Circolito
Specialisatielessen

Circustheater

Ook als je een circustechniek echt goed kan, heb je nog niet meteen een mooie voorstelling. Hoe verwerk je je circustechnieken in een straf nummer? Hoe reageer je op het publiek? Wat doe je als het eens fout gaat? Of hoe zorg je er voor dat alles opzettelijk fout gaat zonder dat het opvalt? Circustheater en clownerie weet mogelijke antwoorden! En theaterverhalen creëren zonder teksten te leren, en zonder te weten wat de tegenspelers gaan zeggen of doen? Leren om snel te reageren op wat er gebeurt? Dat leer je in improtheater.

Circustheater - Improtheater

Circustheater, zijn dat roodpluchen stoelen in een circustent of acrobaten op het podium van de stadschouwburg?  

Nee, circustheater is eigenlijk alles wat je nodig hebt om van een circustechniek een fijn circusnummer te maken. Kan je circussen met gewone dingen? Kan je gewone dingen doen circussen? Wat kan je aan het publiek vertellen met enkel je lijf? En je stem, welke verhalen kan die tot leven wekken? Moet alles helemaal voorbereid zijn, of is improvisatie veel meer dan een noodoplossing? … Experimenteren mag. Op het podium, in de tent en op straat. Of gewoon gezellig onder elkaar in Den Hangar. 

Vanaf 11 jaar (6de leerjaar) kan je inschrijven voor de impro-groep jongeren. 

  • Theater jongeren: dinsdag van 18u30 tot 20u00 in Den Hangar te Mechelen

Lessenrooster

Ma
Di
18u30-20u00
Theater jongeren
Hangar Mechelen
20u00-21u30
Theater 18+
Hangar Mechelen
Wo
Do
Vrij
Za
Zo
10u00-13u00
Circusclub
Hangar Mechelen

Circusclub

Wie graag extra wil trainen, kan naar onze Circusclub op zondag komen. (Voor theater niet zo nodig om ruimte, hoogte en trampolines te hebben, maar misschien wil je wel oefenen voor een theatrale circusact, en heb je de ruimte, de hoogte en misschien zelfs de trampolines wel nodig)

De Circusclub is toegankelijk voor iedereen die zelfstandig kan oefenen op een veilige en verantwoorde(lijke) manier. Jongere kinderen kunnen wel samen met een ouder komen trainen. Je bent welkom elke zondag van 10u tot 13u, ook tijdens de vakanties. Je kan je voor een volledig jaar inschrijven, of ter plekke inschrijven en betalen voor 1 keer.

Prijzen

Een jaarreeks met wekelijkse lessen van 1.5u kost standaard 220€. Er is korting als je al een andere les volgt, of als er ook andere gezinsleden een wekelijkse les volgen.

Voor de reeksen voor volwassenen, hangt de prijs af van het aantal lessen en de duur van de lessen. De prijs wordt bij elke reeks duidelijk vermeld.

Heb je een UITpas met kansentarief, dan betaal je slechts 20% van het standaardbedrag.

Alle details over de prijzen vind je bij veelgestelde vragen.

Inschrijven

De inschrijven voor circusjaar 2024-2025 starten op maandag 13 mei om 19u00 stipt.

Zit je met vragen? Neem dan zeker eens een kijkje bij de veelgestelde vragen. Als inschrijven via de computer niet zo goed lukt, kan je altijd even bellen naar: 015 33 07 34

Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2022 Circolito
BTW BE0478.541.877
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij