Voor wie

Ervaring niet vereist.

De circusweken zijn niet bedoeld voor Circolito's die hier al vele jaren les volgen, hun niveau is wellicht al te hoog om hen nog te kunnen uitdagen met het aanbod van de circusweken. Voor hen is er het Circolito-kamp, en de specialisatiestages. Kinderen zonder, of met een paar jaar jaar circuservaring, gaan wel superveel kunnen bijleren.

Je hebt helemaal geen 'speciale gaven' nodig om circus te leren. Iedereen kan iets, en niemand kan alles. Voor kinderen met een heel goede motoriek is jongleren een heel mooie uitdaging, voor artiesten met minder straffe motoriek, is het een goede oefening. En als dat jongleren niet zo goed lukt voor hen, dan hebben ze vast wel genoeg doorzettingsvermogen om te leren eenwieleren. Of genoeg durf voor de mast of de loopbal. Circus is voor iedereen!

Je kan deelnemen aan onze circusweken als je al eventjes in het eerste leerjaar zit, of 7 jaar bent (of snel wordt). Voor kleuters of kinderen die nog maar net in het eerste leerjaar zitten, ligt het tempo wat hoog, en is 7 uur per dag circus (gemiddeld) te zwaar.

In de multi-circusweken is er (meestal) een A groep voor artiesten van 7 tot 10 jaar, en een B-groep voor kinderen van 9 tot 14 jaar

De 9- en 10-jarigen kunnen dus kiezen. Maar als je heel weinig of geen circuservaring hebt, dan hoor je echt thuis in de A-groep. Wie al eerder deelnam aan enkele circusweken of wie meer dan een jaar de wekelijkse lessen volgt, zit in groep B op zijn plaats.