Circolito
Specialisatielessen

Luchtacrobatie

Luchtacrobatie, één van de meer elegante circusdisciplines! Laat je niet misleiden: voor luchtacrobatie heb je een flinke portie kracht, lenigheid en doorzettingsvermogen nodig. In de lessen luchtacrobatie ligt de focus op trapeze en doek. Af en toe komen ook technieken zoals mast, aerial hoop of straps aan bod. De eerste stap naar luchtacrobatie is de les Basisacro.

Eerst basisacro

Alle acrobaten hebben een stevige basis nodig, en daarvoor is Basisacro de perfecte les. Lenigheid en kracht is voor elke acrobaat belangrijk en dat kan je zowel op de grond als in de lucht oefenen. De les Basisacro bestaat uit oefeningen aan de trapeze, in de doeken, op de tumblingmatten en de airtrack, op de mini- of de grote trampolines, er is acro-porté, en oefeningen uit parkour.

Je kan je inschrijven voor basisacro als je minstens 1 jaar multicircus hebt gevolgd. We starten in basisacro met Circolito's uit het derde leerjaar. Als er vrije plaatsen zijn, laten we ook leerlingen uit het tweede leerjaar toe. Er zijn momenteel 3 groepen basisacro. De nummers 1, 2, 3 geven aan dat het dezelfde lessen zijn, met eenzelfde lesinhoud, maar op een ander moment. Je kan kiezen voor het moment dat jou het best uitkomt.

Als je niveau te hoog wordt voor basisacro, dan kan je kiezen om verder te gaan naar Luchtacro A (trapeze, doek, koord), Acro A, of Parkour A. Alledrie kan natuurlijk ook.

  • Basisacro 1: maandag van 17u00 tot 18u30 in Den Hangar te Mechelen
  • Basisacro 2: donderdag van 16u30 tot 18u00 in Den Hangar te Mechelen
  • Basisacro 3: vrijdag van 16u30 tot 18u00 in Den Hangar te Mechelen

(Als je wil inschrijven voor basisacro, kijk dan bij de specialisatielessen Acrobatie.)

Luchtacro A, B en C

Na basisacro kan je ervoor kiezen om aan te sluiten bij Luchtacro A. Deze les is er voor beginnende luchtacrobaten die een aantal basisfiguren in doek en trapeze al grondig onder de knie hebben. Er wordt geoefend op trapeze en doek, en misschien ook wel wat op mast, aerial hoop, straps of koord. In Luchtacro B wordt de uitdaging een stukje groter, en ga je zelf figuren uitvinden en reeksen creëren. Het hoogste niveau is Luchtacro C.

Vanaf circusjaar 2023-2024 zijn de luchtacrolessen op deze dagen:

  • Luchtacro A: donderdag van 18u00 tot 19u30 in Den Hangar te Mechelen
  • Luchtacro B: maandag van 18u30 tot 20u00 in Den Hangar te Mechelen
  • Luchtacro C: vrijdag van 18u00 tot 19u30 in Den Hangar te Mechelen

Let op: voor luchtacro zijn sieraden (armbandjes met metalen onderdelen, oorbellen, uurwerken, ...) strikt verboden. Dat is enerzijds om de doeken te beschermen, maar anderzijds ook jezelf. Je wil immers echt niet met een piercing in het doek blijven haken. De leerlingen doen ze zelf uit voor de les (beter nog: thuis). Stel dat je een oorbel (tijdelijk) niet kán uitdoen, dan zorg je ervoor dat ze thuis, met medische pleisters, afgeplakt worden.

Luchtacro 18+

Ook voor volwassenen zijn er luchtacro-reekssen. 

  • Luchtacro 18+: maandag van 20u00 tot 21u30 in Den Hangar in Mechelen: voor beginners en licht-gevorderden. 
  • Luchtacro 18+ gevorderd: vrijdag van 19u30 tot 21u00 in Den Hangar in Mechelen: voor stevig-gevorderde volwassenen, na een test-les. Dit niveau is te vergelijken met Luchtacro C

Uiteraard mogen volwassenen ook eerst multicircus doen, maar dat is niet verplicht. Je kan ook zonder voorkennis aan de lessen Luchtacro 18+ beginnen. Wie voor de gevorderden wil kiezen, moet wel de testles meedoen, ergens in mei.

Let op: voor luchtacro zijn sieraden (armbandjes met metalen onderdelen, oorbellen, uurwerken, ...) strikt verboden. Dat is enerzijds om de doeken te beschermen, maar anderzijds ook jezelf. Je wil immers echt niet met een piercing in het doek blijven haken. Doe zelf voor de les (beter nog: thuis) je juwelen uit. Stel dat je een oorbellen (tijdelijk) niet kán uitdoen, dan zorg je ervoor dat ze thuis, met medische pleisters, afgeplakt worden. 

 

Lessenrooster

Ma
17u00-18u30
Basisacro 1

Hangar Mechelen

18u30-20u00
Luchtacro B

Hangar Mechelen

20u00-21u30
Luchtacro 18+

Hangar Mechelen

Di
Wo
16u30-18u00
Basisacro 2

Hangar Mechelen

Do
18u00-19u30
Luchtacro A
Hangar Mechelen
Vrij
16u30-18u00
Basisacro 3
Hangar Mechelen
18u00-19u30
Luchtacro C
Hangar Mechelen
19u30-21u00
Luchtacro 18+ gevorderd
Hangar Mechelen
Za
Zo
10u00-13u00
Circusclub
Hangar Mechelen

Circusclub

Wie graag extra wil trainen, kan naar onze Circusclub op zondag komen. De Circusclub is geen echte les, maar eerder een ‘geleide training’: er is een lesgever aanwezig die een goede gezamenlijke opwarming begeleidt (wie later komt, is verplicht om zelf stevig op te warmen) en die tips geeft of uitdagingen kan bieden waar nodig. Na de opwarming kan je zelfstandig oefenen: acro en luchtacro, evenwicht, jongleren,... dat kies je zelf!

De Circusclub is toegankelijk voor iedereen die zelfstandig kan oefenen op een veilige en verantwoorde(lijke) manier. Jongere kinderen kunnen wel samen met een ouder komen trainen. Je bent welkom elke zondag van 10u tot 13u, ook tijdens de vakanties. Je kan je voor een volledig jaar inschrijven, of ter plekke inschrijven en betalen voor 1 keer.

Prijzen

Bijna alle Circolitolessen lopen over een volledig circusjaar, tenzij het anders vermeld staat. Je schrijft in voor het hele jaar en je betaalt ook voor het hele jaar (zo’n tal 30 lessen). De standaardprijs voor een lesreeks van 1 uur per week is vanaf circusjaar 2023-2024 180 euro. Per extra halfuur komt daar 40 euro bij, zo kost een lesreeks van 1,5 uur per week bijvoorbeeld 220 euro.​​

Er is een korting voor bijkomende leerlingen uit eenzelfde gezin, en een grotere korting voor leerlingen die meerdere lessen willen volgen. Alle details hierover vind je bij veelgestelde vragen. We werken ook met korting voor houders van een UITpas met kansentarief (Mechelen), een V-pas (Vilvoorde) of een Kansenpas (Sint-Niklaas).

Als het inschrijvingsgeld een probleem vormt, neem dan zeker even contact op, dan zoeken we samen naar oplossingen en bekijken we welke kortingen Circolito kan geven.

Inschrijven

De inschrijven voor circusjaar 2024-2025 startten op maandag 13 mei om 19u00 stipt. De info over vrije plaatsen is vanaf 2 weken na de start van de inschrijvingen redelijk accuraat. Als een les dan op ‘volzet’ staat, dan is er daar dus geen plaats meer. Je kan je op de wachtlijst zetten, maar het is verstandiger om een andere les te kiezen. Zit je met vragen? Neem dan zeker eens een kijkje bij de veelgestelde vragen. Als inschrijven via de computer niet zo goed lukt, kan je altijd even bellen naar: 015 33 07 34

Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2022 Circolito
BTW BE0478.541.877
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij