De Konvensie

Heel veel volk, van alle circusateliers!

Een keer per jaar komen er een pak circusjongeren van overal in Vlaanderen, en een beetje daarbuiten, bij elkaar voor een weekend vol circus.

Het Dommelhof in Neerpelt is the place to be!

Het is een aangepaste verderzetting van de eenwielerconventie. In 2018 heette het nog '(G)eenwielerconventie, let's go juggle', vanaf 2019 heet het dus 'De Konvensie' - lekker onconventioneel geschreven ;-) - met telkens een andere groep circustechnieken in de ondertitel. En dit jaar is dat 'let's balance!'

Dit jaar is het hele weekend ingevuld met evenwichtworkshops: eenwieler, funambule, bal- en tonlopen, rola rola, stelten en nog veel meer. Tijdens de lunch- en avondpauze op zaterdag kan je jong talent uit de circusateliers ontdekken tijdens een mini-cabaret. Alles wordt sfeervol aan elkaar gebreid door de artiesten van Be Flat. Op zaterdagavond kijken we in de Schouwburg naar de voorstelling van Duo André-Leo (voor 50% volbloed Circolito!).

De Konvensie is bedoeld voor kinderen en jongeren vanaf 10 jaar. Er zijn heel wat Circolito-lesgevers en -assistenten aanwezig, alle Circolito's eten tegelijkertijd en slapen op dezelfde locatie, maar overdag kiest iedereen zelf welke workshops hij of zij wil volgen.

  • Leerlingen van de Vlaamse circusateliers zoals Circolito, kunnen voor het hele weekend inschrijven: alle workshops, de maaltijden, de voorstelling op zaterdagavond, de overnachting, ... alles is inbegrepen. De all-in-prijs bedraagt 70€.
  • Als je enkel zaterdag of zondag wil gaan, dan moet je een 'dagpas' reserveren voor 15€ (voor leerlingen van circusateliers). Dan zijn er geen maaltijden, geen voorstelling en geen overnachting inbegrepen, maar je kan wel aan alle workshops meedoen. 
  • Toeschouwers mogen gratis binnen.
  • De Circolito's gaan met de trein naar Neerpelt, bagage kan mee met de wagen. Als je niet gratis of met korting reist met de trein (-12 jarigen reizen wél gratis in onze groep), betaal je 10€ extra voor een heen-en-terug-rit op onze Go-Pass.

Op de website van het circuscentrum lees je er meer over.

Inschrijven kan hieronder.

eenwielerconventie