Partners

Samen sterk

Het Circuscentrum wil van Vlaanderen een bloeiende circusregio maken, met een breed cultureel draagvlak en optimale ontwikkelingskansen. Enerzijds stimuleert het Circuscentrum artiesten en gezelschappen, docenten, circusateliers en jonge beoefenaars om zowel artistiek als pedagogisch de grenzen continu te verleggen. Anderzijds zorgt het Circuscentrum er mee voor dat circus bij publiek, media, beleidsmakers en culturele actoren als volwaardige kunstvorm wordt beschouwd.

Mechelen Kinderstad is de samenwerking van verschillende organisaties en het stadsbestuur om van Mechelen een erg kindvriendelijke stad te maken en dat zo te houden. Circolito helpt bij Grabbelpasactiviteiten, bij het onthaal van de Sint, tijdens de Speeldag, etc.

Jeugd in Actie: Met de steun van dit jongerenproject van de Europese gemeenschap kunnen wij internationale vrijwilligers ontvangen (in 2013-2014 is Naomi uit Italie hier een jaar te gast) en internationale uitwisselingen organiseren (zoals Cir'Change in 2013)

De Provincie Antwerpen subsidieerde ons jarenlang als regionaal jeugdwerkorganisatie. Door hervormingen is dat voor 2014 niet meer het geval. Hopelijk kunnen we de provincie vooralsnog kunnen overtuigen van de grote meerwaarde die circusateliers als Circolito, Ell Circo d'ell Fuego, Locorotondo, Circant en anderen zijn voor (jeugd)cultuur in de provincie Antwerpen.

De sportdiensten van Mechelen, Vilvoorde, Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver, Willebroek, Londerzeel, Boechout en Heist-op-den-Berg: met hen organiseren wij jaarlijks circus-sportweken tijdens de vakanties.