Circolito
Nieuws

Weer op pad: Cirque Plus

4 augustus 2022
Amarillo, onze vliegende reporter, ging weer op pad! Deze keer ging Amarillo met de Fantastic Flying Fuego’s naar Cirque Plus.

Hoi!

Ik mocht weer op pad.
Deze keer vroeg Dries me of ik vier dagen mee wou met de Fantastic Flying Fuego’s naar Cirque Plus.
 
Fantastic Flying Fuego’s?
Kortweg FFF. Een team van ongeveer 10 personen die demo’s en initiaties geven in vliegende trapeze en verbonden zijn aan Ell Circo D’ell Fuego, het circusatelier dat te vinden is in Antwerpen. 
 
Cirque Plus?
Een vier dagen durend gratis circusfestival in hartje Brugge, met shows en initiaties uit binnen- en buitenland en gericht op inclusief circus. Op hun website kan je er meer over lezen én nagenieten van de editie van 2022!
 
Nu dat uitgeklaard is ga ik jullie niet vervelen met een uitgebreid verslag van de volle 4 dagen, maar gewoon enkele zaken naar boven halen!
 
De opbouw
Een vliegende trapeze stelling opzetten is niet niks.
Zaken correct afmeten en dan veel piketten de grond in krijgen.
Veel buizen die correct in elkaar gestoken moeten worden.
Heel veel spanbanden en kabels die op het juiste moment hun juiste plaats moeten krijgen en dan moet alles nog de lucht in.
Maar het was geweldig om te ervaren hoe goed de FFFers op elkaar ingespeeld zijn en hoe ze zonder problemen de stelling op ongeveer 3 uur opgezet kregen.
 
De demo’s
De FFFers zelf spreken soms over hun show, maar ze keren altijd op hun stappen terug: het is een demo die ze doen, geen show.
Kort en krachtig, met het nodige theater, maar vooral ook met de nodige techniek.
Even tonen wat er mogelijk is aan zo’n trapeze, en tussen 2 trapezes, en elke keer Ooh’s, Aah’s en applaus ontvangen van het publiek, met als doel iedereen warm te krijgen en te inspireren om het zelf ook eens te proberen.
 
De initiaties
Het plezier spat ervan af wanneer de FFFers hun publiek uitnodigen om zelf vliegende trapeze te komen doen.
De 2 longeurs nemen de (veiligheids-)touwtjes in handen en op de platformen komen de enthousiastelingen nog 2 FFFers tegen die met veel plezier iedereen onder handen nemen zodat ze zo veilig mogelijk hun passie kunnen ervaren.
Onder die enthousiastelingen niet enkel kinderen, maar ook volwassenen. Al blijkt het moeilijker om volwassenen op zo’n stelling te krijgen. Eenmaal ze geweest zijn is hun reactie gelijkaardig aan dat van de kinderen: pure vreugde! En natuurlijk ook dankbaarheid dat ze hun kans hebben mogen wagen om iets te mogen doen waar velen van jongs af aan van dromen: vliegen.

 

De voorstellingen
Omdat de FFFers elke dag bijna heel de tijd bezig waren konden ze (en ik) telkens enkel de afsluitende voorstelling zien, maar gelukkig waren het pareltjes en daarvan pik ik er 2 speciaal uit:

- 5 muziekanten en acrobaten, 2 trampolines en een hoop houten balken vormen de scene van Clan Cabane van La Contrebande. Trampoline springen voor gevorderden met een nonchalance en een à l’aise om jaloers op te zijn. Subtiel in hun interactie maar groot in hun meeslependheid zorgen de artiesten voor de nodige grappige momenten en verbluffende acrobatische toeren. Hier kan je hun teaser bekijken!

De Cuyper vs. De Cuyper van Cie Pol & Freddy brengt een wedstrijd tussen 2 broers, Sander en Jordaan. En niet zomaar een wedstrijd maar een jongleerwedstrijd aan de hand van bekende, minder bekende en compleet verzonnen disciplines die het publiek in 2 kampen verdeelt. Zelfs als je niets met sport hebt zal je meegetrokken worden in het aanmoedigen van jouw favoriet. Van hun show kan je proeven via deze Facebooklink.
 
De afbraak
Als je dacht dat de FFFers snel waren in de opbouw dan was de afbraak nog indrukwekkender.
Ongeveer 3 kwartier nadat er gestopt werd met de laatste initiatie lag de hele stelling al terug op de grond, waren alle kabels, spanbanden, piketten, enzovoort netjes opgeruimd en weggestoken.
 
Zo! Dat was mijn verslag van 4 dagen Cirque Plus. Hierbij bedank ik nog eens de FFFers om mij voor 4 dagen in hun midden op te nemen en te laten proeven van hoe het er eigenlijk op zo’n festival aan toe gaat voor de artiesten. Het was een ervaring die ik niet snel zal vergeten en uiteraard hoop ik nu nog een beetje harder dat er iets van vliegende trapeze in Circolito komt.
 
Tot de volgende!

Amarillo

Mis niets van Circolito!

Ook op onze (sociale)media kanalen wordt er veel getoond! We proberen regelmatig foto's te delen van tijdens de lessen, Circolito-activiteiten, initaties en de andere coole activiteiten waar Circolito deel van mag zijn. Goesting om sneller op de hoogte zijn van ons doen en laten?
Volg ons op Facebook, Instagram of YouTube!

Elke maand nieuws over Circolito in je mailbox? Laat dan hier je gegevens achter en ontvang onze nieuwsbrief.

Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief