Circolito
Palestina

CIRCUS ID: uitwisseling met Palestijnse en Belgische circusjongeren

30 juni 2024
Van 9 tot 31 juli 2024 zijn 20 jongeren en enkele lesgevers van de ‘Palestinian Circus School’ te gast in België om samen met 20 Belgische jongeren een circusvoorstelling te maken. Het is het tweede deel van de uitwisseling die vorige zomer startte met een bezoek van Belgische circusjongeren aan Palestina.

Door een toename van de agressieve aanvallen door kolonisten en het erg gewelddadige optreden van het Israëlische bezettingsleger, kon de groep er vorig jaar niet zoals gepland naar verschillende Palestijnse steden reizen om er hun voorstelling te brengen, ze bleven noodgedwongen in de buurt van Ramallah. Ondertussen heeft het geweld er ongeziene proporties aangenomen, in Gaza, maar ook steeds meer op de Westelijke Jordaanoever.

Het maakt de context van de uitwisseling in België extra uitdagend. Toch kijken de jongeren er enorm naar uit om elkaar terug te zien, 3 weken lang samen te leven en te trainen, lief en leed te delen, van en aan elkaar te leren, even op adem te komen en samen een voorstelling te maken waarmee ze zoveel mogelijk mensen willen bereiken. Eind juli treden ze op in Brussel, Gent , Mechelen, Leuven en Brugge.

De jongeren komen uit verschillende culturen, leven in uiteenlopende situaties, ze hebben een verschillende achtergrond. Maar ze spreken allemaal ‘Circus’. Die universele taal verbindt hen en laat hen toe om samen met de huidige situatie om te gaan. In die taal willen ze hun persoonlijke verhalen vertellen, vrijuit hun stem laten horen zonder censuur, en zich uitspreken over issues die voor hen van belang zijn.

Optredens

  • Zaterdag 20 juli, 18.30u, Quel Cirque, Anderlecht
  • Dinsdag 23 juli, 19.00u, Miramiro, Gent
  • Donderdag 25 juli, 18.30u, Kruidtuin (Park Pop), Mechelen
  • Vrijdag 26 juli, 19.00u, Hal 5, Leuven
  • Zaterdag 27 juli, 14.00u, Cirque Plus, Brugge
Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2022 Circolito
BTW BE0478.541.877
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij