Circolito
Specialisatielessen

Acrobatie

Acrobatie is een diverse tak binnen de verschillende circusdisciplines. Bij Circolito splitsen we na het startniveau 'basisacro' op in 3 groepen: acrobatie (waar we dan grondacro of dynamische acro en acro porté mee bedoelen), luchtacrobatie en parkour. Ben je op zoek naar info over de lessen acro, dynamische acro, acro porté of bascule? Dan zit je hier juist!
Bascule springen bij Circolito

Eerst basisacro

Alle acrobaten hebben een stevige basis nodig, en daarvoor is Basisacro de perfecte les. Lenigheid en kracht is voor elke acrobaat belangrijk en dat kan je zowel op de grond als in de lucht oefenen. De les Basisacro bestaat uit oefeningen aan de trapeze, in de doeken, op de tumblingmatten en de airtrack, op de mini- of de grote trampolines, er is acro porté, en oefeningen uit parkour. 

Je kan je pas inschrijven voor basisacro als je minstens 1 jaar multicircus hebt gevolgd, en in principe vanaf het derde leerjaar. Als er plaatsen over zijn, laten we ook Circolito's toe die nog maar in het tweede leerjaar zitten. Er zijn momenteel 3 groepen basisacro. De nummers 1, 2, 3 geven aan dat het dezelfde lessen zijn, met eenzelfde lesinhoud, maar op een ander moment. Je kan kiezen voor het moment dat jou het best uitkomt.

Als je niveau te hoog wordt voor basisacro, dan kan je kiezen om verder te gaan naar luchtacro A (trapeze, doek, koord), acro A, of Parkour A. Alledrie kan natuurlijk ook.

  • Basisacro 1: maandag van 17u00 tot 18u30 in Den Hangar te Mechelen
  • Basisacro 2: donderdag van 16u30 tot 18u00 in Den Hangar te Mechelen
  • Basisacro 3: vrijdag van 16u30 tot 18u00 in Den Hangar te Mechelen

Acro A

In Acro A komt zowel acro porté (partneracrobatie, piramides ...) als dynamische acro (handstand, tumbling, trampoline, bascule, ...) aan bod, en ook de technieken die bij 'parkour' aansluiten. Alle soorten acrobatie dus, behalve luchtacro.

Als je Acro A ontgroeit, kan je opnieuw kiezen: Je kan verder specialiseren in Acro porté B, ofwel in Dynamische acro B, ofwel in Bascule B. (En misschien is je acro-niveau zelfs goed genoeg om meteen mee te kunnen bij Parkour B.) 

  • Acro A: vrijdag van 18u00 tot 20u00 in Den Hangar te Mechelen
Bascule springen bij Circolito

De B niveau's

Na acro A komen de B-niveau’s, tijd om een keuze te maken (of niet, de drie verschillende lessen allemaal volgen kan natuurlijk ook). 

Dynamische acrobatie wordt ook wel eens ‘grondacrobatie’ genoemd, het is dé les voor wie graag handstand, tumbling, trampoline, … doet!

In Acro Porté (soms ook partner-acro genoemd) draait het rond samenwerken: piramides bouwen, partneracrobatie, colonne à deux, banquine, vliegen, gooien én natuurlijk ook vangen, en meer.

De les Bascule B is voor acrobaten die de basis van het bascule-springen al onder de knie hebben. Tijdens de les bouwen we verder op en leren we wisselen van springer zonder te stoppen, fontein springen (van de ene kant overspringen naar de andere kant) en verschillende andere coole trucks op de basculeplank. We oefenen ook in de trampoline op salto’s en andere sprongen die we dan later op de bascule kunnen proberen!

  • Dynamische Acro B: woensdag van 19u00 tot 21u00 in Den Hangar te Mechelen
  • Acro Porté B: vrijdag van 20u00 tot 22u00 in Den Hangar te Mechelen
  • Bascule B: vrijdag van 20u00 tot 22u00 in Den Hangar te Mechelen

Acro 18+

Tijdens Acro 18+ komen verschillende technieken aan bod, eigenlijk alle technieken die onder acro vallen. We springen in de trampolines, hangen in doeken en trapezes, staan op onze handen en gooien en vangen elkaar. Elke les begint met een opwarming waarin je het kind in jezelf weer naar boven kan, mag en moet laten komen. Daarna is er tijd voor een focus op handstand en trampoline waarna we verder gaan met de techniek van de dag. Eindigen doen we met wat kracht- en leningheidstraining en af en toe een massage. Volwassenen met en zonder ervaring zijn welkom!

  • Acrobatie 18+: dinsdag van 20u00 tot 22u00 in Den Hangar te Mechelen

Lessenrooster

Ma
17u00-18u30
Basisacro 1

Hangar Mechelen

Di
20u00-22u00
Acro 18+
Hangar Mechelen
Wo
19u00-21u00
Dynamische Acro B

Hangar Mechelen

Do
16u30-18u00
Basisacro 2
Hangar Mechelen
Vrij
16u30-18u00
Basisacro 3
Hangar Mechelen
18u00-20u00
Acro A
Hangar Mechelen
20u00-22u00
Acro Porté B
Hangar Mechelen
20u00-22u00
Bascule B
Hangar Mechelen
Za
Zo
10u00-13u00
Circusclub
Hangar Mechelen

Circusclub

Wie graag extra wil trainen, kan naar onze Circusclub op zondag komen. De Circusclub is geen echte les, maar eerder een ‘geleide training’: er is een lesgever aanwezig die een goede gezamenlijke opwarming begeleidt (wie later komt, is verplicht om zelf stevig op te warmen) en die tips geeft of uitdagingen kan bieden waar nodig. Na de opwarming kan je zelfstandig oefenen: acro en luchtacro, evenwicht, jongleren,... dat kies je zelf!

De Circusclub is toegankelijk voor iedereen die zelfstandig kan oefenen op een veilige en verantwoorde(lijke) manier. Jongere kinderen kunnen wel samen met een ouder komen trainen. Je bent welkom elke zondag van 10u tot 13u, ook tijdens de vakanties. Je kan je voor een volledig jaar inschrijven, of ter plekke inschrijven en betalen voor 1 keer.

Inschrijven

De inschrijven voor circusjaar 2024-2025 startten op maandag 13 mei om 19u00 stipt. De info over vrije plaatsen is pas vanaf 2 weken na de start van de inschrijvingen redelijk accuraat. In de eerste twee weken van de inschrijvingen worden er veel plaatsjes ingenomen door mensen op de wachtlijst, en moet je je niet teveel aantrekken van 'volzet'.

Als een les twee weken na de start van de inschrijvingen op ‘volzet’ staat, dan is er daar dus geen plaats meer. Je kan je op de wachtlijst zetten, maar het is verstandiger om een andere les te kiezen. Zit je met vragen? Neem dan zeker eens een kijkje bij de veelgestelde vragen. Als inschrijven via de computer niet zo goed lukt, kan je altijd even bellen naar: 015 33 07 34

Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2022 Circolito
BTW BE0478.541.877
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij