Speciale workshops

Anders dan anders

Als de leerlingen al een circusinitiatie kregen, en ze willen in een klein groepje eens dieper op een bepaalde techniek ingaan, dan zijn de speciale workshops een goede optie.

Steltenworkshop: Circusstelten maak je vast aan je benen. Da's even wennen, maar je hebt wel je handen vrij. Kinderen vinden het geweldig om in één klap 30 centimeter groter te zijn en ze leren het echt wel snel.

We brengen 12 paar stelten mee in verschillende maten, voldoende kniebeschermers en enkele matjes om op te leren 'landen'. De deelnemers werken per 2, iemand op de stelten, en een helper op de grond.

Als alle kinderen ongeveer even oud zijn, dan hebben ze ook ongeveer dezelfde schoenmaat. Dan kan zeker niet iedereen tegelijkertijd oefenen.

Acrobatie: straffe balansen en mooie piramides maken, partneracrobatie voor beginners, aan den lijve ondervinden dat het alleen werkt als iedereen letterlijk een steentje IS... Een acrobatieworkshop is een fijne teambuildingsactiviteit.

Evenwicht: Op de ton of de bal lopen, koorddansen en rolla bolla, ladderlopen en eenwieleren. In deze workshop ligt de nadruk op 'niet vallen'.

Jongleren: Om te leren jongleren met drie balletjes heb je ongeveer één tot twee uur tijd nodig. Het kan vanaf een jaar of 9, maar oudere leerlingen vinden het vaker uitdagend. De nadruk ligt nu op 'niet laten vallen' (of wel, want zo leer je jongleren, door te kijken of de balletjes vallen waar je ze wil hebben!). En voor wie de basis met drie balletjes al kan, zijn er eindeloos veel nieuwe uitdagingen: meer balletjes, andere patronen, ringen, kegels, ...

Voor prijzen en praktische informatie: info@circolito.be