Luchtacro

Luchtacro op 4 niveaus

De jongste acrobaten kunnen vanaf het derde leerjaar beginnen met basisacro. Lenigheid en kracht kan je zowel op de grond als in de lucht oefenen. De les bestaat afwisselend uit oefeningen aan de trapeze en in de doeken, en op de tumblingmatten, airtrack en trampoline. Volwassenen kunnen terecht in acro18+: luchtacro, grondacro, acro porté voor alle niveaus, vanaf 15-16 jaar. (tot 115-116 jaar)

Wanneer je het basisacro-niveau ontgroeid bent (overleg even met de lesgevers), dan kan je kiezen. Ofwel ga je verder naar acro A (grondacro en acro-porté), of naar luchtacro A, of naar Parkour A. Of naar alledrie, dat kan ook.

In luchtacro A oefen je in trapeze, doek, en misschien ook wat 'Aerial hoop', straps of koord. Raf en Sofie zijn de lesgevers. In luchtacro B wordt de uitdaging wat groter, en ga je zelf figuren uitvinden en reeksen creëren, onder leiding van Sofie. Het hoogste niveau is luchtacro C, met Annelies.

Nieuw is een reeks van 10 lessen 'luchtacro 18+', voor volwassenen die zich enkel in luchtacro willen bekwamen.

  • Basisacro: maandag van 17u00 tot 18u30, donderdag van 16u30 tot 18u of vrijdag van 16u30 tot 18u00
  • Luchtacro A: maandag van 18u30 tot 20u00
  • Luchtacro 18+: maandag van 20u30 tot 22u, van 16 september tot en met 2 december (mogelijk komt er een tweede reeks vanaf voorjaar 2020)
  • Acro 18+: dinsdag van 20u00 tot 22u00
  • Luchtacro B: donderdag van 18u00 tot 19u30
  • Luchtacro C: vrijdag van 18u00 tot 19u30 

De lessen vinden plaats in Den Hangar, Douaneplein 8, Mechelen.

Inschrijven (voor basisacro) kan vanaf 8 jaar (derde leerjaar, en minstens 1 jaar multicircus achter de rug). Luchtacro A kan ten vroegste vanaf 9 jaar.

Op zondag is er de acro-club: geen echte les, maar eerder een ‘geleide training’. Er is een lesgever aanwezig die bij de acroclub bijvoorbeeld een goede gezamenlijke opwarming begeleid (wie later komt, is verplicht om zelf stevig op te warmen) en die tips geeft, uitdagingen biedt, ... Na de opwarming kan je acro en luchtacro oefenen, maar ook evenwichtstechnieken en jongleren. De clubs zijn de momenten waarop de gemotiveerde Circolito’s elkaar tegenkomen om van elkaar te leren, om te oefenen wat ze in de les leerden, om op eigen tempo nieuwe dingen te ontdekken, … De clubs zijn toegankelijk voor iedereen die zelfstandig kan oefenen op een veilige manier. Elke zondag van 10 tot 13u, ook tijdens de vakanties (tenzij er andere activiteiten zijn). Je kan voor een heel jaar inschrijven (160€, 80€ voor wie al voor een andere les ingeschreven is), of langskomen en voor 1 keer betalen (10€).