Voorwaarden

Wie? Waar? Hoeveel?

Een optreden met meer dan 100 artiesten uit de lagere school is eigenlijk niet haalbaar. Grotere scholen splitsen de groep dan best ook op, en brengen meerdere opvoeringen, door steeds andere leerlingen.

De optreed-ruimte is belangrijk: hoe groot is het podium of de piste voor de artiesten? Hoeveel publiek kan er komen kijken. Kan het in de turnzaal van de school? Of in een sporthal of feestzaal in de buurt? Moet het op de speelplaats (en wat dan met slecht weer)? Ook om te oefenen hebben we een geschikte ruimte nodig: de turnzaal, een refter die hoog genoeg is, ...

Circolito heeft zelf geen circustent, maar we hebben wel contacten met organisaties die een circustent verhuren.

De prijs van een circus-op-schoolproject hangt uiteraard af van hoe dikwijls de Circolito-lesgevers naar de school komen. Als de kleuters bijvoorbeeld ook een circus-sessie krijgen, dan komen we minstens een halve dag vaker. 15 euro per leerling (van de lagere school) komt meestal in de buurt.

Dynamo3 is een subsidieproject van CANON Cultuurcel om met cultuur op school aan de slag te gaan. Alle grote circusprojecten ism Circolito ontvingen tot 1500 euro subsidie (op voorwaarde dat de aanvragen tijdig en correct gebeurden)