesoorten. De twinkeling in zijn ogen is een vleugje heerlijke bergamot. Ambachtelijke gebroken zwarte thee gemengd met natuurlijk bergamot-aroma. Geniet van de citrusvruchten in deze klassieke zwarte theemelange voor bij de thee in de namiddag.

  • 7.50€ voor een doosje, 12 luxe theebuiltjes
  • 10€ voor een zakje van 80 g losse thee

Black and White

De schoonmoeder en vroege vogel van de SATEMWA familie. Net als de ochtendzon is ze krachtig maar zacht, kalmerend maar energiek. Haar roodachtige bladeren weerspiegelen de vroege hemel die roze kleurt in een wolk van melk.

  • 7.50€ voor een doosje, 12 luxe theebuiltjes

Hoe kan je Biercolito en CircoliThee bestellen?

Via dit online invulformulier kan je bestellen, wij laten je weten hoeveel je moet betalen. Wij bevestigen je bestelling per mail en vragen om het geld over te schrijven op de rekening van Circolito. We zorgen dat jouw bestelling dan snel klaar staat bij Circolito in Mechelen.

Als je bij familie en vrienden reclame wil maken voor deze producten, heel graag! Als je de bestelling groepeert, kan je ze samen afhalen. Dat scheelt een hoop gedoe voor ons! We maakten een apart formulier om gemakkelijk te bestellingen van verschillende mensen te noteren. Je kan dat hier downloaden en printen.

Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2022 Circolito
BTW BE0478.541.877
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij