Circolito
Specialisatielessen

Circustheater

Ook als je een circustechniek echt goed kan, heb je nog niet meteen een mooie voorstelling. Hoe verwerk je je circustechnieken in een straf nummer? Hoe reageer je op het publiek? Wat doe je als het eens fout gaat? Dat leer je in de les circustheater. En hoe zorg je er voor dat alles opzettelijk fout gaat zonder dat het opvalt? Da's misschien wel clownerie! En als je geld in je hoed wil verzamelen, komt een portie straattheater vast ook van pas! En theaterverhalen creëren zonder teksten te leren, en zonder te weten wat de tegenspelers gaan zeggen of doen? Dat leer je in improtheater.

Circustheater

Circustheater, zijn dat roodpluchen stoelen in een circustent of acrobaten op het podium van de stadschouwburg?  

Marthe Nelissen deed eerst theater, toen circus, en toen weer theater. Op en naast het podium zoekt ze uit wat die twee met elkaar te maken hebben én waarin ze verschillen. Bestaat circus zonder theater? Kan je circussen met gewone dingen? Kan je gewone dingen doen circussen? Wat kan je aan het publiek vertellen met enkel je lijf? En je stem, welke verhalen kan die tot leven wekken?  

Karen Aerts speelt improvisatietheater alsof er niemand kijkt. Of dat een goede zaak is of niet, kan je samen met haar bepalen. Ze geeft al verschillende jaren les aan heel uiteenlopende groepen, en zoekt daarbij samen naar de mooiste scène, het leukste samenspel, de meest domme mop of haar sleutels.

Samen met hen loop je langs het circustheaterbuffet en neem je overal een hapje van: storytelling, bewegingstheater, clownerie, improvisatie,… Experimenteren mag. Op het podium, in de tent en op straat. Of gewoon gezellig onder elkaar in Den Hangar. 

Vanaf 11 jaar (6de leerjaar) kan je inschrijven voor de impro-groep jongeren. Zij werken een heel circusjaar door. Voor de volwassenen zijn er een aantal korte reeksen waar er apart voor ingeschreven wordt.  

  • Theater jongeren: dinsdag van 18u30 tot 20u00 in Den Hangar te Mechelen
  • Theater 18+: dinsdag van 20u00 tot 21u30 in Den Hangar te Mechelen

Lessenreeksen 18+

Voor de volwassenen werken we met korte lessenreeksen rond (circus)theater. Dat kan gaan van improvisatie, over bewegingstheater en de derde reeks zal gaan over circustheater, met een focus op je favoriete circustechniek.

Improtheater

Improviseren kan je, net als alle andere circustechnieken, leren. Het is spontaan reageren vanuit impulsen en intuïtie. Niet door te denken of te verzinnen, maar door los te laten en te reageren op wat er op je af komt. Er worden actief verhalen gecreëerd, spelenderwijs, uit het niets. En het leuke is dat bij impro alles goed is! 

Na de eerste reeks 'clownerie' met lesgeefster Marthe, starten we in januari met een reeks van 6 lessen 'improvisatietheater', met Karen Aerts. Karen geeft impro-les bij Wisper, Terboenk en workshops voor verschillende impro-gezelschappen. Deze reeks is zowel voor beginners als voor impro-spelers die al eerder cursussen volgden. 

Bewegingstheater 

Welke verhalen vertelt ons lichaam? Wat kan je allemaal kan je zeggen zonder tekst? En hoe kan je een personage laten ontstaan vanuit beweging? In deze reeks gaan we op zoek naar de mogelijkheden en de grenzen van ons eigen lichaam om personages, scènes en verhalen te creëren.

Circustheater 

Je hebt een circustechniek waar je goed in bent. (Of nog niet zo goed... Eender welke circustechniek kan in aanmerking komen.) Je staat graag op een podium. Maar een nummer maken? Hoe begin je daaraan? In de reeks circustheater onderzoeken we samen de theatrale mogelijkheden van jouw circusmateriaal en gaan we op zoek naar het verhaal achter de techniek.

 

 

Lessenrooster

Ma
Di
18u30-20u00
Theater jongeren
Hangar Mechelen
20u00-21u30
Theater 18+
Hangar Mechelen
Wo
Do
Vrij
Za
Zo
10u00-13u00
Circusclub
Hangar Mechelen

Circusclub

Wie graag extra wil trainen, kan naar onze Circusclub op zondag komen. (Voor theater niet zo nodig om ruimte, hoogte en trampolines te hebben, maar misschien wil je wel oefenen voor een theatrale circusact, en heb je de ruimte, de hoogte en misschien zelfs de trampolines wel nodig)

De Circusclub is toegankelijk voor iedereen die zelfstandig kan oefenen op een veilige en verantwoorde(lijke) manier. Jongere kinderen kunnen wel samen met een ouder komen trainen. Je bent welkom elke zondag van 10u tot 13u, ook tijdens de vakanties. Je kan je voor een volledig jaar inschrijven, of ter plekke inschrijven en betalen voor 1 keer.

Prijzen

Een jaarreeks met wekelijkse lessen van 1.5u kost standaard 220€. Er is korting als je al een andere les volgt, of als er ook andere gezinsleden een wekelijkse les volgen.

Voor de reeksen voor volwassenen, hangt de prijs af van het aantal lessen en de duur van de lessen. De prijs wordt bij elke reeks duidelijk vermeld.

Heb je een UITpas met kansentarief, dan betaal je slechts 20% van het standaardbedrag.

Alle details over de prijzen vind je bij veelgestelde vragen.

Inschrijven

De inschrijven voor circusjaar 2023-2024 starten op maandag 15 mei om 19u00 stipt.

Zit je met vragen? Neem dan zeker eens een kijkje bij de veelgestelde vragen. Als inschrijven via de computer niet zo goed lukt, kan je altijd even bellen naar: 015 33 07 34

Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2022 Circolito
BTW BE0478.541.877
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringsite made by design