Circolito
Nieuws, Palestina

Filmvertoning over de Palestijnse Circusschool

16 maart 2024
Op maandag 8 april vertoont Filmhuis Mechelen ism Circolito de documentaire 'What Happened In The Tent', over de Palestijnse Circusschool.

In samenwerking met Filmhuis Mechelen vertonen we ‘WHAT HAPPENED IN THE TENT’, een ‘acrobatisch’ verhaal van documentairemakers Majd Khalifeh en Roel Nollet.

Afgelopen zomer trokken 24 jongeren van Belgische circusateliers naar Palestina, op bezoek bij de Palestijnse Circusschool. Deze zomer komen de Palestijnse jongeren naar hier. In het kader van deze uitwisseling tonen we nu een documentaire over een eerdere uitwisseling (in 2018) met Circusatelier Zonder Handen.

In de film gaan de makers op zoek naar de innerlijke kracht van het circus: het verenigt mensen over grenzen heen. Zo brengt een uitwisselingsproject tussen twee circusscholen – één op de Palestijnse Westelijke Jordaanoever en één in Molenbeek – twee groepen jongeren met een kwetsbare achtergrond samen. Elk van beiden hebben hun eigen verhaal over de manier waarop ze door de buitenwereld gezien worden, maar ze proberen de negativiteit, het geweld en de discriminatie waarmee ze geconfronteerd worden om te buigen in een constructief project.

Zo ontdekken ze dat kunst een effectieve en alternatieve manier van verzet kan zijn. Van zodra ze het circus binnenstappen, verandert hun wereld.
Circus betekent voor hen niet alleen acts opvoeren en moeilijke trucs uitvoeren: het is ook een manier om om te gaan met de problemen van de omgeving waarin ze leven.

De film wordt gevolgd door een nagesprek met enkele Belgische deelnemers van de uitwisseling tussen 6 Belgische circusscholen en de Palestijnse Circusschool.

WHAT HAPPENED IN THE TENT
Regie: Majd Khalifeh & Roel Nollet
B 2018, 60 min.

MAANDAG 8 APRIL om 19u00

  • Volwassenen kunnen tickets bestellen via Filmhuis Mechelen (5€ met seizoenskaart, 7€ zonder)
  • Jongeren tot 26 jaar kunnen via dit formulier een ticket reserveren voor 5€.
Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2022 Circolito
BTW BE0478.541.877
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij