Dit was het kamp van 2020

Het thema van het 21ste Circolitokamp was ....

 

Hier vind je het filmpje waarin we dat thema bekendmaakten. En dit is de kampwebsite waarop thuisblijvers konden volgen wat er elke dag gebeurde: https://business-inc.jimdofree.com/

Op deze pagina vind je de nodige informatie. Door de corona-maatregelen zal het kamp er anders dan anders uitzien, maar de begeleiding smijt zich volledig om het even leuk te maken. Voorlopig kunnen we dit al met zekerheid zeggen:

 • We verwachten je op zondag 23 augustus aan de hoofdingang van 'Weyneshof' (Weynesbaan 126, Rijmenam (Bonheiden)) Plannetje. Gelieve de aanwijzingen van de parkeerboys (m/v/x) goed op te volgen! 
 • De deelnemers uit bubbel 1, da's iedereen die geboren is in 2008 of later, verwachten we om 15u, de deelnemers uit bubbel 2 om 16u. Da's om bij aankomst de bubbels al uit elkaar te kunnen houden.
 • Het kamp loopt ten einde op vrijdag 28 augustus. Dan keer je naar huis met nieuwe herinneringen, vaardigheden en vrienden voor het leven (en met een gegarandeerd slaaptekort ;-) ). Maar niet zonder eerst een slotoptreden te geven met massa's topartiesten (zoals jij!). BELANGRIJK: dat optreden is NIET voor een live publiek, maar wordt gefilmd. Om 16u mag je chauffeur (bij voorkeur alleen) je komen oppikken! 

Er zijn nog een hele hoop andere corona-maatregelen. Die kan je lezen in ons preventieplan. Daarin staat in detail uitgelegd hoe wij gaan zorgen dat het helemaal veilig is, maar er staan ook een aantal belangrijke verantwoordelijkheden in voor de deelnemers en de ouders. Niet de meest interessante lectuur wellicht, maar wel heel belangrijk.

Hier is alvast 1 heel belangrijke regel waar je nu al rekening mee moet houden:

Je kan NIET mee op Circolitokamp als je in de 5 dagen voor het kamp, dus op dinsdag 18 augustus of later, nog als deelnemer of begeleider mee was op een ander kamp, een familiefeest had, etc… We willen namelijk vermijden dat deelnemers op een ander kamp corona oplopen, en pas ziek worden op het Circolitokamp, want dan is ons kamp voor iedereen afgelopen! Als blijkt dat jouw buitenlandse vakantiebestemming een 'rode' of 'oranje' zone is voor COVID, kan je ook niet mee. HOU DAAR REKENING MEE! Misschien moet je dus keuzes maken. Ofwel dat andere kamp, ofwel het Circolitokamp. Dat kan een moeilijke keuze zijn, maar maak ze nu. En laat het snel weten als je zou willen uitschrijven voor ons kamp. Er staan meer dan 20 anderen op de wachtlijst te popelen om mee te gaan.

Over reizen naar het buitenland kunnen we nu nog niet veel zeggen, maar je zal wel moeten laten weten waar je de week voor het kamp was, zodat we het risico kunnen inschatten. De week voordien veilig thuis zitten, is sowieso het beste.

Over onze nachten

Slapen doen we in tenten. De gasten uit bubbel 1 kunnen ook kiezen voor de slaaphoeve (maar mogen zeker ook in een tent mee!).

Niet vergeteneigen tent met alles erop en eraan (check je stokken, tel je haringen, en kijk even na of er geen muizen in gekampeerd hebben...), matras (met pomp, zonder gaten en mét stopje!) of matje en slaapzak, slaapspullen, toiletgerief… Zaklamp niet vergeten! Het gaat echt niet warm zijn eind augustus. Een extra dekentje of een dikke trui meer is zeker geen luxe...

Slaap je in de slaaphoeve? Dan kan je een bed gaan kiezen in de slaaphoeve, we verdelen de bedden daar ook wat volgens leeftijd.
Niet vergeten: 
een eigen hoeslaken voor over de matras is verplicht. Slaapzak of dekbed meebrengen, je eigen kussen meebrengen, slaapgerief, toiletspullen, en best ook een zaklamp,... 

Over onze dagen 

Elke dag zijn er verschillende circusworkshops om uit te kiezen, voor alle niveaus. Zowel beginners als specialisaten gaan zeker uitdagende workshops of trainingen vinden. We doen niet alleen maar circus. Er zijn grote spellen, een free podium, ... En 's avonds is er natuurlijk ook nog heel wat te beleven, tot we gaan slapen.

Er zijn  dit jaar 2 bubbels, per leeftjd, de oudsten mogen natuurlijk wat langer opblijven dan de jongsten... 

Voor het lekkere eten rekenen we op de kookkunsten van Caroline en haar team: uitgebreid ontbijt, veel verse groenten, minstens één warme maaltijd per dag, een vieruurtje...

 BELANGRIJK - BELANGRIJK - BELANGRIJK!

 • Als je eigen circusmateriaal meebrengt MOET dat gemerkt zijn MET JE INITIALEN/OF JE NAAM. (een tekentje dat alleen jij herkent is NIET voldoende!) Stop alles samen in een zak of circuskoffer, en zet daar ook je naam op. (Circusmateriaal zonder naam krijgt meteen een grote C van Circolito!)
 • Wie zelf geen circusmateriaal heeft, moet niet wanhopen, er is genoeg materiaal van Circolito.
 • Je identiteitskaart in een dichtgeplakte envelop met je naam erop. 
 • Als je medicijnen neemt: zorg dat alles in een zakje zit, met je naam op en voorzien van een heel duidelijke uitleg: wat, wanneer, hoeveel, etc. Geef het zakje de eerste avond af aan de verantwoordelijke van jouw bubbel
 • Breng een drinkbus mee, met je naam op.
 • Kledij: voldoende en warme speelkledij = sportieve kledij die vuil mag worden, en waarbij het geen ramp is als ze met een scheurtje ofzo terug komt. Aangezien dit België is, en het klimaat het ook niet meer zo goed weet, moeten we een beetje op alles voorbereid zijn. Zeker meebrengen: regenjas (voor twee druppels blijven we niet binnen!), dikke warme trui, lange broek, en voldoende, sportief geschikt schoeisel zeker niet vergeten. T-shirts en ondergoed en korte broeken ook niet! (Ook bij mooi weer is het gras ’s morgens nat, dus met 1 paar schoenen kom je er echt niet.) Vraag even aan Frank of Sabine of er een kans is dat we een zwembroek nodig hebben, en stop ze in dat geval in de valies! ZET. OVERAL. JE. NAAM. OF. INITIALEN. IN! 
 • Anti-muggen-spul. Dat helpt vaak ook tegen teken. En aangezien we in een bos zitten, door gras lopen en er vaak ook een muggenfestival plaatsvindt in het Weyneshof wanneer wij daar zijn: zeker meenemen!
 • Zaklamp om 's nachts de toiletten te vinden.
 • We zijn niet verantwoordelijk voor dure spullen zoals telefoons enzo die kwijt geraken of stukgaan omdat er iemand gaat opstaan in een donkere, al dan niet heel netjes opgeruimde tent. En we willen niet de verantwoordelijkheid nemen om 100 telefoons veilig bij te houden. Dus... beter niet meebrengen, of op eigen risico!
 • Ons adres (voor kaartjes en brieven, altijd leuk!): Weyneshof, Circolito, <naam deelnemer>, Weynesbaan 126, 2820 Rijmenam. Plannetje
 • Voor dringende gevallen kan je bellen naar Lieven: 0495 50 38 36

We hebben al 20 jaar geoefend, dus ook dit jaar wordt het zeker een heerlijk geschift en onvergetelijk kamp, ook al zal het in twee bubbels zijn, en gaat de groep een beetje kleiner zijn!