Circolito
Nieuws, Evenementen, Malawi

24Circus

6 oktober 2023
Op zaterdag 18 november, vanaf 17u, tot zondag 19 november, 17u, gaan we non-stop circussen bij Circolito in Mechelen. We willen zo geld verzamelen voor een circusproject met Kudimba in Malawi.

24Circus - Euh.. Watte?

Sommige Circolito's zullen het zich nog herinneren, een aantal jaren geleden organiseerden we bij Circolito een 24Circus: 24 uur lang circussen ten voordele van het goede doel. Op 18 en 19 november 2023 brengen we 24Circus terug. Jij komt toch ook?

Dit jaar zullen de opbrengsten van 24Circus naar ons project in Malawi gaan. Op vraag van de Kudimba Foundation trekken er in de zomer van 2024 enkele (assistent-)lesgevers naar Malawi, om daar een duurzaam circusproject op te starten. Lees er hier alles over! Zo’n project goed uitvoeren, kost (helaas) veel geld. Daarom organiseren we komend circusjaar een heleboel toffe activiteiten om geld in te zamelen. De eerste, en meteen ook grootste, activiteit ten voordele van Malawi, is dus 24Circus. Zoals de naam verklapt, zullen we 24 uur lang non-stop circussen in Circolito Mechelen (Douaneplein 8, 2800 Mechelen). 

Hoe gaat het in z'n werk?

Als jij wil komen meecircussen tijdens 24Circus, kan je je laten sponsoren door mama, papa, buur, nonkel, oma, vriend… kortom: iedereen die zin heeft om wat geld te geven aan een goed doel! Voor het sponsoren zijn er verschillende opties: 

  1. Je kan je laten sponsoren per kwartier. Bijvoorbeeld: oma wil 50 cent geven per kwartier dat jij circust. Jij komt alles samen 2 uur en half circussen (da's samen 10 kwartier, het moet niet aan 1 stuk zijn), dan schenkt jouw oma dus 5€ aan het project. En natuurlijk kan je het ook aan de buren vragen, of aan je meter, ... Je mag hetzelfde kwartiertje door zoveel mensen laten sponsoren als je wil.
  2. Je spreekt een vast bedrag af met de sponsors: zij beloven bijvoorbeeld om sowieso 5 euro te sponsoren, en het maakt niet uit hoeveel kwartiertjes je circust. 

Vergeet geen sponsorbriefje in te vullen om je sponsoring officieel te maken! Je kan ze hieronder downloaden. 

Nog een aantal belangrijke dingen:

  • Al het geld dat je bij elkaar sprokkelt aan sponsargeld, gaat integraal naar het circusproject in Malawi, beloofd! 
  • Hoe meer artiesten, hoe meer sponsors, hoe meer fun en hoe beter, dus maak je vrienden, ouders, broers, zussen, ... ook warm om deel te nemen! Ook als ze geen Circolito zijn, mogen ze komen meecircussen (en zich laten sponsoren). Er zijn workshops om te leren jongleren enzo, jij kan hen misschien zelf leren koorddansen, of ze vragen het aan één van de (assistent-)lesgevers.
  • Wie gewoon wil komen kijken en supporteren, is ook welkom! We hebben Malawische thee en zelfgemaakte soep en dessertjes.
  • Het wordt sowieso een fantastisch en uniek evenement, 'eentje om nooit te vergeten! 
  • 'Grote' sponsors die 40€ of meer willen sponsoren, kunnen een fiscaal attest krijgen. Het is belangrijk om dan de juiste procedure te volgen. Zie lager! 

Zo zullen de 24 uur er (ongeveer) uitzien

18 november, van 17u tot 2u 

Je komt wanneer je wil, voor zo lang je wil. Je mag zelf kiezen wat je doet voor je sponsors! Wil je een kwartiertje jongleren? En dan 5 minuren op de trampoline springen, en 10 minuten op stelten lopen? Of wil je liever een uur lang trucjes in het doek oefenen? Even een half uurtje stoppen en dan weer verderdoen? Dat kan en mag allemaal!

Heb je even geen inspiratie? Volg dan 1 van onze toffe workshops! (Want die kwartiertjes tellen natuurlijk ook).

19 november, van 2u tot 7u ('snachts)

‘De nachtploeg’, een bende knotsgekke, gemotiveerde 15+’ers (geboren in 2008 of eerder) doet nachtje door! Onder begeleiding van professionele ex-circolito’s Raff Pringuet en Pepijn Ronaldo volgen ze workshops en creëren ze een show die ze zondag om 16.30u opvoeren! Ben jij een knotsgekke, gemotiveerde 15+’er? Schrijf je HIER in en ga op zoek naar sponsors! Je krijgt er geen spijt van!! (We raden nachtploegdeelnemers met aandrang aan om zondagvoormiddag enkele uren slaap in te halen en zo het risico op ongelukken te beperken. Kom je van te ver? Dan kan je daarvoor onze 'crash-zone' gebruiken.)

19 november, van 7u tot 16u30

We gaan weer verder! Gesponsord circussen met zoveel mogelijk Circolito’s! En natuurlijk nog meer geweldige workshops en activiteiten om uit te kiezen!

19 november, van 16u30 tot 17u

De apotheose van 24Circus zal plaatsvinden op zondag 19 november om 16u30, met de nooit-eerder-geziene show van de nachtploeg! En uiteraard de bekendmaking van het totaal aantal circuskwartiertjes, en het bijhorende sponsorbedrag. Iedereen is meer dan welkom!

Doorlopend: 
Tussen de circuskwartierjes door kan je wat uitrusten in onze bar, en daar iets eten of drinken. Je kan natuurlijk ook de anderen aanmoedigen, onze CircoilThee uit Malawi proeven of meer informatie over het Kudimba-project lezen in het Malawi hoekje. 

Volg onze socials voor meer info:
- Hier kan je het Facebook evenement vinden (vergeet je niet op 'aanwezig' te zetten!)
- En ook via Instagram zorgen we voor regelmatige updates en een blik achter de schermen 

Alle hulp is welkom!

BELANGRIJK: om 24Circus vlot te laten verlopen, kunnen we alle hulp gebruiken. En van 24 uur circussen krijg je honger. Heb jij zin om de handen uit de mouwen te steken of om soep, koekjes, dessert, quiche, pasta-slaatje, wraps, ...  of iets anders lekkers te maken? Laat dan weten tussen welke uren jij een shiftje wil doen of wat jij kan maken! (in ruil voor een drankkaart en eeuwige dank!)

Laat HIER weten wat je voor ons kan betekenen, nu al een dikke merci!

Hoe kan jij nog steunen?

Lukt het je niet om naar 24Circus te komen? Da's jammer, maar je kan ons nog steeds steunen door naar één van de andere activiteiten te komen, of door een gift te doen.

Voor giften vanaf 40€ kan je een fiscaal attest ontvangen. Daardoor krijg je 45% van het geschonken bedrag terug via de belastingen. (Als je bijvoorbeeld 60€ stort, kost het je maar 33€) Kudimba werkt daarvoor samen met de organisatie ‘Kontinenten vzw’.

Om het fiscaal attest te ontvangen, moet je nauwkeurig deze procedure volgen:

  • Stort je gift op de rekening van Kontinenten vzw: BE66 7380 3734 7143 – BIC KREDBEBB
  • met de letterlijke vermelding: ‘Gift Kudimba vzw – Circusproject’ en je rijksregisternummer.

Dan komt de belastigingsvermindering volgend jaar automatisch op je belastingsbrief.

Voor stortingen op onze rekening of cash-sponsoring kunnen we geen fiscaal attest afleveren.

Mis niets van Circolito!

Ook op onze (sociale)media kanalen wordt er veel getoond! We proberen regelmatig foto's te delen van tijdens de lessen, Circolito-activiteiten, initaties en de andere coole activiteiten waar Circolito deel van mag zijn. Goesting om sneller op de hoogte zijn van ons doen en laten?
Volg ons op Facebook, Instagram of YouTube!

Elke maand nieuws over Circolito in je mailbox? Laat dan hier je gegevens achter en ontvang onze nieuwsbrief.

Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief