Circolito
Specialisatielessen

Specialisatielessen Circus Punt

In Sint-Niklaas vind je onze zusterorganisatie, Circus Punt! Ook daar kan je specialisatielessen volgen.

Proeflessen 2024

Op dinsdag 21, woensdag 22, donderdag 23 en maandag (enkel jongleren) 27 mei 2024 zijn er proeflessen bij Circus Punt.

Wil jij Circus een keertje komen proberen? Kom naar de les die jou aanspreekt en die aansluit bij je leeftijfdsgroep!

Je hoeft je hiervoor niet in te schrijven, op het lessenrooster kan je ontdekken welke lessen je wanneer kan volgen.

 

INSCHRIJVEN CIRCUSJAAR 2024-2025

Vanaf 27 mei om 19u00 starten de inschrijvingen voor circusjaar 2024-2025 voor Circus Punt in Sint-Niklaas.

- Huidige leden krijgen 1 week voorrang t.o.v. van nieuwe leden.

- Huidige leden die een specialisatieles (multi gevorderden, luchtacro of jongleren) volgen, krijgen 1 week de tijd om zich opnieuw in te schrijven, daarna zal er doorgeschoven worden. 

- Het lessenrooster voor circusjaar 2024-2025 blijft hetzelfde als het huidig lessenrooster.

Alle lessen gaan door bij Circus Punt (rode poort), Minderbroedersstraat 81, 9100 Sint-Niklaas

Heb je nog vragen, aarzel niet en contacteer Sofie via info@circuspunt.be of 0485/74.71.89

 

Jongleren

Iedereen die graag jongleert, ongeacht niveau en vanaf 8 jaar, is welkom in de jongleerles op maandag! 

  • Jongleren: maandag van 19u15 tot 20u45

Alle lessen gaan door bij Circus Punt in Sint-Niklaas, Minderbroedersstraat 81 (rode poort)

Luchtacro

Bij de lessen luchtacrobatie ligt de focus op doek en trapeze. Ook kracht en lenigheid worden getraind, want dat heb je nodig als luchtacrobaat! Bij Circus Punt zijn er drie verschillende luchtacrobatie lessen, met drie verschillende niveaus. Er is een les voor beginners, een niveau II en een niveau III. Iedereen vanaf 8 jaar is welkom, inschrijven voor niveau II of niveau III doe je in overleg met de lesgever. 

  • Luchtacro Beginners: woensdag van 15u00 tot 16u30
  • Luchtacro Niveau II: woensdag van 17u15 tot 18u45
  • Luchtacro Niveau III: woensdag van 18u45 tot 20u30

Alle lessen gaan door bij Circus Punt in Sint-Niklaas, Minderbroedersstraat 81 (rode poort)

Fysieke Contactimprovisatie

  • Fysieke contactimprovisatie: 4 maandagen (8, 15, 22 en 29 januari 2024) van 9u-10u @ Circus Punt, Minderbroedersstraat 81, 9100 Sint-Niklaas
     

Fysieke contactimprovisatie?

Binnen deze vorm van contact improvisatie gaan we een aantal fundamentele vaardigheden op een veilige en plezierige manier ontdekken en vertalen naar een spontane ‘dans’. We werken met partners, punten van contact, spelen met gewicht en richting. We gaan aan de slag met zowel subtiele, als fysieke uitdagende bewegingen en onderzoeken op een creatieve manier de beweegpatronen die je aangereikt krijgt. Zonder vaste passen bewegen we door de ruimte en gebruiken we verschillende levels. Van rollen, lifts, vliegen, luisteren,… creëren we een dynamische groepscompositie.

Door helpende basisvaardigheden en uitgebreidere varianten ontdekken we waar we heen kunnen, hoe het allemaal samen past en wat er achter komt. Je zal vooruitgang boeken, je core versterken, je bewegingstaal uitbreiden en de speelsheid die dit alles verbindt omarmen. Er is geen voorkennis vereist.

Eline Roex is van opleiding Master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen. Ze heeft een passie voor het lichaam in beweging en al helemaal voor dans. Ze woont sinds 3 jaar in Sint-Niklaas en heeft ervaring met lesgeven. Ze neemt regelmatig deel aan contact improvisatie lessen in Gent en Brussel, inclusief jams. Ze kijkt er naar uit om het raakvlak tussen dans en circus te ontdekken en haar kennis in de groep te brengen om zo samen tot een groter geheel te komen.

Lessenrooster

Ma
19u15-20u45
Jongleren

Circus Punt

Di
Wo
15u00-16u30
Luchtacro Beginners

Circus Punt

17u15-18u45
Luchtacro Niveau II

Circus Punt

18u45-20u30
Luchtacro Niveau III

Circus Punt

Do
Vrij
Za
Zo

Prijzen

Bijna alle circuslessen lopen over een heel circusjaar, tenzij het anders vermeld staat. Je schrijft in voor het hele jaar en je betaalt ook voor het hele jaar (zo’n 30 tal lessen). De standaardprijs voor een lesreeks van 1 uur per week is 180 euro. Per extra halfuur komt daar 40 euro bij, zo kost een lesreeks van 1.5 uur per week bijvoorbeeld 220 euro.​​

Er is een korting voor bijkomende leerlingen uit eenzelfde gezin, en een grotere korting voor leerlingen die meerdere lessen willen volgen. Alle details hierover vind je bij veelgestelde vragen.

 

Inschrijven

De inschrijven voor circusjaar 2023-2024 bij Circus Punt starten op maandag 22 mei om 19u00. De info over vrije plaatsen is vanaf 2 weken na de start van de inschrijvingen redelijk accuraat. Als een les op ‘volzet’ staat, dan is er daar dus geen plaats meer. Je kan je op de wachtlijst zetten, maar het is verstandiger om een andere les te kiezen. Huidige leden hebben een week voorrang bij het inschrijven op nieuwe leden. Nieuwe leden komen -in volgorde van inschrijven- 1 week op een wachtlijst terecht en worden na die week toegevoegd volgens de beschikbare plaatsen in de opgegeven lessen.

Zit je met vragen? Neem dan zeker eens een kijkje bij de veelgestelde vragen. Als inschrijven via de computer niet zo goed lukt, kan je altijd even bellen naar: 015 33 07 34

Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2022 Circolito
BTW BE0478.541.877
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij