Circolito
Specialisatielessen

Parkour

Parkour is een discipline binnen de acrobatie waar vrijheid centraal staat. Het doel is om zo snel of zo sierlijk mogelijk van punt A naar punt B te gaan. Hierbij zijn conditie, kracht, lenigheid en coördinatie belangrijke tools.

eerst basisacro

Wie de parkourlessen wil gaan volgen, start (in principe) met 'Basisacro'.

Alle acrobaten hebben een stevige basis nodig, en daarvoor is Basisacro de perfecte les. Lenigheid en kracht is voor elke acrobaat belangrijk en dat kan je zowel op de grond als in de lucht oefenen. De les Basisacro bestaat uit oefeningen aan de trapeze, in de doeken, op de tumblingmatten en de airtrack, op de mini- of de grote trampolines, er is acro-porté, en oefeningen uit parkour.

We starten in basisacro met Circolito's uit het derde leerjaar. Als er vrije plaatsen zijn, laten we ook leerlingen uit het tweede leerjaar toe. Er zijn momenteel 3 groepen basisacro. De nummers 1, 2, 3 geven aan dat het dezelfde lessen zijn, met eenzelfde lesinhoud, maar op een ander moment. Je kan kiezen voor het moment dat jou het best uitkomt. Je kan je pas inschrijven voor basisacro als je minstens 1 jaar multicircus hebt gevolgd.

Als je niveau te hoog wordt voor basisacro, dan kan je kiezen om verder te gaan naar Parkour A, Luchtacro A of Acro A. Alledrie kan natuurlijk ook.

  • Basisacro 1: maandag van 17u00 tot 18u30 in Den Hangar te Mechelen
  • Basisacro 2: donderdag van 16u30 tot 18u00 in Den Hangar te Mechelen
  • Basisacro 3: vrijdag van 16u30 tot 18u00 in Den Hangar te Mechelen

(Als je wil inschrijven voor basisacro, kijk dan bij de specialisatielessen Acrobatie.)

Parkour A en B

Als je de basics van Parkour onder de knie gekregen in de lessen Basisacro (of ergens anders), dan kan je aanluiten bij onze A-groep. Als je niveau nog een stuk hoger gegroeid is, kan je naar de B groep. In Parkour A worden de basics verder aangeleerd. Parkour B is dan weer voor de gevorderde freerunners. 

  • Parkour A: maandag van 17u00 tot 18u30 in Den Hangar te Mechelen
  • Parkour B: maandag van 18u30 tot 20u30 in Den Hangar te Mechelen
Parkour

Lessenrooster

Ma
17u00-18u30
Basisacro 1

Hangar Mechelen

17u00-18u30
Parkour A

Hangar Mechelen

18u30-20u30
Parkour B

Hangar Mechelen

Di
Wo
Do
16u30-18u00
Basisacro 2
Hangar Mechelen
Vrij
16u30-18u00
Basisacro 3
Hangar Mechelen
Za
Zo
10u00-13u00
Circusclub
Hangar Mechelen

Circusclub

Wie graag extra wil trainen, kan naar onze Circusclub op zondag komen. 

De Circusclub is toegankelijk voor iedereen die zelfstandig kan oefenen op een veilige en verantwoorde(lijke) manier. Jongere kinderen kunnen wel samen met een ouder komen trainen. Je bent welkom elke zondag van 10u tot 13u, ook tijdens de vakanties. Je kan je voor een volledig jaar inschrijven, of ter plekke inschrijven en betalen voor 1 keer

Prijzen

Bijna alle Circolitolessen lopen over een volledig circusjaar, tenzij het anders vermeld staat. Je schrijft in voor het hele jaar en je betaalt ook voor het hele jaar (zo’n tal 30 lessen). De standaardprijs voor een lesreeks van 1 uur per week is vanaf circusjaar 2023-2024 180 euro. Per extra halfuur komt daar 40 euro bij, zo kost een lesreeks van 2 uur per week bijvoorbeeld 260 euro.​​

Er is een korting voor bijkomende leerlingen uit eenzelfde gezin, en een grotere korting voor leerlingen die meerdere lessen willen volgen. Alle details hierover vind je bij veelgestelde vragen. We werken ook met korting voor houders van een UITpas met kansentarief (Mechelen), een V-pas (Vilvoorde) of een Kansenpas (Sint-Niklaas).

Als het inschrijvingsgeld een probleem vormt, neem dan zeker even contact op, dan zoeken we samen naar oplossingen en bekijken we welke kortingen Circolito kan geven.

Inschrijven

De inschrijven voor circusjaar 2024-2025 starten op maandag 13 mei om 19u00 stipt.

Zit je met vragen? Neem dan zeker eens een kijkje bij de veelgestelde vragen. Als inschrijven via de computer niet zo goed lukt, kan je altijd even bellen naar: 015 33 07 34

 

Circolito
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
©2022 Circolito
BTW BE0478.541.877
RPR Mechelen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij