Mogelijkheden

Opties te over.

De hele school kan meedoen, met of zonder de kleuters erbij. Of het wordt beperkt worden tot één jaar of één graad. Misschien trakteren de zesdejaars de anderen wel op een circusvoorstelling, als afscheid.

Je kan iedereen uit alle technieken laten kiezen, of de keuzes beperken per graad. In het eerste geval heb je binnen elke techniek zowel jongere als oudere leerlingen, en dat schept mogelijkheden. In het tweede geval is er iets minder chaos als de Circolito-begeleider langskomt voor de specialisatielessen. ;-)

De kleuters kunnen een korte circussessie krijgen, waarbij ze met doekjes en balletjes experimenteren, en even op de bal en de ton klauteren. Daarmee kunnen de kleuterleerkrachten vast al een nummertje maken (wij kunnen zeker tips geven) Maar je kan de kleuters ook samen met de vijfdes of zesdes een echte circomotoriek-les aanbieden, zoals wij het wekelijks bij Circolito doen met kleuters en hun papa of mama. De oudste leerlingen leren 'zorgen voor', de jongsten vinden die persoonlijke aandacht geweldig.

Het project kan over een (erg intensieve) week lopen. Dan is de spanningsboog kort en erg duidelijk. Maar als je het over enkele maanden kan spreiden, is er tussendoor meer oefen- en verwerkingstijd. Iets daartussen kan natuurlijk ook.

Je kan een echte circustent huren (Circolito heeft die niet) en affiches laten drukken. Of je kan met wat creativiteit de turnzaal tot een feestelijke circustent omtoveren, en het decor, de programmaboekjes en sandwich-borden door de leerlingen laten maken tijdens de knutselmomenten.

Je kan het circusproject dus precies op maat maken van jouw school!